Fără meci în această etapă din Liga 2, Viitorul Pandurii și-a trimis jucătorii la ”satelit”, în Liga 3, pentru a ajuta la evitarea retrogradării. Gorjenii abia au câștigat contra Jiului Petroșani

Marius ANGHEL 28 Apr. 2023, 23:36 Liga 2
Fără meci în această etapă din Liga 2, Viitorul Pandurii și-a trimis jucătorii la ”satelit”, în Liga 3, pentru a ajuta la evitarea retrogradării. Gorjenii abia au câștigat contra Jiului Petroșani

Viitorul Pandurii stă în etapa de Liga 2 din acest weekend, a 6-a a play-out-ului, însă jucătorii nu au terminat această săptămână fără meci oficial. Au fost trimiși la echipa secundă și au evoluat în meciul din această etapă a Ligii 3, a 5-a din play-out.

Jucătorii de la Viitorul Pandurii au evoluat pentru echipa secundă a clubului, în Liga 3

Profitând de faptul că prima echipă are liber în această etapă din play-out-ul Ligii 2, conducerea clubului Viitorul Pandurii a decis să trimită jucătorii lui Călin Cojocaru să reprezinte echipa secundă în meciul din această etapă din Liga 3, acolo unde Viitorul Pandurii 2 joacă în play-out și se luptă pentru evitarea retrogradării.

Astfel, Jiul Petroșani s-a trezit la meciul de vineri, 28 aprilie, că are în față o echipă formată în mare parte din componenți ai primei formații a clubului din Târgu Jiu, activă în Liga 2, unde și-a asigurat menținerea și pentru sezonul viitor în urmă cu două etape.

Chiar și în aceste condiții, cu o echipă gazdă formată din jucători din Liga 2 și una, oaspete, din play-out-ul Ligii 3, partida disputată la baza sportivă de la Bustuchin s-a încheiat abia cu o victorie la limită, cu scorul de 1-0. Unicul marcator pentru Viitorul Pandurii 2 a fost francezul Philippe Nsiah, în minutul 11, cu un șut din interiorul careului.

Sub comanda antrenorilor Constantin Andriucă și Cristian Priescu, cei care condus Viitorul Pandurii 2, au evoluat: Robert Geantă (cpt) – Eduard Croitoru (Ovidiu Rasoveanu 46′, Răzvan Vespe 88′), Robert Dănescu, Valerii Stepanenko, Adrian Godja – Charles Acolatse (Vlad Buțurcă), Denis Brînzan (Sebastian Chelariu), Nicholas Geană – Alexandru Raicea, Răzvan Vulpe, Philippe Nsiah.

Opt jucători care au evoluat la Dumbrăvița, utilizați în meciul cu Jiul Petroșani

În afară de Eduard Croitoru, restul jucătorilor au evoluat mai mult sau mai puțin sau măcar s-au aflat în lotul primei echipe a clubului Viitorul Pandurii în acest sezon.

În meciul trecut al primei echipe a clubului gorjean, în eșecul cu 0-4 de la Dumbrăvița, au fost utilizați jucătorii: Udrea – Vulpe, Rogac (Stepanenko 56′), Băican, Godja – Acolatse, Brînzan (Dănescu 46′) – Al. Dulca (Raicea 61′), Țegle (cpt.), Dodoi (Nsiah 46′) – Cl. Dragu (Gîrbiță 77′). Rezerve neutilizate: Geantă – Vl. Toma, Geană, P. Banu.

Privind cele două echipe utilizate, putem constata că în cele două meciuri au evoluat opt jucători: Vulpe, Stepanenko, Godja, Acolatse, Brînzan (foto), Dănescu, Raicea și Nsiah.

Denis Brînzan (26 de ani) a evoluat în acest sezon de Liga 2 în 17 din cele 24 de meciuri disputate de Viitorul Pandurii și a înscris 2 goluri, însă nu refuză să evolueze și pentru echipa secundă a clubului gorjean. Aici este în meciul cu CSC Dumbrăvița, de sâmbăta trecută. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Viitorul Pandurii 2 e pe loc retrogradabil în play-out-ul Ligii 3, Viitorul Pandurii și-a asigurat menținerea în Liga 2

Cu cele 3 puncte câștigate în meciul cu Jiul Petroșani (locul 2, 32 puncte), Viitorul Pandurii 2 are un total de 17 puncte și se află în continuare pe penultimul loc (5) în Seria a 7-a a Ligii 3, în play-out, după 5 etape scurse din totalul de 10. Locul pe care îl ocupă este retrogradabil, iar pentru a evita să pice în Liga 4 trebuie să depășească cel puțin o echipă, în fața sa în acest moment fiind Retezatul Hațeg, cu 22 de puncte, dar care încă nu a evoluat în această etapă, urmând să întâlnească sâmbătă, pe teren propriu, liderul Voința Lupac (32 puncte).

Apoi vor mai fi încă cinci runde de disputat, iar în actualele condiții, cu jucători trimiși de la prima echipă la cea secundă, Viitorul Pandurii 2 are șanse mari să urce cel mult un loc și să evite retrogradarea.

În schimb, Viitorul Pandurii stă în această etapă de Liga 2, iar în următoarea, ultima din play-out, a 7-a, va evolua acasă cu Progresul Spartac. Este un meci fără miză, ținând cont că trupa gorjeană și-a asigurat menținerea în Liga 2, iar cea bucureșteană este sigură de prezența la barajul de menținere.

Viitorul Pandurii ocupă locul 4 din 7 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 32 de puncte.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Marius ANGHEL 28 Apr. 2023, 23:36 Liga 2
Pe aceeași temă