EXCLUSIV | Astra s-a despărțit și de Marcel Abăluță, antrenor în primele două săptămâni de antrenamente în 2022. ”Nu e ce vreau. Am preferat să ne strângem mâna”

Marius ANGHEL 24 Jan. 2022, 18:27 Liga 2
EXCLUSIV | Astra s-a despărțit și de Marcel Abăluță, antrenor în primele două săptămâni de antrenamente în 2022. ”Nu e ce vreau. Am preferat să ne strângem mâna”

Situație deloc confortabilă la Astra, care este nevoită să își caute din nou un antrenor principal, după ce și Marcel Abăluță (50 de ani) a decis să plece de la echipă după o discuție contradictorie cu președintele Marian Costea. Abăluță fusese instalat în funcție chiar în ziua reunirii, la 10 ianuarie, după ce propunerea i se făcuse cu o zi înainte, din informațiile Liga2.ro.

Marcel Abăluță s-a despărțit de Astra

Marcel Abăluță a condus echipa două săptămâni, iar la amicalul cu Petrolul, susținut sâmbătă, nu a fost prezent. Despărțirea antrenorului de Astra a fost anunțată jucătorilor astăzi, de către președintele Costea.

”Nu ne-am mai înțeles. Nu mai continui la Astra. Am avut o discuție în contradictoriu cu președintele, cu nea Marian, nu e ce vreau, nu putem să continuăm să colaborăm așa. Am preferat să ne strângem mâna, să rămânem în relații cordiale. Sincer, nu am niciun regret. E mai bine să știm de la început cum stăm, decât după o perioadă. Făcusem o treabă bună acolo, chiar au fost două jocuri bune făcute de băieți, o victorie (n.r. – 4-1 cu Dunărea Giurgiu) și un egal cu locul 1 din Liga a 2-a, Petrolul (n.r. – scor 1-1, la Câmpina). Băieții chiar au fost ok, s-au prezentat foarte bine”, a spus Marcel Abăluță pentru Liga2.ro.

Abăluță spune că a lipsit de la amicalul cu Petrolul pentru că: ”Sunt răcit și am preferat să stau acasă.”

”Secundul” George Șanțmare a condus echipa în testul de la Câmpina, cât și la antrenamentul de astăzi. Antrenorul cu portarii, Ioan Viorel Jingu, venit și el odată cu Abăluță, nu va mai continua nici el la echipă.

Ioan Viorel Jingu (stânga) și George Șanțmare (dreapta) au dat indicații jucătorilor Astrei în amicalul cu Petrolul.

Astra se află într-o situație ingrată în Liga 2

Astra s-a despărțit de Florin Stîngă la finalul anului 2021, după prima parte a sezonului, fiindcă nu a fost de acord cu tactica președintelui Marian Costea.

Clubul i-a ofertat pe Valentin Sinescu, Cristian Lupuț, Ianis Zicu, Florin Pârvu, Ilie Stan și Gabriel Manu, iar ultimul acceptase inițial să preia echipa. Ulterior, Manu n-a mai semnat contractul atunci când s-a întâlnit față în față cu președintele, iar Marcel Abăluță a fost în cele din urmă numit antrenor la fost prim-divizionară.

Astra ocupă locul 19 din 20 în clasamentul Ligii 2, cu 5 puncte, asta doar din cauza faptului că a avut o penalizare de 14 puncte. În ultimele trei etape ale sezonului regular, echipa care joacă meciurile de acasă la Giurgiu va mai întâlni FC Buzău (deplasare), Unirea Constanța (acasă) și Poli Iași (deplasare). Ulterior va mai disputa șase partide în play-out, unde speră la o salvare miraculoasă de la retrogradare.

Foto: Ziarul Prahova și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

 

Marius ANGHEL 24 Jan. 2022, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă