Astra, în agonie! Nu poate organiza primul meci de acasă din Liga 3 și pierde la ”masa verde” cu SC Popești Leordeni. Fără o minune, campioana din 2016 va fi exclusă din competiție

Marius ANGHEL 03 Sep. 2022, 01:38 Liga 3
Astra, în agonie! Nu poate organiza primul meci de acasă din Liga 3 și pierde la ”masa verde” cu SC Popești Leordeni. Fără o minune, campioana din 2016 va fi exclusă din competiție

Retrogradată pentru al doilea an consecutiv, acum în Liga 3, după un an 2022 fără punct obținut în Liga 2, Astra își consumă ultimele clipe de viață în chinuri groaznice.

Clubul care în urmă cu șase ani era cel mai bun din România, prin câștigarea primei ligi, a ajuns să agonizeze. De când a început noul sezon se face de râs la fiecare meci.

În acest weekend, când trebuia să organizeze primul meci pe teren propriu în Liga 3, nu va mai juca și va pierde la ”masa verde”. A doua astfel de istravă îi va aduce excluderea din campionat și finalul.

Astra nu a putut organiza meciul din campionat cu SC Popești Leordeni și pierde la ”masa verde”

Sâmbătă, 3 septembrie 2022, de la ora 17:00, Astra trebuia să organizeze la Giurgiu, pe stadionul ”Marin Anastasovici”, meciul din etapa a 2-a a Ligii 3 cu SC Popești Leordeni.

Din informațiile Liga2.ro, clubul a informația Federația Română de Fotbal, cât și adversarul că nu poate organiza jocul fiindcă nu mai are jucători suficienți legitimați pentru a se prezenta la meci, în contextul în care președintele Marin Costea a dat drumul jucătorilor clubului pentru a le face loc celor aduși de el, fără să știe că are interdicție din partea UEFA de a legitima, astfel că organizatorul competiției a anulat meciul și va acorda victoria la ”masa verde”, 3-0, echipei oaspete.

Pe pagina sa de Facebook, trupa din Popești Leordeni a anunțat că jocul tur din campionat cu Astra nu va mai avea loc.

”Din păcate, meciul din etapa a 2-a nu va mai avea loc.
Adversarii noștri din Cupa României, AFC Astra, nu pot organiza meciul de pe teren propriu, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă….
Vom avea 3 puncte în plus în clasament, dar sunt 3 puncte pe care doream să le obținem pe teren !!!
Sperăm ca cei de la Astra să iși rezolve toate problemele, iar noi să reușim ce ne-am propus …”, a transmis SC Popești Leordeni.

A doua neprogramare îi aduce excluderea din campionat

SC Popești Leordeni va câștiga trei puncte la ”masa verde”, însă ar putea să rămână fără ele în scurt timp.

Dacă nu se va întâmpla o minune în scurt timp, Astra va ajunge la a doua neprezentare în campionat, lucru care îi va aduce automat excluderea din competiție și anulea rezultatelor din acest start de sezon.

În etapa a 3-a a Ligii 3, Astra va juca în deplasare la nou-promovata ACS Muscelul Câmpulung Elite. În cazul în care va reuși să aibă suficienți jucători să poată începe meciul, se va prezenta la partidă, fiindcă alte cheltuieli nu va avea în afară de costul deplasării.

Problema va reapărea la următorul joc pe care va trebui să îl organizeze, în etapa a 4-a, când ar trebui să întâlnească CS Dinamo. Dacă nu va reuși, și nici acest meci nu se va disputa, atunci Astra va fi exclusă din Liga 3, iar Seria a 4-a va continua cu o echipă în minus.

0-10 în prima etapă, joc întrerupt în al doilea meci, după ce a rămas în 6 jucători

Astra s-a făcut de râs în primele două meciuri din acest sezon.

În prima etapă din campionat a suferit un eșec drastic, 0-10 în deplasare la Real Bradu.

Ulterior, la mijlocul acestei săptămâni, clubul prezidat de Marian Costea s-a prezentat la jocul din Turul 2 al Cupei României, chiar cu SC Popești Leordeni, doar cu opt jucători. În minutul 22 era deja 6-0 pentru ilfoveni, iar la scurt timp al doilea jucător al Astrei s-a ”accidentat”, astfel că meciul a fost întrerupt, deoarece o partidă nu se poate disputa dacă una dintre echipa nu are pe teren cel puțin șapte jucători.

Marius ANGHEL 03 Sep. 2022, 01:38 Liga 3
Pe aceeași temă