Ianis Zicu a fost printre antrenorii ofertați să preia Astra și a dezvăluit ce dezamăgire i-au adus șefii Politehnicii Timișoara: ”Am fost acolo, eram gata să o preiau echipa”

Marius ANGHEL, Anda DELIU 13 Jan. 2022, 19:09 Liga 2
Ianis Zicu a fost printre antrenorii ofertați să preia Astra și a dezvăluit ce dezamăgire i-au adus șefii Politehnicii Timișoara: ”Am fost acolo, eram gata să o preiau echipa”

Liber de contract după ce a demisionat de la Unirea Constanța după primele trei meciuri din actual sezon, antrenorul Ianis Zicu (38 de ani) susține că nu a dus lipsă de oferte în această perioadă pentru a reveni pe banca tehnică. A refuzat să preia Astra, însă spune că ar fi acceptat să preia Poli Timișoara în toamna anului trecut.

Ianis Zicu a refuzat să preia Astra

Fostul atacant al lui Dinamo, Inter Milano, Parma sau Rapid spune că a fost ofertat să preia Astra, însă a refuzat fosta prim-divizionară.

”Am avut o discuție cu Astra, acum câteva săptămâni, dar am refuzat, pentru că situația era delicată acolo. Lucrurile nu erau sigure. Am mai discutat cu echipe de Liga 2”, a spus Zicu, la Fotbal European, de la DigiSport.

Astra s-a despărțit de Florin Stîngă la finalul anului 2021, după prima parte a sezonului, fiindcă nu a fost de acord cu practicile impuse de președintele Marian Costea. Clubul i-a ofertat pe Valentin Sinescu, Cristian Lupuț, Florin Pârvu, Ilie Stan și Gabriel Manu, iar ultimul acceptase inițial să preia echipa. Ulterior, Manu n-a mai semnat contractul atunci când s-a întâlnit față în față cu președintele, iar Marcel Abăluță a fost în cele din urmă numit antrenor la fost prim-divizionară. Zicu susține că și el s-a aflat printre antrenorii ofertați de Astra.

Ianis Zicu, dezamăgit de modul în care l-au tratat conducătorii Politehnicii Timișoara

Același Ianis Zicu a povestit la DigiSport, acolo unde este analist sportiv de când nu mai este antrenor activ, că șefii Politehnicii Timișoara i-au produs o dezamăgire anul trecut.

Fostul atacant inclusiv al Politehnicii Timișoara a lui Marian Iancu, în perioada 2010-2011, cât și al ACS Poli Timișoara, în perioada 2015-2016, a fost în capitala Banatului în toamna trecută, atunci când i s-a propus preluarea echipei susținute de suporteri, a purtat negocieri, însă apoi nu i s-a mai oferit niciun răspuns, deși, susține el, a cerut unul, chiar și negativ. În aceeași perioadă, în orașul de pe Bega se afla și Nicolae Croitoru, antrenorul dâmbovițean care a și fost instalat pe banca tehnică a echipei după ce Dorin Toma a fost demis.

”O echipă pe care eram gata să o preiau nu a fost foarte corectă și aici mă refer la Poli Timișoara. Am fost acolo, am vorbit cu ei, în oraș era și actualul antrenor (n.r. – Nicolae Croitoru), dar nu m-au sunat după aceea și am fost puțin dezamăgit.

Nu m-au sunat ca să mă anunțe că au ales alt antrenor, deși am convenit acest lucru când am fost la ei în birou. Nu era nicio supărare, pentru că fiecare alege pe cine dorește, dar era frumos să mă sune și să-mi spună că au altă variantă.

Și au mai fost discuții cu două echipe, dar nu s-a materializat nimic”, a mai spus Ianis Zicu.

Motivul pentru care Ianis Zicu n-a mai fost numit antrenor la Poli Timișoara, deși avea susținerea suporterilor

Din informațiile Liga2.ro, numirea lui Ianis Zicu la Poli Timișoara în locul lui Dorin Toma a picat din următorul motiv.

Zicu a fost propus ca antrenor la echipă de Cristian Romoniță, Dinu Negriu și Sasha Moza, trei suporteri sponsori ai clubului. Fiindcă salariul cerut de fostul atacant depășea bugetul, cei trei au promis că achită ei diferența, numai că s-au lovit de refuzul lui Viorel Șerban, președintele clubului, care le-a reproșat celor trei că au mers pe mâna lor și în vară, când l-au instalat ca antrenor pe Dorin Toma. Șerban a preferat varianta Nicolae Croitoru, pe care îl propusese și înainte de începerea sezonului, când s-a optat pentru Toma.

În acest sezon de Liga 2, Poli Timișoara i-a avut ca antrenori pe Dorin Toma (etapele 1-8), Antonio Foale (9 – interimar) și Nicolae Croitoru (din etapa a 10-a), acesta din urmă fiind și actualul șef al băncii tehnice. Târgovișteanul Croitoru este impresariat de prietenul său timișorean Florin Iacob, la origine și el târgoviștean.

Poli Timișoara ocupă locul 14 în Liga 2 după 16 etape, cu 20 de puncte, va juca în play-out și riscă să fie una dintre cele două echipe care vor juca la barajul de menținere.

  • Ianis Zicu a fost antrenor la seniori al echipelor Farul Constanța (iulie 2019 – iunie 2021) și Unirea Constanța (iulie – august 2021), aceasta din urmă fiind, de fapt, tot Farul, dar căreia i s-a schimbat denumirea după ce brandul Farul a fost dus de Ciprian Marica la Viitorul Constanța, clubul lui Gheorghe Hagi devenind în vara anului 2021 FCV Farul Constanța.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dragos-gheorghe-a-semnat-cu-petrolul-modalitatea-transferului-de-la-astra-si-perioada-pe-care-a-semnat-19216286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-are-antrenor-marcel-abaluta-a-acceptat-oferta-fostei-campioane-si-a-condus-primul-antrenament-din-acest-an-19215909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-s-a-reunit-cu-cateva-noutati-in-lot-dar-niciun-transfer-prea-rasunator-nicolae-croitoru-la-finalul-saptamanii-vom-definitiva-lotul-cu-care-vom-incepe-cantonament-19215916

Marius ANGHEL, Anda DELIU 13 Jan. 2022, 19:09 Liga 2
Pe aceeași temă