Astra are antrenor! Marcel Abăluță a acceptat oferta fostei campioane și a condus primul antrenament din acest an

Andrei PASCU 10 Jan. 2022, 17:48 Liga 2
Astra are antrenor! Marcel Abăluță a acceptat oferta fostei campioane și a condus primul antrenament din acest an

În sfârșit, Astra are antrenor principal! După ce negocierile cu Gabriel Manu au căzut peste noapte, fosta campioană a României s-a reorientat rapid și a mers pe o variantă surprinzătoare, Marcel Abăluță (50 de ani). Noul ”principal” al Astrei nu are foarte multă experiență în calitatea de antrenor.

Cristian Lupuț, Valentin Sinescu și, mai nou, Marian Bondrea au refuzat Astra, în timp ce Abăluță, din informațiile Liga2.ro, a fost contactat ieri și astăzi s-a prezentat la reunire.

Marcel Abăluță, noul antrenor al echipei Astra! 

Ultima dată, Marcel Abăluță a fost ”secund” la FCSB, în mandatul lui Bogdan Argeș Vintilă. A ocupat această poziție pentru câteva luni (octombrie 2019 – iulie 2020), iar anterior a avut experiențe ca antrenor principal, la Phoenix Ulmu (2010), Academica Argeș Pitești (2014), Dunărea Giurgiu (2015-2016) și ACS Berceni (2016), dar a ocupat poziția de ”secund” și la Academica Argeș Pitești, Voința Turnu Măgurele sau Daco-Getica București.

Marcel Abăluță are mai multă experiență ca fotbalist, iar până în 2004, când s-a retras, a evoluat pentru Steaua, Farul, FC Argeș sau Petrolul. În total, noul antrenor principal al Astrei are aproape 250 de meciuri în prima divizie, dar și 40 de goluri.

Marcel Abăluță a condus prima ședință de pregătire a Astrei din acest an. Gabriel Matei, cea mai importantă noutate din lot

Marcel Abăluță a început deja pregătirile pentru o salvare miraculoasă de la retrogradare a Astrei. A fost prezent încă de la reunire și de la primul antrenament al echipei din acest an, ce a avut loc pe stadionul Astra din Ploiești.

A avut la dispoziție 26 jucători, mulți aflați în probe, cele mai importante noutăți fiind Gabriel Matei (ex Garnik Leczna / Polonia), Marius Cocîrlă (ex Dacia Unirea Brăila) sau Sebastian Culda (revenit de la Unirea Ungheni, însă care va merge la SCM Zalău).

Antrenorul secund din stafful lui Abăluță este George Șanțmare, fost jucător la Astra, iar antrenor cu portarii este Radu Ștefan.

Va reuși Marcel Abăluță miracolul? 

Acum, Abăluță a preluat o echipă aflată în situație critică din punct de vedere sportiv, cel puțin. În cele 16 etape din campionatul regular disputate până acum, cu Florin Stîngă ”principal”, Astra a înregistrat cinci victorii, patru egaluri și șapte înfrângeri.

În ciuda celor 19 puncte acumulate pe hârtie, care ar fi trebuit să o situeze pe Astra pe locul 16, din cauza minusurilor succesive din dreptul punctelor, pricinuite de problemele financiare, echipa e penultima, pe locul 19, cu 5 puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-petrolului-a-numit-primii-jucatori-care-se-despart-de-echipa-dar-si-fotbalistul-de-la-astra-pe-care-si-l-doreste-costel-lazar-a-dezvaluit-si-ce-discutii-a-avut-cu-constantin-budescu-2-19215554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-s-a-reunit-daniel-oprita-e-suparat-ca-patru-jucatori-dintre-cei-pe-care-nu-i-mai-doreste-in-lot-nu-vor-sa-plece-vor-sa-se-antreneze-separat-achizitiile-planificate-19215805

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-s-a-reunit-cu-35-de-jucatori-in-lot-calin-moldovan-mai-asteptam-intariri-19215893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-mihai-velisar-a-revenit-la-petrolul-perioada-pe-care-a-semnat-fundasul-intors-de-la-gaz-metan-19215874

Andrei PASCU 10 Jan. 2022, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă