EXCLUSIV | Astra a rămas fără antrenor pe final de an! Contractul cu Florin Stîngă, reziliat

Răzvan STÎNGĂ 22 Dec. 2021, 19:18 Liga 2
EXCLUSIV | Astra a rămas fără antrenor pe final de an! Contractul cu Florin Stîngă, reziliat

Situația de la Astra s-a răsfrânt într-un nou episod abrupt. Florin Stîngă nu mai este antrenorul echipei, deși a realizat rezultate puțin așteptate, dat fiind întreg contextul în care a ajuns clubul. Rezilierea s-a produs pe cale amiabilă.

Astra și antrenorul Florin Stîngă s-au despărțit! 

Antrenorul a confirmat pentru Liga2.ro rezilierea contractuală din cauza unor diferențe de opinie cu președintele Marian Costea. Deși de această dată Florin Stîngă nu a vrut să dezvolte subiectul, el recunoștea în precedentele discuții cu Liga2.ro că își dorește anumite condiții la echipă, pentru a putea salva Astra de la retrogradare, prin clasarea pe un loc de baraj.

Iată că discuțiile dintre el și conducere nu au decurs într-un mod constructiv, astfel că ruptura s-a produs pe acest final de an. Stîngă i-a mulțumit directorului sportiv al Astrei, Petre Buduru, i-a urat succes celui care îi va lua locul pe banca tehnică, dar vrea să revină repede la treabă și să își găsească un nou angajament în Liga 2.

Florin Stîngă: ”Sunt deschis unei noi oportunități în Liga 2. Sper din suflet ca Astra să se salveze” 

Astfel, Astra a rămas fără pionul principal în încercarea dramatică de a se salva de la retrogradare. Cu un lot plin de jucători tineri, fără experiența Ligii a 2-a și chiar mai puțin de atât, giurgiuvenii începeau să emită ceva pretenții într-o luptă care la început părea una fără speranțe. Fosta campioană se vede, la jumătatea drumului, nevoită să găsească rapid o altă variantă de antrenor.

În urma unei discuții avute cu domnul președinte Costea, am realizat că avem viziuni diferite despre fotbal și am concluzionat că este mai bine să ne despărțim pe cale amiabilă. Îi mulțumesc domnului Buduru pentru oportunitatea oferită, de a antrena această echipă! De asemenea, le mulțumesc colaboratorilor, directorului sportiv și jucătorilor pentru momentele unice petrecute împreună!

A fost o perioadă cu multe momente dificile, dar am demonstrat că am capacitatea necesară să pot antrena la nivelul ligii a doua, astfel că sunt deschis unei noi oportunități de a antrena în eșalonul secund. Sper din tot sufletul ca echipa Astra Giurgiu să se salveze de la retrogradare!”, a declarat Florin Stîngă pentru Liga2.ro.

Astra, prima experiență ca ”principal” în Liga 2 a lui Florin Stîngă 

Florin Stîngă a preluat Astra în vară, în momentul retrogradării echipei din Liga 1, iar în 16 etape de campionat a înregistrat cinci victorii, patru egaluri și șapte înfrângeri. În ciuda celor 19 puncte acumulate pe hârtie, care ar fi trebuit să o situeze pe Astra pe locul 16, din cauza minusurilor succesive din dreptul punctelor, pricinuite de problemele financiare, echipa e penultima, pe locul 19, cu 5 puncte.

Înainte de aventura de la Astra, Florin Stîngă o antrenase ultima dată, în sezonul trecut, pe AFC Odorheiu Secuiesc, în Liga 3. Anterior, a mai avut o experiență în divizia a treia, la SR Brașov.

”Aștept să văd ce se va întâmpla din punctul de vedere al conducerii, să vedem cum vor decurge lucrurile în perioada următoare. Eu am zis să avem reunirea pe 10, pentru a avea șapte săptămâni înainte de startul campionatului, cel puțin.

 

Vedem dacă începem atunci, poate conducerea nu își permite și începem pe 17 ianuarie sau pe 23. Vedem, profesional am făcut lucrurile așa cum trebuie”, spunea Stîngă după finalul ultimei etape din Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Filip (Mediafax Foto)

 

 

Răzvan STÎNGĂ 22 Dec. 2021, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă