Eugen Trică și-a găsit o nouă echipă după despărțirea de FCU Craiova. Va fi pentru prima dată ”principal” în afara României

Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 15:16 Diverse
Eugen Trică și-a găsit o nouă echipă după despărțirea de FCU Craiova. Va fi pentru prima dată ”principal” în afara României

Eugen Trică va antrena pentru prima dată în cariera sa în afara României, ca ”principal”.

Ultima dată la FCU Craiova, cu care a retrogradat din prima ligă, Trică a fost prezentat de noua sa echipă, Sohar Club, din Oman.

Eugen Trică, antrenor principal în Oman, la Sohar Club

Liber de contract după ce nu a reușit să redreseze FCU Craiova și aceasta a retrogradat din prima ligă, după ce tot cu el antrenor promovase în acest campionat în 2021, dar cu el ”principal” a acces și în Liga 2, în 2020, Eugen Trică are începând din această luni iulie o nouă echipă.

De această dată, antrenorul care va împlini 48 de ani în data de 5 august va fi la prima experiență ca ”principal” în afara României, în Oman. Ca ”secund” a mai activat la Al-Nahda Club, în Arabia Saudită, în stafful socrului său Ilie Balaci, și la Al-Ittihad Club, tot în Arabia Saudită, în stafful lui Victor Pițurcă.

Trică a fost anunțat oficial la Sohar Club în data de 2 iulie, cu mesajul ”Melcome coach, Eugen Trica”, în loc de ”Welcome”, adică ”Bine ați venit!”.

În sezonul încheiat în luna mai, Sohar a terminat pe locul 4 din 12 în prima ligă din Oman.

În sezonul 2023-2024 a antrenat trei echipe din trei ligi diferite din România!

În sezonul 2023-2024, Eugen Trică a intrat în istoria fotbalului românesc. A antrenat la trei echipe din ligi diferite. În perioada septembrie – decembrie 2023 a condus-o pe Gloria Băneasa, în Liga 3, între decembrie 2023 și aprilie 2024 a fost la CSM Alexandria, în Liga 2, iar între aprilie și mai 2024 a antrenat-o pe FCU Craiova, în Superligă. Atât Alexandria, al cărei lot l-a schimbat aproape din temelie în iarnă, avea să retrogradeze, cât și FCU.

Pe FCU Craiova, Eugen Trică a condus-o în patru rânduri, în perioadele: iunie 2019 – august 2020, când a promovat-o în Liga 2 și înainte de începerea noului sezon s-au despărțit, martie – mai 2021, când a promovat-o în Liga 1 și nu a continuat, neprelungindu-i-se contractul, noiembrie – decembrie 2021, când a condus-o în prima ligă, și aprilie – mai 2024, când a antrenat-o din nou în prima ligă și n-a reușit să o salveze de la retogradare.

Trică le-a antrenat ca ”principal” pe Juventus București, CFR Cluj, UTA Arad, Metalul Reșița, Sportul Snagov, FCU Craiova FC, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus București, Concordia Chiajna, Gloria Băneasa și CSM Alexandria. A fost ”secund” la Al-Nahda, Al-Ittihad (ambele din Arabia Saudită) și Poli Iași.

Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 15:16 Diverse
Pe aceeași temă