Eugen Neagoe a criticat arbitrajul după primul meci la CFC Argeș, remiza cu Slatina: ”Ne iau de fraieri și asta nu-mi convine.” Referitor la promovare, rămâne ferm pe poziție: ”N-am venit la masă pusă, la grătare, la tort”

Andrei PASCU 25 Oct. 2023, 12:53 Liga 2

Eugen Neagoe spera să debuteze cu dreptul pe banca echipei Campionii FC Argeș, dar asta nu s-a întâmplat. Doar remiză au bifat piteștenii în etapa a 10-a de Liga 2, contra CSM Slatina, la Mioveni, scor 1-1, dar au fost conduși până în prelungiri.

Antrenorul a tras concluziile din tabăra Argeșului și a semnalat anumite momente mai puțin bune, dar și detalii care l-au mulțumit.

Campionii FC Argeș, 1-1 contra CSM Slatina, la debutul cu Eugen Neagoe antrenor

Eugen Neagoe nu avea cum să treacă peste modul în care CSM Slatina a deschis scorul. În minutul 57, Cătălin Doman a marcat în urma unui corner, aspect care l-a nemulțumit pe ”principal”. Voia un marcaj mult mai strâns, iar astfel golul putea fi evitat.

Ulterior, Campionii FC Argeș a presat și putea marca mai devreme, având chiar și o bară, în minutul 64, prin atacantul Bogdan Rusu. Până la urmă, golul a picat în minutul 4 al prelungirilor, când Patrick Dulcea i-a salvat pe piteșteni de la eșec în fața echipei CSM Slatina.

  • CFC Argeș, contra CSM Slatina: Straton – Tofan, Turda (cpt.), M. Tudose, Rizzi – Al. Răuță, Babin (Rădescu 35′) – Bertrand (M. Angelov 46′), Haită (Buhăcianu 62′), Zătreanu (Dulcea 46′) – Bg. Rusu. Rezerve neutilizate: Andr. Bucur – Mitoi, R. Ciuciulete, Balaur, Scarlatache.

Eugen Neagoe, reacție după primul meci ca antrenor la CFC Argeș – CSM Slatina: ”Le-am spus băieților să fie pregătiți pentru orice”

Antrenorul gazdelor a fost nemulțumit că nu a reușit să câștige, voia să debuteze cu dreptul în noua sa experiență, dar le-a transmis suporterilor că îi așteaptă la stadion în partidele următoare.

Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm partida, știam că va fi una dificilă. Slatina e o echipă agresivă, care se bate, jucătorii se bat pentru fiecare balon. Nu m-am înșelat, le-am spus băieților să fie pregătiți pentru orice.

Din păcate, am greșit în partea stângă, la acea fază, nu trebuia să acordăm cu ușurință acel corner. Am înțeles că nici nu a fost, dar nici nu mai contează, trebuia să ne marcăm oamenii, să fim responsabili, nu aveam voie să primim gol așa ușor.

Ulterior am presat, cred că am jucat în terenul lor, aproape de careul lor. Am avut acea bară prin Rusu, dacă marcam puteam să și câștigăm partida. Până la urmă, nu am reușit să câștigăm, plecăm cu un punct acum, după acest joc. Nu e mulțumitor, îmi pare rău pentru că voiam cele trei puncte.

Vreau să le mulțumesc suporterilor, au fost alături de noi! Îi rog să fie alături de noi, echipa e într-un moment greu, trebuie să vină la stadion, să susțină, doar împreună putem să reușim. Nu putem să reușim singuri, reprezentăm Piteștiul, Argeșul, vreau ca lumea să înțeleagă că e un moment greu și doar împreună putem să îl depășim”, a spus Eugen Neagoe la conferința de presă.

Eugen Neagoe s-a luat de arbitraj după Campionii FC Argeș – CSM Slatina 1-1

Eugen Neagoe nu a trecut cu vederea tragerile de timp ale Slatinei, considerând că ”centralul” Marius Omuţ (Satu Mare) trebuia să fie ferm și să nu le permită adversarilor să fragmenteze jocul, să evolueze la trecerea timpului.

Obișnuit cu partidele din prima ligă, unde a antrenat în ultimii ani, Neagoe a observat o mare diferență în modul în care se arbitrează.

În Liga 2 se și lasă fragmentarea jocului din partea arbitrilor, în Liga 1 nu se întâmplă asta. I-a lăsat să stea mult jos, să rupă ritmul, să iasă afară, nici ei nu știau ce să facă, cei de la Slatina au fost foarte motivați, dar e problema lor, bravo lor!

Nu pot să le reproșez celor de la Slatina ceva, dar arbitrul trebuia să fie ceva mai atent, să avertizeze. Portarul a tras de timp din prima repriză și a fost avertizat în minutul 90 și ceva. Ne iau de fraieri și asta nu-mi convine!”, a mai spus Neagoe.

Campionii FC Argeș, locul 12 în Liga 2

În acest campionat de Liga 2, nici măcar play-off-ul nu mai este vizat de Campionii FC Argeș, iar promovarea va fi doar un bonus, peste obiectivul trasat noului antrenor pentru acest sezon. Acest detaliu a fost, din nou, accentuat de Eugen Neagoe în urma duelului cu CSM Slatina.

Acum, Campionii FC Argeș este pe locul 12 în Liga 2, cu 12 puncte, la egalitate cu locul 11, Steaua. Are un avans de un punct peste următoarele trei clasate, Chindia Târgoviște, CSM Slatina și Metaloglobus, dar o despart patru lungimi de locul 6.

Am spus de la început că e o situație grea, nu e o situației ușoară, nu am venit la masă pusă, la grătare, la tort, să fiu invitat la masă. Știu că e mult de muncă, dar o să vedeți o echipă puternică a Argeșului. Nu pot să spun că se va întâmpla foarte repede, dar în două-trei luni, cât mai curând, o să vedeți o echipă foarte bună a Argeșului.

Piteștiul merită să aibă o echipă în Liga 1, și o echipă cu nume, cu tradiție. Nu vreau să vorbesc nici de play-off, nici de promovare, vreau doar să ne gândim la meciul următor, de duminică, de la Buzău, care va fi unul greu”, a încheiat Eugen Neagoe.

Concluziile lui Eugen Neagoe după CFC Argeș – CSM Slatina 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ga68Mq8NQK0

 

Foto și video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-remiza-contra-campionii-fc-arges-1-1-reactia-lui-daniel-oprescu-in-urma-rundei-10-de-liga-2-19289987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bilete-mai-ieftine-la-chindia-19289948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conflict-intre-brancardier-si-mondragon-in-arges-slatina-19289939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-csm-slatina-pune-punct-etapei-a-10-a-a-ligii-2-19289870

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fost-arbitru-prim-divizionar-si-presedinte-cja-sibiu-in-stafful-csc-selimbar-dupa-despartirea-clubului-de-ioan-luca-am-fost-surprins-de-propunere-si-am-acceptat-19289890

Andrei PASCU 25 Oct. 2023, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă