Metaloglobus, șapte achiziții pentru noua ediție a Ligii 2, și campania încă nu a încheiat-o. Cinci dintre nou-veniți sunt fotbaliști cu experiență la acest nivel

Marius ANGHEL 20 Jul. 2023, 19:13 Liga 2

Printre echipele din Liga 2 care în această perioadă se află pe final de cantonament la Brașov se numără și Metaloglobus București.

Trupa din Capitală continuă cu Eusebiu Tudor antrenor, iar până în acest moment, cu circa două săptămâni și jumătate înainte de debutul în cel de-al șaptelea sezon consecutiv în Liga 2, a schimbat destul de mult la nivelul lotului, după ce în ediția recent încheiată s-a salvat de la retrogradare în urma barajului câștigat la lovituri de departajare în fața celor de la Progresul Spartac.

Șapte achiziții perfectate până acum de Metaloglobus, printre care și un macedoneano-croat

Șapte achiziții are perfectate până acum Metaloglobus, însă lista rămâne deschisă.

Au semnat Raul Avram (30 ani, portar, ex Minaur Baia Mare), Alexandru Iacob (34 ani, fundaș central, ex Minaur Baia Mare), Adrian Voicu (31 ani, atacant, ex CS Comunal Șelimbăr), macedoneano-croatul Strahinja Krstevski (26 ani, atacant, ex Borac Sajkas – Serbia), David Nemțanu (18 ani, atacant, ex Farul Constanța U19), Antonio Cruceru (27 ani, mijlocaș central, ex SC Oțelul Galați) și Albert Voinea (30 ani, atacant, ex Concordia Chiajna).

Dacă Avram, Iacob, Voicu, Cruceru și Voinea sunt jucători foarte cunoscuți cel puțin la nivelul Ligii 2, celelalte două achiziții se vor afla la debut la acest nivel fotbalistic.

Nemțanu este originar din București, ultima dată a evoluat la echipa U19 a Farului Constanța, iar anterior a mai jucat la ACS Prosport și Academica Clinceni U19. Acum va fi pentru prima dată când va juca la seniori.

Krstevski s-a născut în Serbia, la Novi Sad, este de naționalitate macedonean, dar are și cetățenie croată. În cariera sa a jucat la mai multe echipe din Serbia (Vojvodina U19, Proleter Novi Sad, Kovilj, Steaua Roșie Belgrad II, Graficar și Borac Sajkas), dar și în Bulgaria (Lokomotiv Sofia), Macedonia de Nord (Rabotnicki), Georgia (FC Samtredia), Estonia (FCI Levadia), cât și Italia (Gravina). Conform transfermarkt, ultima dată a fost legitimat la Borac Sajkas, în Serbia.

Pe lângă aceștia, clubul are în probe alți tineri jucători, fiindcă își dorește legitimarea a trei-patru ”underi” născuți în 2003 sau 2005, iar în zilele următoare va negocia noi acorduri.

Metaloglobus încheiat cantonamentul de la Brașov cu un amical cu Concordia Chiajna

La capitolul despărțiri, trupa prezidată de Marius Burcă nu-i mai are în lot pe George Gavrilaș (Petrolul), Alberto Olaru, Petre Goge, Daniel Lung, Constantin Dima, Andrei Sin (CS Tunari), Andrei Răuță (CSM Reșița), Paul Chiorean, Aurelian Ciuciulete, Alexandru Enache, Ianis Mihart și Milos Zukanovic (Unirea Slobozia).

Echipa încheie vineri, 21 iulie, cantonamentul de la Brașov, unde se află din data de 10 iulie, și o va face după ce va juca un amical cu Concordia Chiajna, de la ora 11:00, la Ghimbav.

Până acum a mai disputat patru jocuri test și a înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Viitorul Ileana (Liga 4 Călărași), 0-0 cu CSM Alexandria, 0-2 cu Unirea Slobozia și 3-0 cu Kids Tâmpa Brașov.

I-a picat din nou amicalul cu Steaua, din același motiv ca înainte de sezonul trecut

În data de 26 iulie ar fi trebuit să joace un amical cu Steaua, însă, la fel ca înainte de începutul sezonului trecut, partida a picat. Motivul? Cele două echipe se vor întâlni din nou în meci oficial în startul campionatului. Dacă în ediția 2022-2023 s-au duelat în chiar prima etapă, în Ghencea (scor 1-1), de această dată, în ediția 2023-2024, vor juca una împotriva alteia în etapa a 2-a, tot pe stadionul Steaua. Acum, ambele echipe își caută un nou adversar pentru data de 26 iulie.

Ulterior, Metaloglobus mai are programat un amical cu Gloria Băneasa, în data de 29 iulie.

În ceea ce privește programul din sezonul regular al Ligii 2, pe care l-a aflat chiar astăzi, când a avut loc tragerea la sorți la Casa Fotbalului, Metaloglobus va întâlni în primele cinci etape echipele: CS Comunal Șelimbăr (acasă), Steaua (deplasare), CSM Slatina (acasă), Gloria Buzău (deplasare) și Campionii FC Argeș (acasă).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-doua-noi-achizitii-19277522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-continua-la-metaloglobus-marius-burca-era-normal-am-avut-cea-mai-buna-medie-de-puncte-de-cand-suntem-in-liga-2-echipa-se-muta-pe-un-alt-stadion-19275057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-2-19277126

Marius ANGHEL 20 Jul. 2023, 19:13 Liga 2
Pe aceeași temă