Gest caritabil al conducătorilor de la Ripensia. Au sprijinit renovarea Policlinicii sportive din Timișoara

Anda DELIU 27 Jan. 2023, 15:40 Diverse
Gest caritabil al conducătorilor de la Ripensia. Au sprijinit renovarea Policlinicii sportive din Timișoara

Cu toate că la echipă par să fie vremuri în care banii nu abundă deloc, conducătorii Ripensiei au oferit o sumă pentru renovarea sălii de kinetoterapie din cadrul Policlinicii sportive a Timișoarei.

Au contribuit și alte persoane, nu doar roș-galbenii, iar finalizarea renovării a fost anunțată oficial astăzi, 27 ianuarie 2023.

Sală modernizată la Policlinica sportivă din Timișoara pentru recuperarea sportivilor

Policlinica sportivă aparține de Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara și se află într-o casă de pe o străduță din cartierul Elisabetin, nu foarte departe de corpul principal al celei mai mari unități sanitare din vestul țării.

Pe lângă cabinetele de consultații, ambulatoriul are și o sală de kinetoterapie, unde sportivii pot veni să facă recuperare după diverse probleme. Această încăpere a fost renovată complet, iar acum e gata să primească din nou atleți.

Pereții au fost igienizați și refăcuți complet. De asemenea, totul a fost înlocuit: tâmplărie uși, ferestre, parchet, vestiar, dar și materialele utilizate de sportivi, precum saltele, trambulină, benzi elastice sau spalierele.

În cadrul policlincii activează trei medici de specialitate pentru recuperare sportivă, un fiziokintetorapeut și doi profesori de cultură fizică medicală.

Au contribuit și Dumitru Mihu și Erol Baeram

Toată renovarea a costat 15.000 de euro, potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara. Banii au venit din donații de la oameni de bine.

Spitalul îi enumeră pe Dumtriu Mihu (foto, în centru), patronul-președinte al Ripensiei, dar și pe Erol Baeram (foto, în stânga), și el conducător al clubului de pe Electrica, plus Zarin Dragan și Radu Crețu, cel din urmă o persoană din București.

Dumitru Mihu are afaceri importante în domeniul comerțului en-gros cu alimente, dar și imobiliare. Baeram deține o fabrică foarte cunoscută în Timișoara, unde se realizează echipament sportiv utilizat de multe echipe din Banat.

Ripensia nu face cantonament nici pe plan local

Altfel, la club se face o politică de economisire de bani. Ripensia, spre deosebire de Poli Timișoara și CSC Dumbrăvița, nu va sta nici cantonată în vreun hotel pe plan local pentru o pregătire centralizată iarna aceasta.

Va exista o perioadă cu două antrenamente pe zi, dar jucătorii vor merge fiecare la casele lor.

La fel, nu au abundat nici transferurile, după ce nu mai puțin de nouă jucători au părăsit echipa roș-galbenă, toți titulari de necontestat.

Clubul a anunțat până acum doar sosirea lui Caius Lungu, jucător aflat spre finalul carierei. Cu toate acestea, Dumitru Mihu a spus că Ripensia are în continuare obiectivul de salvare de la retrogradare, cu toate că echipa va fi foarte tânără.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noile-planuri-de-la-ripensia-o-echipa-doua-competitii-patronul-dumitru-mihu-explica-ce-are-de-gand-19258150

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-intrat-in-cantonament-low-cost-cu-un-lot-redus-numeric-echipa-are-un-nou-jucator-achizitionat-iar-ervin-bakos-a-fost-cedat-unui-alt-club-din-liga-2-19258768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gavra-a-noua-plecare-de-la-ripensia-in-aceasta-iarna-atacantul-aradean-a-refuzat-dumbravita-si-merge-la-poli-timisoara-exclusiv-19258556

Anda DELIU 27 Jan. 2023, 15:40 Diverse
Pe aceeași temă