Unirea Slobozia, mai bună ca Dinamo. Formația lui Costel Enache a învins echipa lui Ovidiu Burcă într-un meci amical

Andrei PASCU 10 Feb. 2023, 18:34 Liga 2
Unirea Slobozia, mai bună ca Dinamo. Formația lui Costel Enache a învins echipa lui Ovidiu Burcă într-un meci amical

Unul dintre cele mai interesante meciuri amicale din această săptămână între echipele de Liga 2 s-a jucat vineri, 10 februarie, între Dinamo (locul 8) și Unirea Slobozia (locul 4).

Confruntarea a avut loc pe un teren sintetic al Complexului Sportiv ”Ion Țiriac” din București, lângă baza sportivă Metaloglobus, iar formația lui Constantin Enache s-a impus cu 2-0.

Unirea Slobozia a învins Dinamo într-un amical, scor 2-0

Referitor la Dinamo, Ovidiu Burcă a mizat, din primul minut, pe câțiva tineri, motiv pentru care ”câinii” nu au arătat prea bine încă din start, destul de rău pe faza de construcție.

De partea cealaltă, Unirea Slobozia a evoluat într-un prim 11 cu jucători care se pot regăsi în echipa de start a primului duel oficial din 2023, iar imaginea din teren asta a arătat.

Experiența s-a simțit în favoarea Unirii Slobozia, atunci când s-a deschis scorul, în minutul 27, de la 11 metri. Denis Golda a centrat din partea stângă a atacului în careu, iar într-un duel între un atacant și un fundaș s-a dat lovitură de pedeapsă.

Destul de ușor s-a dictat 11 metri, dar Vlad Prejmerean a executat și a transformat pentru 1-0, scor cu care s-a și terminat prima repriză.

Vlad Prejmerean și Ciprian Rus au marcat pentru Unirea Slobozia în amicalul cu Dinamo

Burcă nu a făcut prea multe schimbări la pauză, motiv pentru care tot Unirea Slobozia, cu jucători experimentați, a reușit să aibă inițiativa și a trecut în mai multe rânduri pe lângă golul de 2-0.

A fost însă nevoie de o eroare importantă în apărarea lui Dinamo pentru ca tabela să fie din nou schimbată, pentru ultima dată în amicalul din Complexul Sportiv Ion Țiriac.

Alin Demici a vrut să degajeze un balon din tușa stângă, dar Robert Silaghi a făcut presing și mingea a ricoșat din el în careul lui Dinamo, la Ciprian Rus, care era singur în zonă și nu a iertat dintr-o poziție excelentă, din poziție unu la unu cu portarul. Reușita a venit în minutul 75.

Dinamo: Dujmovic – Ionescu, Bena, Demici, Amzar – Larrucea, Iglesias, Delciu, Bobea, Florescu, Pop
Rezerve: Oncescu, Moura, Roșu, Irimia, Borcea, Bani, Patriche, Giafer, Cune, Fărăgău, Irimia, N. Roșu, Șerban, Ghezali

Unirea Slobozia: Contra – Ibrian, Lazăr, Dinu, Levi – Coadă, Prejmerean – Bujor, Afalna, Mustacă – Nsima.
În repriza a doua au mai intrat Rus, Golda, Perju, Boțogan, Bolohan, Toma, Silaghi, Dorobanțu, Ștefan, Păduraru.

Dinamo are următorul amical cu Farul 2

Dinamo a mai disputat cinci meciuri amicale în această perioadă de pregătire de iarnă. A întâlnit până la duelul cu Unirea Slobozia, CS Păulești (0-0), CSO Plopeni (1-1), CS Blejoi (5-0) și ACS Muscelul Câmpulung Elite (3-0).

Formația pregătită de antrenorul Ovidiu Burcă mai are stabilite alte două jocuri de verificare până la reluarea campionatului Ligii 2, cu Farul Constanța 2 (11 februarie) și FC Brașov (18 februarie).

Impresiile lui Ovidiu Burcă după eșecul cu Unirea Slobozia:

”A fost un test foarte bun pentru noi să vedem niște jucători tineri împotriva unor jucători de liga a doua, echipă foarte bună de liga a doua. Chiar dacă am fost învinși cu 2-0, pot să mă declar mulțumit. Am văzut tineri de mare perspectivă, rezultatul este mai puțin important, am văzut că acești tineri au potențial.

Nu vreau să nominalizez, dar prin perspectiva asta a fost un meci foarte bun. Avem mâine încă un meci, săptămâna viitoare un ultim meci de pregătire. Din păcate, ne antrenăm și jucăm foarte mult pe terenurile sintetice, jucătorii se resimt, dar asta este situația. A fost o perioadă lungă, cu antrenamente destul de grele, dar acesta este rolul nostru, să îi ținem motivați.

Când joci la o echipă precum Dinamo, cu o tradiție, obiective atât de importante, este ușor să faci acest lucru. De când am început munca, așteptăm să se întâmple ceva. Nu trăim cu speranța că va veni ceva, noi muncim, ne-ar ajuta o veste bună. Am avut mari așteptări pentru luna decembrie să se întâmple niște lucruri, nu s-au întâmplat.

Obiectivul principal rămâne să ne concentrăm pe ce putem influența, dacă va veni, este binevenită. Noi trebuie să trăim foarte mult în prezent de când am venit aici, pe oameni îi aud discutând de trecut și viitor, noi vedem ce putem influența astăzi, vedem de la o săptămână la alta ce aduce viitorul.

Fiecare are perspectiva lui de a vedea lucrurile, de la nivelul meu de antrenor văd ce pot influența, azi, mâine, nu mă gândesc foarte mult aceste stări de așteptare, de dezamăgiri, încercăm să ne facem treaba cât mai bine. Sunt mulți oameni alături de noi, începând de la suporteri, cu toții încercăm să facem ceva de la nivelul nostru, să redevenim Dinamo pe care îl știm cu toții”.

https://www.youtube.com/watch?v=afHOrVyeHRs

Unirea Slobozia, două eșecuri în amicale, dar și trei victorii

În ceea ce o privește pe Unirea Slobozia, până la confruntarea cu Dinamo a obținut două victorii, 7-1 cu Abatorul Slobozia și 4-3 cu CS Blejoi, și două eșecuri, 0-2 cu Progresul Spartac și 0-2 cu Metaloglobus.

Partida amicală Dinamo – Unirea Slobozia 0-2:

https://youtu.be/XhkfCgfdLMw

Foto: Unirea Slobozia și Radio Dinamo 1948
Video: Radio Dinamo 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-remizat-cu-rezervele-celor-de-la-nordsjaelland-liderul-din-danemarca-in-al-doilea-amical-din-antalya-19260138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-prezentat-oficial-la-fc-brasov-contract-minim-pentru-mijlocas-la-echipa-antrenata-de-alexa-19260133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-luat-un-jucator-de-la-juniorii-clubului-uta-si-plateste-o-suma-incredibila-19260129

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-tatar-s-a-despartit-si-el-de-cs-comunal-selimbar-si-a-ales-sa-continue-in-liga-4-la-sibiu-nu-consider-ca-este-un-pas-inapoi-19260093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-mai-facut-o-achizitie-2-19260096

Andrei PASCU 10 Feb. 2023, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă