Noi decizii ale lui Dan Alexa la FC Brașov: un croat fost la CFR Cluj rămâne și a fost prezentat oficial, israelianul Ben Algrabli a plecat!

Adi MARICA 27 Jul. 2022, 11:33 Liga 2
Noi decizii ale lui Dan Alexa la FC Brașov: un croat fost la CFR Cluj rămâne și a fost prezentat oficial, israelianul Ben Algrabli a plecat!

Tomislav Sorsa, fotbalistul croat de 33 de ani va rămâne la FC Brașov. În schimb, israelianul Ben Algrabli, în vârstă de 28 de ani, a plecat, neimpresionându-l pe Dan Alexa.

UPDATE: Ulterior publicării articolului de către Liga2.ro, FC Brașov a anunțat oficial achiziționarea lui Tomislav Sorsa. Acesta a semnat un contract valabil pe un sezon.

Comunicatul sună astfel:

”Tomislav Sorsa este noul jucător al lui FC Braşov
Tomislav Sorsa a semnat cu FC Braşov. Jucătorul de naţionalitate croată a parafat astăzi un contract valabil un an de zile cu clubul nostru. Sorsa este un fundaş dreapta, care însă poate evolua pe toate posturile din partea dreaptă a terenului. Este la a doua aventură în România, după ce în trecut a mai evoluat şi pentru CFR Cluj, în prima ligă. Cariera sa se leagă în mare parte de echipa NK Osiek, din ţara natală, acolo unde a evoluat timp de 9 ani. A mai jucat la NK Karlovak, tot în Croaţia, dar şi la SC Gjilani, în prima ligă din Kosovo. Tomislav Sorsa are 33 de ani, iar în carieră are mai multe selecţii la echipele naţionale de tineret ale Croaţiei.”

Totodată, clubul brașovean a mai anunțat faptul că portarul Daniel Mutu (34 de ani), utilizat în cinci meciuri în sezonul trecut de Liga 2, a semnat prelungirea contractului pe încă un an.

Știrea inițială:

Încă un croat la FC Brașov: Tomislav Sorsa

Tomislav Sorsa l-a convins pe Alexa că este o soluție în banda dreaptă, astfel că fotbalistul croat care merge pe 34 de ani va fi legitimat de FC Brașov. ”Soursa este un jucător de calitate”, spunea Alexa, mulțumit de randamentul croatului la antrenamente, dar și la meciurile de pregătire.

Sorsa a jucat în Liga 1 la CFR Cluj în sezonul 2016-2017, în 20 de meciuri. Ulterior, pentru trei sezoane, s-a întors la NK Osijek, echipă din prima ligă a Croației. Poate juca mijlocaș dreapta sau fundaș dreapta și cea mai mare parte a carierei a jucat-o la această echipă. În sezonul trecut a fost legitimat în Kosovo, la SC Gjilani, formație la care a mai jucat și fundașul central croat de la FC Brașov Ivan Fustar.

Ben Algrabli și-a făcut bagajele și a plecat

În schimb, fundașul central israelian Ben Algrabli (foto) a plecat de la Brașov. Algrabli, un fundaș masiv, de 1,90 înălțime, cu dublă cetățenie, israeliană și portugheză, a fost folosit în ultimele meciuri de pregătire, însă nu a ieșit în evidență decât cu fizicul impunător.

Până acum, în această vară, FC Brașov i-a prezentat în mod oficial pe mijlocașii Rareș Lazăr (ex Poli Timișoara, împrumutat de la Rapid) și Alexandru Martinov (ex CSC Dumbrăvița), atacantul Adi Chică-Roșă (ex FC Buzău, împrumutat de la FC Botoșani), portarul Sebastian Micu (ex CSM Reșița) și fundașii Tudor Oltean (Gaz Metan Mediaș, dar ultima dată a jucat la FC Buzău) și slovenul Adis Hodzic (ultima dată la ND Gorica / Slovenia).

Ultimele retușuri, cu Viitorul Dăești și CSM Focșani

În această pregătire de vară, FC Brașov a disputat șapte meciuri amicale, în care a obținut următoarele rezultate: 1-3 cu Farul, 0-2 cu FC Hermannstadt, 1-1 cu Unirea Slobozia, 3-0 cu Olimpic Cetate Râșnov, 1-1 cu SC Oțelul Galați, 2-1 cu Olimpic Zărnești și 1-0 cu Progresul Spartac.

Următoarele amicale le are cu Viitorul Dăești, în data de 30 iulie, și CSM Focșani, în data de 31 iulie.

Foto: FC Brașov și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turcul-saim-tudor-a-fost-cedat-de-petrolul-catre-fc-brasov-dan-alexa-testeaza-si-un-mijlocas-fost-in-ultimele-doua-sezoane-la-metaloglobus-dar-asteapta-si-un-fundas-fost-ultima-dat-19238530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-278-de-jucatori-au-debutat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-unirea-constanta-a-avut-cei-mai-multi-u-cluj-cei-mai-putini-printre-care-si-golgheterul-slobozia-l-a-dat-p-19238322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-economica-pentru-fc-brasov-in-amicalul-cu-progresul-spartac-dintr-un-penalty-concluziile-lui-dan-alexa-la-finalul-stagiului-de-la-sacele-19238248

Adi MARICA 27 Jul. 2022, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă