FC Brașov, nevoită să-și caute un nou portar. Laurențiu Popescu a părăsit echipa, chiar dacă-i fusese prelungit împrumutul de la U Craiova

Cosmin STAICU 12 Jul. 2022, 00:09 Liga 2
FC Brașov, nevoită să-și caute un nou portar. Laurențiu Popescu a părăsit echipa, chiar dacă-i fusese prelungit împrumutul de la U Craiova

Aventura lui Mirko Pigliacelli (29 de ani) în România, la Universitatea Craiova, se încheie după patru ani, portarul italian revenind în ţara natală, chiar dacă îşi propusese să mai continue în Bănie şi să obţină chiar cetăţenia română, pentru a avea şansa de a evolua la echipa naţională.

Mirko Pigliacelli se desparte de U Craiova

Intrat în ultimul an de contract cu Universitatea Craiova, Mirko Pigliacelli se întoarce în Italia, unde a avut câteva oferte, cea mai concretă fiind de la Palermo, formaţie din Serie B.

Clubul din Bănie a consimţit să se despartă de goalkeeper. Universitatea Craiova ezitase să răspundă în urmă cu două săptămâni ofertelor primite pentru Pigliacelli, deoarece David Lazar (31 de ani), adus acum un an de la Astra, pentru 200.000 de euro, şi văzut ca înlocuitor al italianului, se accidentase la unul dintre amicalele din Austria şi nu se ştia dacă absenţa sa va fi una de lungă durată.

  • 36 de meciuri în Liga 1 pentru U Craiova a bifat Mirko Pigliacelli în sezonul recent încheiat. Mai multe, 40, a jucat în ediția 2020-2021 a primei ligi. În cei cinci ani petrecuți la clubul din Bănie, italianul a evoluat în 141 de meciuri în Liga 1.

Laurenţiu Popescu a fost rechemat la Universitatea Craiova

În condiţiile în care David Lazar a fost recuperat, Universitatea Craiova a decis să-l vândă pe Mirko Pigliacelli şi a completat lotul cu un alt portar.

Astfel, Laurenţiu Popescu (25 de ani) a fost readus în Bănie, după ce iniţial i se prelungise împrumutul la divizionara secundă FC Braşov, unde fusese detaşat de Universitatea Craiova, împreună cu mijlocaşul Vasile Constantin.

Ultima apariţie a lui ”Popică” în poarta echipei din Craiova datează din 2019, într-un meci în deplasare cu FCSB, în mandatul lui Victor Piţurcă pe banca oltenilor. Fostul selecţioner intrase atunci într-un conflict cu Mirko Pigliacelli şi l-a titularizat pe Laurenţiu Popescu.

  • Popescu a evoluat în sezonul trecut în 10 meciuri de Liga 2 pentru Politehnica Iași, în prima parte a campionatului, respectiv în 11 jocuri pentru FC Brașov, în partea a doua a competiției.

Astfel, pe postul de portar, Universitatea Craiova se va baza în următorul sezon de primă ligă pe: David Lazar, Laurenţiu Popescu şi pe basarabeanul Denis Rusu (32 de ani).

  • Universitatea Craiova s-a mai despărţit în vara aceasta de fundaşii Marius Constantin şi Antoine Conte, de mijlocaşii Lyes Houri şi Ovidiu Bic şi de tinerii Ionuţ Mitran şi Atanas Trică, aceştia din urmă, împrumutaţi în liga secundă, la CSM Slatina, respectiv Steaua. În vara aceasta, Universitatea Craiova i-a achiziţionat pe fundaşii Rui Silva şi Ivan Martic, ambii din postură de jucători liberi.

FC Brașov a rămas cu un portar valid în lot

FC Brașov a intrat luni, 11 iulie, în cantonament pe plan local, iar în lot a rămas cu un singur portar, cu Daniel Mutu. Antrenorul Dan Alexa are nevoie acum, după întoarcerea lui Popescu la Craiova, de cel puțin încă doi portari.

David Gîrniță mai are de așteptat până să revină cel puțin la la antrenamente, fiind în recuperare după o operație suferită la genunchi.

Foto: Alex Nicodim și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-stabilit-lotul-pentru-cantonamentul-pe-plan-local-al-fc-brasov-antrenorul-a-renuntat-la-alti-cativa-jucatori-si-asteapta-unii-mai-valorosi-19237093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-anunta-un-sponsor-important-pe-tricourile-echipei-fc-brasov-avem-discutii-avansate-cu-doi-trei-parteneri-mari-nu-mici-presedintele-spune-ca-jucatori-19236957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cele-cinci-nou-promovate-au-primit-certificarea-pentru-liga-2-corvinul-hunedoara-si-csm-resita-raman-sa-astepte-minuni-cele-20-de-echipe-care-vor-evolua-in-sezonul-2022-2023-de-esalon-secu-19236838

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/universitatea-craiova-se-desparte-de-mirko-pigliacelli-si-a-adus-deja-un-alt-portar-exclusiv-19486359

Cosmin STAICU 12 Jul. 2022, 00:09 Liga 2
Pe aceeași temă