”Turcul” Saim Tudor a fost cedat de Petrolul către FC Brașov. Dan Alexa testează și un mijlocaș fost în ultimele două sezoane la Metaloglobus, dar așteaptă și un fundaș fost ultima dată la Dinamo

Adi MARICA 26 Jul. 2022, 12:30 Liga 2
”Turcul” Saim Tudor a fost cedat de Petrolul către FC Brașov. Dan Alexa testează și un mijlocaș fost în ultimele două sezoane la Metaloglobus, dar așteaptă și un fundaș fost ultima dată la Dinamo

Alexandru Saim Tudor (23 de ani) a ajuns luni la Brașov și a efectuat primul antrenament sub comanda lui Dan Alexa. Mijlocașul mai are 2 ani contract cu Petrolul și a fost cedat la FC Brașov sub formă de împrumut pentru un sezon.

Alexandru Saim Tudor, împrumutat de Petrolul la FC Brașov

Saim Tudor a ajuns în vara anului 2017 la Petrolul de la Olimpia Râmnicu Sărat, echipă din Liga 3. A fost jucător de bază la echipa ploieșteană când a activat în Liga 3 și în primul sezon de Liga 2, în următoarele trei de eșalonul secund trecând în plan secund.

În ediția recent încheiată de Liga 2, de exemplu, jucătorul originar din Râmnicu Sărat a evoluat în 11 meciuri pentru Petrolul (483 minute) și a înscris un gol. În patru sezoane în care a evoluat cu Petrolul în Liga 2, Saim Tudor a prins 74 de meciuri și a marcat 11 goluri.

”I se spune «Turcul», pentru că e născut chiar la Istanbul, dar a crescut în România și ține să facă lumină în privința numelui său. «Am două prenume: Alexandru și Saim. Cu s, nu cu ș! Iar numele de familie este Tudor!»”, preciza Tudor pentru site-ul Petrolului.

”Saim e un jucător valoros, care ne poate ajuta”, a spus Alexa despre mijlocașul luat de la nou-promovata în Liga 1.

Vadim Covalciuc a ajuns și el sub comanda lui Dan Alexa

La primul antrenament al săptămânii a participat și încă un nou mijlocaș, Vadim Covalciuc.

Jucătorul brașovean de 19 ani (îi împlinește pe 29 iulie) aparține de Kids Tâmpa Brașov, iar în ultimele două sezoane a jucat la Metaloglobus, în Liga 2. Are 22 de jocuri în total, 13 în ediția 2020-2021 și 9 în campionatul trecut, 2021-2022.

La antrenament a fost prezent si fundaș central Ovidiu Sterian (19 ani), revenit după o accidentare suferită la startul pregătirilor, dar și Alex Mitroi.

În schimb, atacantul Adi Chică-Roșă (foto jos) a început alergările ușoare, însă va reveni la antrenamentele cu echipa la începutul săptămânii viitoare.

Igor Jovanovic e așteptat și el

Un alt fotbalist pentru care Dan Alexa a insistat mult, fundașul croat Igor Jovanovic (33 de ani) era așteptat marți seară la Brașov.

Jovanovic a mai jucat în România la Sepsi OSK, Astra și Dinamo. Ultima dată a activat la echipa din ”Ștefan cel Mare”, pentru care a prins 7 meciuri (521 minute).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-278-de-jucatori-au-debutat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-unirea-constanta-a-avut-cei-mai-multi-u-cluj-cei-mai-putini-printre-care-si-golgheterul-slobozia-l-a-dat-p-19238322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-economica-pentru-fc-brasov-in-amicalul-cu-progresul-spartac-dintr-un-penalty-concluziile-lui-dan-alexa-la-finalul-stagiului-de-la-sacele-19238248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/greu-la-zarnesti-fc-brasov-s-a-impus-in-amicalul-cu-olimpic-cu-un-gol-marcat-in-prelungiri-dan-alexa-m-a-nemultumit-superficialitatea-din-fata-portii-19238193

Adi MARICA 26 Jul. 2022, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă