Acum se gândește la binele echipei, dar în vară punea standarde suprarealiste! Dragoș Militaru, motiv pueril despre revenirea la Unirea Dej. Clubul îl tratează ca pe un antrenor pe care nu îl merită

Andrei PASCU 31 Oct. 2023, 15:00 Liga 2
Acum se gândește la binele echipei, dar în vară punea standarde suprarealiste! Dragoș Militaru, motiv pueril despre revenirea la Unirea Dej. Clubul îl tratează ca pe un antrenor pe care nu îl merită

Dragoș Militaru a făcut cale întoarsă la Unirea Dej, după o experiență de scurtă durată la Chindia Târgoviște. Antrenorul a oferit primul interviu de după revenire, dar a evitat să spună concret motivul real pentru care a ales să se întoarcă, pentru că în vară ”bătea din picior” și afirma că dorește ca a sa carieră să fie la un alt nivel.

A spus acum, într-un mod amuzant și greu de crezut din exterior, că a vrut să întindă o mână de ajutor Unirii Dej, să o ajute să redevină echipa care a fost sezonul trecut.

Dragoș Militaru, amuzant după revenirea la Unirea Dej

Dragoș Militaru are obiectiv salvarea de la retrogradare. Dacă în momentul în care a plecat, în vara trecută, a lăsat Unirea Dej ca un club care vrea promovarea în SuperLiga României, acum formația din Cluj are de tras să evite retrogradarea în Liga 3.

În afara faptului că antrenorul trebuie să strângă cât mai multe puncte în etapele de Liga 2 rămase până la pauza de iarnă, Dragoș Militaru va face o analiză a lotului, pentru că vor urma schimbări, plecări și veniri, pentru conturarea unei echipe bune în vederea stagiunii următoare de campionat.

Bine v-am regăsit! Primele gânduri sunt pozitive, nu am avut niciodată gânduri negative, îmi doresc foarte mult să reușim să ieșim din această situație cu care nu am fost familiarizați în ultimii trei-patru ani, cât am fost aici.

Am urmărit ultimele meciuri, au fost anumite discuții (n.r. – între el și Unirea Dej) chiar dacă am fost plecat (n.r. – a fost plecat din țară pentru anumite cursuri de antrenor). Cunosc jumătate din lot, cu care am lucrat în ultimii trei ani. Cred că și ceilalți jucători pot fi la un nivel bun, dar asta va depinde numai de ei. Mai sunt cinci săptămâni până în decembrie, când se va încheia prima parte a sezonului, și vom face o evaluare a tuturor jucătorilor.

Trebuie să vedem ce lipsuri avem, ce trebuie să îmbunătățim și ce trebuie să facem în perioada de iarnă”, a început Dragoș Militaru discursul.

Dragoș Militaru afirmă că s-a întors la Unirea Dej să ajute, dar în vară parcă își căuta motive să plece

De aceea am și venit aici, să dau tot ce am mai bun pentru a reveni (n.r. – echipa) la un standard pe care cred că l-am impus”, a spus Dragoș Militaru când a abordat subiectul întoarcerii, semn că s-a gândit mai mult la binele echipei și nu la binele lui (în esență, doar o declarație de umplutură și care să dea bine).

În vară era ferm pe poziții și voia ca Unirea Dej să schimbe tot, infrastructură, să aibă un buget cât mai mare și așa mai departe, de parcă ridica standardele la un nivel suprarealist, pe care nici el nu îl credea posibil, tocmai ca să fie ”acoperit” și să aibă argumente care să îi explice plecarea.

Acum lasă de înțeles că se gândește la binele echipei, nu la binele lui. Oricum, conducerea nu pare prea afectată de cele transmise de Militaru în vară și se comportă cu el ”cu mânuși”, de parcă nu l-ar merita ca antrenor.

Îmi propun, ca de fiecare dată, nu lucruri mărunte, dar acum trebuie să ținem cont de situația în care ne aflăm și îmi doresc ca oamenii din preajma echipei, din oraș, cei care au venit la stadion, să fie alături de echipă, chiar cu un suport și mai mare, pentru că sunt perioade slabe în viața oricărei echipe.

Acum ne aflăm în această situație, o perioadă mai slabă, dar sunt pozitiv, de aceea am și venit aici, să dau tot ce am mai bun pentru a reveni (n.r. – echipa) la un standard pe care cred că l-am impus sau a fost impus echipei și grupului pentru o perioadă lungă.

Dacă anul acesta ne dorim mult să rămânem în Liga 2, pentru că acesta e primul obiectiv, îmi doresc și ca jucătorii să devină mai buni, să crească, să ne creionăm un lot de bază din iarnă, să mai adunăm câțiva jucători, iar dacă totul o să fie bine în acest sezon, din vară să redevenim o echipă foarte bună, cu aspirații mai mari”, a mai spus Dragoș Militaru, care are planuri pe termen lung. Vrea să continue la echipă și din vară, pentru sezonul 2024/2025 de Liga 2.

Unirea Dej, patru meciuri în Liga 2 până la pauza de iarnă

Unirea Dej se află pe locul 18, antepenultimul în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 11 etape, la egalitate cu următoarele două clasate deasupra, CSM Reșița și CS Tunari. În runda a 12-a, Unirea Dej joacă pe teren străin, cu Corvinul Hunedoara (locul 3, 21 de puncte), sâmbătă, de la ora 11:00. Meciul va fi primul cu Dragoș Militaru pe banca tehnică.

Până la pauza de iarnă, Unirea Dej va disputa alte trei meciuri după confruntarea cu Corvinul Hunedoara. Va mai întâlni, în urătoarea ordine, CSM Reșița (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare) și CS Mioveni (acasă).

Apoi, în 2024, din sezonul regular al Ligii 2 vor urma și ultimele patru meciuri, cu CS Tunari (deplasare), Chindia Târgoviște (acasă), Metaloglobus (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

În situația în care suntem, orice meci… toate meciurile rămase din acest an sunt importante, orice punct e important. Jucăm în deplasare acum, contra unei echipe cu o evoluție poate pentru mulți peste așteptări, dar pentru mine nu este peste așteptări, știu ce e acolo, cum se lucrează. Știu filozofia antrenorului, sunt de ceva timp împreună el și jucătorii, clubul a crescut natural, rezultatele nu sunt întâmplătoare.

O să fie, probabil, un joc în care vom lupta pentru puncte. Avem timp să discutăm, să stabilim mai multe… să reglăm anumite lucruri pe care le-am sesizat. Important e ca toți băieții să fie apți până sâmbătă și toată lumea să aibă o energie pozitivă pentru ultimele patru etape. Să încercăm să acumulăm cât mai multe puncte, să privim altfel vacanța de iarnă”, a mai spus Dragoș Militaru.

Primele declarații ale lui Dragoș Militaru după ce s-a întors la Unirea Dej:

https://www.youtube.com/watch?v=J_2JBzZGgC8

 

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-a-revenit-la-unirea-dej-19290675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-are-un-nou-presedinte-executiv-19290647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-s-a-implicat-intr-un-proiect-prin-care-vrea-sa-revolutioneze-sportul-19290773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-concluzii-dupa-csm-slatina-unirea-slobozia-1-0-19290769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/corvinul-sepsi-osk-meciul-care-deschide-etapa-a-2-a-a-grupelor-cupei-romaniei-19290765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-dupa-victoria-slatinei-cu-unirea-slobozia-scor-1-0-19290735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-unirea-slobozia-inchid-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290666

Andrei PASCU 31 Oct. 2023, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă