O înfrângere deloc surprinzătoare! Poli Iași a fost umilită de Ripensia, dar eșecul era oarecum anunțat. Suporterii ieșeni vor demiterea lui Claudiu Niculescu

Narcis POHOAȚĂ 10 Oct. 2022, 15:32 Liga 2
O înfrângere deloc surprinzătoare! Poli Iași a fost umilită de Ripensia, dar eșecul era oarecum anunțat. Suporterii ieșeni vor demiterea lui Claudiu Niculescu

Poli Iași a suferit, sâmbătă, una dintre cele mai mari umilințe din istoria recentă a clubului, 1-3 (0-3) pe terenul Ripensiei Timișoara, o echipă care se afla pe antepenultimul loc după 8 etape.

Deși au mers doar cu gândul la victorie în orașul de pe Bega, ieșenii, care nu pot invoca scuza drumului lung, s-au făcut de râs în fața unui adversar mult inferior. Chiar și fără câteva piese de bază, Ripensia a administrat Iașiului un eșec la scor, speculând la maximum gafele de începători ale moldovenilor, în special ale portarului Knoflach.

Eșec anunțat pentru Poli Iași

Deși rezultatul de pe Bega pare șocant prin prisma diferenței dintre cele două echipe, înfrângerea Iașiului nu ar trebui să mire pe nimeni. Poate doar proporțiile scorului. Asta pentru că echipa pregătită de Claudiu Niculescu nu a arătat în primele opt etape ca o pretendentă la promovare, calitatea jocului lăsând mult de dorit.

Deși Poli Iași a ieșit bine din primele opt runde, fiind pe locul secund înaintea partidei cu Ripensia, multe dintre punctele acumulate au venit pe fondul norocului și nu al jocului bun.

Pe teren propriu, Iașiul a câștigat printr-un autogol cu Buzăul și în prelungiri cu Chiajna, după ce fusese egalată în minutul 90, iar în deplasările de la Dej și Slobozia cele patru puncte au fost și ele obținute cu mare noroc. Iașiul a jucat modest per ansamblu și în alte partide, câștigate aparent fără emoții.

”Punctele aduc promovarea”

Întrebat în multe rânduri despre calitatea jocului, antrenorul Claudiu Niculescu s-a ascuns de cele mai multe ori în spatele punctelor acumulate. ”Punctele aduc promovarea”, a repetat mereu Niculescu.

Asta deși atât conducerea clubului, cât mai ales suporterii au taxat în multe rânduri prestațiile modeste din majoritatea partidelor.

Suporterii cer demiterea lui Claudiu Niculescu

Claudiu Niculescu a fost primit cu căldură la Iași, dar în timp relația cu tribuna s-a răcit. Primul semn a fost după eșecul din Ghencea, cu Steaua, venit pe fondul unui joc foarte slab al echipei.

Apoi, eliminarea din Cupă în fața unui adversar modest, absența antrenorul de la acel meci cu Dumbrăvița, precum și scuzele puerile avansate au atras tot mai multe critici la adresa antrenorului Iașiului.

Iar umilința cu Ripensia pare să fi umplut paharul! După rezultatul rușinos înregistrat sâmbătă, pagina de Facebook a clubului din Copou a fost asaltată de sute de mesaje critice la adresa lui Niculescu, iar mulți dintre suporteri au ajuns să ceară chiar demiterea acestuia.

”E prima oară în acest sezon când o zic: demisia, Claudiu Niculescu! Echipa joacă mizerabil! Rămân la părerea că Niculescu nu are anvergura unui antrenor care poate duce Iașul în Liga 1! Deșteptarea Șfaițer, până nu e prea târziu!”, a scris unul dintre fanii echipei, acesta fiind completat de un altul: ”Dacă nu reușești să-i mobilizezi cu adversari modești, cred că ar fi o chestie de demnitate să-ți dai demisia”.

Nu toți îl găsesc însă vinovat doar pe Niculescu: ”Dacă își dă demisia Niculescu, și jucătorii să-și dea demisia.”

Revoltați după meci, oficialii ieșeni au evitat să iasă cu reacții la cald după rușinea de la Timișoara și au așteptat mai întâi să aibă o discuție față în față cu jucătorii și cu membrii staffului, la antrenamentul programat luni la prânz.

Cert este că varianta plecării lui Niculescu pare puțin probabilă în acest moment. Conducătorii clubului din Copou sunt dispuși să-i dea credit lui Niculescu, cu condiția câștigării următoarelor meciuri. Un eșec sau semieșec în următoarele partide ar putea duce la schimbarea băncii tehnice. Urmează alte meciuri considerate facile, cu Metaloglobus (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-negru-de-suparare-dupa-esecul-cu-ripensia-ne-am-prezentat-execrabil-mi-e-rusine-ca-antrenor-al-acestei-echipei-ar-fi-vrut-sa-schimbe-zece-jucatori-in-timpul-mec-19248777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-la-cel-mai-bun-meci-al-sezonului-a-zdrobit-poli-iasi-iulian-muntean-a-fost-abnegatie-in-teren-respectat-aproape-tot-ce-li-s-a-cerut-19248757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

Narcis POHOAȚĂ 10 Oct. 2022, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă