Claudiu Niculescu, noul antrenor al Politehnicii Iași. Când va fi prezentat oficial și ce salariu va avea

Narcis POHOAȚĂ 06 Jun. 2022, 21:38 Liga 2
Claudiu Niculescu, noul antrenor al Politehnicii Iași. Când va fi prezentat oficial și ce salariu va avea

După aproape o lună de căutări, timp în care s-au purtat tratative cu mai mulți antrenori, Poli Iași a anunțat, luni seară, numele noului șef al băncii tehnice.

Oficialii clubului din Copou au bătut palma cu fostul atacant Claudiu Niculescu (46 de ani), ultima dată la Concordia Chiajna, iar mutarea va fi oficializată marți, 7 iunie, când Niculescu va fi prezentat în cadrul unei conferințe de presă.

Propunerea Claudiu Niculescu, validată în Comitetul Director al Politehnicii Iași

Niculescu a ajuns la un acord cu conducerea Iașiului și va semna un angajament pe un sezon, pentru un salariu de 3.500 de euro pe lună, obiectivul fiind promovarea în Liga 1.

Înainte ca Niculescu să-și dea acordul final, propunerea executivului a fost discutată în cadrul unei ședințe a Comitetului Director și validată ulterior de către cei prezenți. După ședința din cursul serii, președintele Cornel Șfaițer urma să poarte o discuție finală cu Claudiu Niculescu, pentru a stabili ultimele detalii contractuale, iar antrenorul va semna contractul fie luni seară, fie marți, înainte de a fi prezentat.

Claudiu Niculescu îi va avea secunzi pe Cornel Dobre și Mugur Cornățeanu, iar preparator fizic a fost propus Ovidiu Chiribici, de la Sepsi, căruia îi expiră angajamentul. Pentru postul de antrenor cu portarii, oficialii din Copou încearcă să-l convingă pe Nelu Câmpeanu, de la academia clubului, să revină la echipa mare.

Niculescu a antrenat-o ultima dată pe Concordia Chiajna și îi ia locul lui Costel Enache

În vârstă de 46 de ani, ani pe care îi va împlini în această lună, pe 23, fostul atacant dinamovist și-a început cariera de antrenor în urmă cu 10 ani, iar de atunci a activat la mai multe formații: Universitatea Cluj, FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo, din nou CS Mioveni și Concordia Chiajna. De la această din urmă formație a plecat în primăvara acestui an, după primul meci oficial disputat, când a fost înlocuit cu Ianis Zicu.

Noul tehnician al Iașiului are două trofee în palmares, Cupa României și Supercupa României cu FC Voluntari, ambele cucerite în 2017.

Niculescu îi ia locul la Poli Iași lui Costel Enache, care a condus echipa în sezonul recent încheiat al Ligii 2 și căruia nu i-a mai fost prelungit contractul.

Clubul din Copou a sperat până astăzi la un răspuns pozitiv din partea lui Leo Grozavu și a mai fost refuzată de Emil Săndoi, Adrian Mihalcea, Mihai Teja sau Laszlo Balint.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-ciubancan-calca-pe-urmele-tatalui-sau-la-poli-iasi-detaliile-mutarii-sale-de-la-soimii-lipova-la-echipa-din-copou-vom-mai-primi-alti-bani-daca-promoveaza-in-liga-1-19234133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-razvan-tincu-prima-reactie-dupa-ce-a-ales-sa-revina-la-poli-iasi-dupa-9-ani-singurul-gand-este-sa-promovam-vreau-sa-repet-performanta-de-acum-11-ani-motivul-pentru-ca-19234103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-perfectat-primele-trei-achizitii-pentru-noul-sezon-doua-din-liga-1-gabriel-vasvari-si-razvan-tincu-au-semnat-cu-clubul-din-copou-19233991

Narcis POHOAȚĂ 06 Jun. 2022, 21:38 Liga 2
Pe aceeași temă