Viorel Moldovan, mulțumit după ce Petrolul a picat cu Astra în sferturile Cupei României: ”Sincer, chiar mi-am dorit să jucăm cu o echipă de prim eșalon”

Marius ANGHEL 15 Feb. 2021, 13:47 Cupa
Viorel Moldovan, mulțumit după ce Petrolul a picat cu Astra în sferturile Cupei României: ”Sincer, chiar mi-am dorit să jucăm cu o echipă de prim eșalon”

Sorții au decis ca Petrolul să întâlnească în faza sferturilor de finală ale Cupei României o nouă echipă din Liga 1, pe Astra, deși, cu puțin noroc, putea da peste o colegă din campionatul Ligii 2: Dunărea Călărași, ”U” Cluj sau Viitorul Pandurii. Dar putea pica și cu U Craiova sau Dinamo.

După aflarea adversarului, antrenorul Viorel Moldovan a vorbit despre misiunea Petrolului în fața Astrei, o echipă care în acest sezon de Cupa României a trecut de două echipe din Timișoara, de Ripensia (scor 5-1), în șaisprezecimi, și ASU Politehnica (scor 2-1), în optimi.

În campionatul Ligii 1, Astra ocupă locul 13 din 16, cu 25 de puncte acumulate în 23 de meciuri, fiind în lupta pentru evitarea retrogradării.

Viorel Moldovan voia tot o echipă din Liga 1 ca adversar pentru Petrolul

Bila care avea în interiorul ei un bilețel cu numele Petrolul Ploiești a fost a doua extrasă din unica urnă de la această tragere la sorți, după ce prima dată a fost scoasă Astra. Conform regulamentului, meciul dintre cele două echipe care se trag din Ploiești va avea loc pe arena divizionarei secunde, pe ”Ilie Oană”, deoarece face parte dintr-un eșalon inferior.

Antrenorul Viorel Moldovan spune că n-ar fi vrut un adversar din Liga 2 și că ”găzarii” vor calificarea mai departe în Cupa României.

”Sincer, chiar mi-am dorit să jucăm cu o echipă de prim eșalon și în această fază a competiției! Va fi, din nou, un bun prilej pentru ne testa și, bineînțeles, ne dorim calificarea în semifinale!”, a spus, citat de site-ul oficial al Petrolului, Viorel Moldovan.

În acest sezon al Cupei României, Petrolul a eliminat Metaloglobus (Liga 2), cu 2-1, după prelungiri, CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3), tot cu 2-1, și Poli Iași (Liga 1), cu 3-0.

În campionatul Ligii 2, Petrolul ocupă locul 9 după 15 etape, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri.

Moldovan laudă Astra: ”E cotată cu prima șansă la calificare”

Astra era una dintre rivalele Petrolului atunci când evolua la Ploiești, pe stadionul din cartierul 9 Mai, folosit acum de echipa secundă a prim-divizionarei. Clubul afaceristului Ioan Niculae s-a mutat apoi la Giurgiu, unde joacă de o bună perioadă de timp. Antrenamentele și mare parte din timp și-a petrece însă tot la Ploiești. În trecutul celor două cluburi, Astra și Petrolul au fuzionat o dată. Ulterior, au luat-o fiecare de la zero, ”găzarii” chiar de două ori.

”Astra este o echipă solidă, cu un antrenor valoros, o formație care are calitate atât la nivel de grup, cât și individual. S-a luptat pentru trofee în ultimii ani, a participat constant în play-off-ul Ligii 1 și, privind din această perspectivă, este normal să fie cotată cu prima șansă la calificare. Dar, sunt convins ca avem capacitatea să ne luptăm de la egal la egal și să mergem mai departe în această competiție”, a mai spus Viorel Moldovan despre viitorul adversar al Petrolului în Cupa României.

Rivalitatea dintre cele două cluburi s-a risipit în mare parte după ce Niculae și-a luat echipa și a plecat la Giurgiu. Suporterii Petrolului detestau ”dracii negrii”, însă, între timp, chiar în acest sezon, de la Astra la echipa Ploieștiului au ajuns mai mulți jucători. Ultimul venit este Romario Moise.

Meciul dintre Petrolul și Astra va avea loc în intervalul 2-4 martie, pe stadionul ”Ilie Oană”. Partida se va disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă.

Meciurile din faza sferturilor de finală ale Cupei României rezultate în urma tragerii la sorți:

Petrolul Ploiești – Astra
Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova
Dunărea Călărași – Dinamo
Universitatea Cluj – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 15 Feb. 2021, 13:47 Cupa
Pe aceeași temă