Viorel Moldovan rămâne cu picioarele pe pământ după startul ca din tun al Petrolului în 2021, victorie clară cu prim-divizionara Poli Iași și calificare în sferturile Cupei României: ”Să nu ne hazardăm și să rămânem echilibrați”

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 22:17 Cupa

Petrolul s-a prezentat excelent la primul ei meci oficial din 2021. Echipa ploieșteană a învins cu 3-0 Poli Iași, ultima clasată din Liga 1, o formație care disputase până acum, în acest an, șapte jocuri în campionat și pornea cu prima șansă în partida de pe ”Ilie Oană”.

”Găzarii” au punctat prin Romario Moise (17), Valentin Țicu (45) și Vasile Buhăescu (55) și au obținut calificarea în sferturile Cupei României, fază în care a ajuns pentru al doilea an consecutiv.

Viorel Moldovan, după ce Petrolul a distrus Poli Iași: ”Haideți să nu ne hazardăm și să rămânem echilibrați”

La finalul meciului cu Poli Iași, Viorel Moldovan era mulțumit că jucătorii săi i-au respectat indicațiile.

”Vreau să îmi felicit băieții pentru interpretarea jocului exact cum am lucrat și am pregătit la antrenamente vizavi de acest joc de cupă. Au aplicat în totalitate în teren, și mă refer aici la organizarea tactică din punct de vedere defensiv, la interpretarea jocului, am fost exacți în defensivă, cât și în atac. Am dovadă de pragmatism și eficiență exact în momentele când aveam nevoie.

E o calificare meritată, zic eu, care trebuie să ne dea moral și încredere vizavi de ceea ce va urma în continuare pentru noi”, a spus Viorel Moldovan la microfonul DigiSport.

Totuși, antrenorul Petrolului a rămas cu picioarele pe pământ după acest succes, fiindcă știe că greu abia urmează. Echipa ploieșteană vrea mai degrabă o promovare în Liga 1.

”Sincer, aveam anumite semne de întrebare vizavi de ritmul de joc și, mă refer aici, la ritmul competițional, pentru că una sunt meciurile amicale, alta sunt jocurile oficiale. Pentru noi a fost primul meci oficial, dar ne-am prezentat foarte bine. S-a văzut pregătirea fizică, dar haideți să nu ne hazardăm și să rămânem echilibrați. Mai avem mult de muncă. Totuși este bine că am reușit să ne calificăm. Deja sunt cu gândul la ceea ce va urma și mă refer aici la meciul din campionat, de peste două săptămâni, cu Metaloglobus”, a mai declarat Moldovan.

”Calificare ne dă moral, ne dă încredere. O să mă bucur când vom ajunge în play-off”

Viorel Moldovan e de acord că acest succes contra unei prim-divizionare dă moral și incredere jucătorilor săi înaintea celor cinci meciuri rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2.

”Este foarte importantă. Ne-am dorit foarte mult această calificare. Am fost concentrați, am știut că avem în față o echipă cu jucători de calitate, chiar dacă se află într-o situație dificilă în campionat, în Liga 1. Rămâne, totuși, o echipă de nivel superior, cu transferuri interesante făcute în ultimul timp. Dar eram încrezători și foarte optimiști că vom reuși să eliminăm această echipă. E foarte importantă această calificare, ne dă moral, ne dă încredere, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, echilibrați. O să mă bucur când vom ajunge în play-off. Până atunci mai avem de tras. Pentru noi este o cursă contra-cronometru. Am risipit foarte multe puncte în sezonul din toamnă și trebuie să recuperăm. Nu avem voie să facem pași greșiți și trebuie să câștigăm toate jocurile până la finalul acestui sezon regular, să accedem în play-off”, a spus antrenorul Petrolului, care speră ca accidentarea lui Ștefan Bărboianu, ieșit de pe teren din minutul 26, să nu fie gravă: ”Sperăm să fie ok. Vom face o evaluare mâine și vom vedea care este situația lui din punct de vedere medical.”

Petrolul vrea cât mai departe în Cupa României, ”de ce nu, chiar în finală”

Totodată, Moldovan spune că Petrolul își dorește să ajungă cât mai departe și în Cupa României, iar jucătorii săi nu au decât să se bucure de fotbal.

”Ne dorim foarte mult să mergem mai departe în Cupa României. Nu numai noi, ci și finanțatorul principal își dorește enorm de mult și ține foarte mult la această competiție. Noi o respectăm și încercăm să ne facem treaba cât mai bine și să ajungem cât mai departe în Cupa României, de ce nu, chiar în finală. Rămâne de văzut peste cine vom da în turul următor. Oricum, suntem pregătiți. După cum le-am spus-o și băieților, trebuie să se bucure de fotbal. Nu au nimic de pierdut. Din contă, au numai de câștigat. Au muncit foarte bine în pregătire și atunci când ai oportunitatea să joci pe un asemenea stadion, în condiții excelente de joc, e păcat să nu intri și să dai drumul la toată energia pe care o ai și să joci de la egal la egal cu echipe de nivel superior”, e de părere fostul internațional.

În acest sezon al Cupei României, Petrolul a mai eliminat Metaloglobus (Liga 2), cu 2-1, după prelungiri, și CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3), tot cu 2-1. Poli Iași trecuse în 16-imi cu 1-0 de CFR Cluj, pe terenul campioanei.

În sezonul trecut, Petrolul s-a oprit în sferturi, când a pierdut pe ”Ilie Oană”, cu 1-0, în fața celor de la Sepsi OSK.

Moldovan explică de ce e atât de agitat pe marginea terenului: ”Perfecțiune nu voi putea avea niciodată”

Întrebat de ce este atât de energic pe margine inclusiv când echipa sa conduce cu mai multe goluri, Viorel Moldovan spune că își dorește o echipă perfectă și nu vrea ca jucătorii săi să se mai relaxeze, să fie superficiali.

”Încerc să-i țin în priză. Aș vrea să stau mult mai liniștit, dar, din păcate, îmi e destul de greu. Consider că trebuie să îi țin concentrați, pentru că sunt momente când ne pierdem și reperele. Plus că ne relaxăm, ceea ce nu îmi place. Câteodată mai avem și o stare dintr-asta de superficialitate pe care o urăsc, mă enervează, mă agasează foarte tare. Normal. Perfecțiune nu voi putea avea niciodată, dar trebuie să fim foarte exacți, mai ales când ai în față adversari de un asemenea calibru. Chiar dacă scorul era în avantajul nostru, trebuie să existe concentrare până la final, nu numai la asemenea jocuri, ci și la jocurile din campionat. Să tratăm cu maximă seriozitate fiecare acțiune, fiecare fază, să interpretăm exact partitura pe care o pregătim. Le-am spus că e foarte important să transpunem în teren tot ceea ce facem la antrenamente, pentru că lucrăm foarte mult, ei sunt foarte implicați și ar fi păcat să nu transpună și interpreteze la fel lucrurile precum la antrenament”, a explicat Viorel Moldovan.

Peste aproape două săptămâni, Petrolul joacă primul meci din acest an în campionat, pe teren propriu, cu Metaloglobus, echipă care țintește și ea play-off-ul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/incep-8-imile-cupei-romaniei-petrolul-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1900-ce-au-spus-viorel-moldovan-si-andrei-cristea-inaintea-meciului-de-la-ploiesti-19168657

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 22:17 Cupa
Pe aceeași temă