Romario Moise și-a îndeplinit un vis: a marcat pentru Petrolul pe ”Ilie Oană”. Ploieșteanul crede în promovare și spune cât de important este succesul cu Poli Iași

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 23:54 Cupa

Romario Moise (25 de ani) a debutat cu gol pentru Petrolul, chiar pe ”Ilie Oană”. La primul meci oficial din 2021 al echipei ploieștene, aceasta s-a impus cu un surprinzător 3-0 în fața Politehnicii Iași, o formație din Liga 1, chiar dacă e clasată pe ultimul loc după 22 de etape.

Petrolul a trecut mai departe în Cupa României, în sferturi, după ce în optimi a învins-o pe Poli Iași prin golurile marcat de Romario Moise (17), Valentin Țicu (45) și Vasile Buhăescu (55).

Romario Moise, despre succesul Petrolului cu Poli Iași: ”A contat foarte mult analiza făcută de staff”

Crescut de Astra, ploieșteanul Romario Moise a ajuns în această iarnă, sub formă de împrumut, la Petrolul, clubul emblemă al orașului și al județului. Dorința de a evolua pe ”Ilie Oană” în tricoul galben-albastru l-a avut de mic copil, iar abia la 25 de ani a ajuns să joacă pentru ”găzari”. La debut a și reușit să înscrie pentru Petrolul.

În minutul 17, după o pasă neglijentă a lui de Iriondo, Buhăescu a recuperat la mijlocul terenului și i-a trimis pe culoar, în dreapta, lui Nir Lax. Acesta a șutat din fața careului în blocajul portarului Brînză, ieșit la întâmpinare la 17 metri, mingea a ricoșat în centru, acolo unde s-a demarcat singur Romario Moise. Mijlocașul a pus latul și a trimis din 14 metri aproape sub transversală pentru un gol care avea să simplifice jocul Petrolului în fața prim-divizionarei Astra.

La finalul jocului, Romario Moise a vorbit despre această victorie, o primă surpriză în optimile Cupei României, ținând cont că o echipă din Liga 2 a eliminat una din Liga 1.

”I-am analizat împreună cu stafful, ne-au prezentat foarte bine punctele forte și punctele slabe și zic eu că ne-am descurcat foarte bine și a contat foarte mult chestia asta. Am făcut o pregătire foarte bună în cantonamentul de la Săcele (n.r. – întrebat cât a contat diferența dintre cele două echipe în privința meciurilor oficiale disputate în acest an. Poli Iași a disputat șapte jocuri, în timp ce Petrolul nu avea niciunul) și, după cum se vede, suntem foarte bine pregătiți și sper să continuăm așa”, a spus Romario Moise la microfonul DigiSport.

Speră să aibă aceleași evoluții bune ca la UTA și la Petrolul

Petrolul este al treilea club pentru care joacă Moise, după Astra și UTA. În sezonul trecut începea în tricoul Astrei și apoi ajungea la Arad, unde reușea să promoveze cu UTA. În prima parte a acestui sezon a fost folosit în 13 meciuri pentru giurgiuveni, însă a strâns doar 487 de minute pe teren, astfel că în această iarnă a decis să meargă la Petrolul pentru a evolua mai mult și a pune umărul la accederea în prima ligă.

”Probabil nu mă simt așa de bine la Astra și nu îmi iese jocul acolo (n.r. – întrebat ce nu îi iese la Astra de nu mai joacă atât de bine la această echipă). După cum se vede, mă simt mai bine în altă parte. M-am simțit bine la UTA și s-a văzut acest lucru. Acum sper să mă simt la fel de bine sau cel puțin la fel de bine și aici, la Petrolul”, a încercat să se explice Moise, care vede acest succes foarte important pentru Petrolul înaintea reluării campionatului Ligii 2.

”Mai ales pentru moral este foarte bine că am câștigat acest meci. Prindem mai multă încredere. Trebuie să avem încredere în noi, pentru că am demonstrat că avem calitate. Am demonstrat că putem să eliminăm o echipă din Liga 1 și ar trebuie să avem foarte multă încredere în noi pentru viitoarele meciuri”, e de părere mijlocașul originar din Ploiești.

”La UTA m-am dus cu sufletul deschis și cu multă încredere, așa am venit și aici”

Moise crede că Petrolul poate promova în acest sezon. Ar fi a doua accedere în prima ligă, după ce în vara trecută o făcea alături de UTA. Pentru arădeni a înscris 8 goluri în 22 de meciuri.

”Dacă nu credeam, nu mai eram aici, nu mai veneam. Cum am făcut-o și la UTA, m-am dus cu sufletul deschis și cu multă încredere, așa am venit și aici, mai ales că sunt acasă, este clubul orașului meu. Sper să avem același drum ca și cu UTA”, a mai declarat Romario Moise.

Petrolul se află, momentan, pe locul 9 în clasamentul Ligii 2 după 15 etape, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, însă retragerea celor de la Turris Oltul din campionat va produce modificări în clasament. Dacă rezultatele înregistrate de teleormăneni în acest sezon vor fi anulate, atunci ierarhia va suferi modificări importante, iar Petrolul, care nu jucase cu Turris Oltul, va avea șanse și mai mari să prindă play-off-ul de promovare.

În primul meci din Liga 2 în 2021, în etapa a 16-a, Petrolul joacă pe teren propriu cu Metaloglobus, una dintre contracandidatele la promovare, o echipă cu care a avut mereu jocuri grele.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 23:54 Cupa
Pe aceeași temă