CSM Slatina răsuflă ușurat, se salvează de la retrogradare, dar Daniel Oprescu și-a spus toate nemulțumirile: ”Conducerea să înțeleagă că, dacă vrem echipă de Liga 2, trebuie să ne comportăm ca în Liga 2”

Andrei PASCU 06 May. 2023, 22:12 Liga 2

CSM Slatina a avut emoții în finalul play-out-ului de Liga 2, fiind candidată să joace barajul de menținere în divizie înaintea ultimei runde a sezonului. Cu toate acestea, a reușit, sâmbătă, să treacă de Minaur Baia Mare cu 1-0 și va juca și în stagiunea care vine în Liga 2.

CSM Slatina, victorie cu Minaur Baia Mare și se salvează de la retrogradare

Succesul din partida cu clubul din Maramureș a fost adus de Mykhailo Plokhotnyuk, în minutul 74, iar în baraj, din Grupa B a play-out-ului, va merge Metaloglobus. La finalul confruntării, la interviuri, antrenorul oltenilor, Daniel Oprescu, a vorbit mai mult despre traiectoria echipei din acest sezon.

  • CSM Slatina, cu Minaur Baia Mare: I. Pop – C-tin. Radu (I. Mitran 69’), Sălcianu, Gherghe, Pisăru – D. Toma, Trașcu – Ciocâlteu, Doman (cpt.) (Dav. Oprescu 46’), Leață – L. Nițu
    Rezerve neutilizate: Silveanu – Plokhotnyuk, M. Danciu, Anghelina, Smirnov, Cr. Dinu, Al. Dinu

Practic, a taxat conducerea pentru modul în care a tratat situația și era conștient de faptul că, dat fiind faptul că are foarte mulți tineri în lot, va fi greu în play-out, iar situația de acum a fost rezolvată prin punctele adunate în sezonul regular.

Daniel Oprescu, multe nemulțumiri după CSM Slatina – Minaur Baia Mare

Posibilitatea revenirii în Liga 3 a adus o presiune în plus pe tinerii Slatinei, mai ales și din cauza publicului și a reacțiilor din partidele nu foarte reușite, după cum a declarat Daniel Oprescu.

Practic, dacă noi am reuşit să ne salvăm fără să ajungem baraj, se datorează parcursului din sezonul regular. Lumea trebuie să înţeleagă că avem o echipă lipsită de experienţă, cu foarte mulţi jucători tineri, care nu au experienţa meciurilor sub presiune.

Când a venit play-out-ul, şi-au pierdut încrederea. De asta am spus, în permanenţă, cu trebuie să avem o diferenţă de puncte liniştitoare când intrăm în play-out, ca să ne dea o siguranţă. Ştiam starea, din punct de vedere mental, a jocului sub presiune, dar altceva vreau să spun. Atât lumea care vine la stadion, cât şi cea care ne priveşte, cât şi noi, cei care suntem angrenaţi în acest fenomen, ar trebui să avem un alt mod de a privi jocul de fotbal.

Nu este o tragedie că o echipă retrogradează, ci sunt multe alte lucruri mai importante şi ar trebui să ne bucurăm că participăm la acest fenomen. Nu ştim să-i apreciem pe aceşti copii, mare parte dintre ei ai judeţului Olt… De asta a fost făcută această echipă, pentru a le da şansa să joace, că nu toţi ajung la Dinamo, la Rapid sau FCSB.

Să nu mai facem o tragedie dintr-o retrogradare. Cum bine ştiţi, s-a retrogradat acum doi ani şi nu s-a întîmplat nimic, s-a promovat din nou, acum ne-am menţinut… Aici este marea problemă, simt presiunea pe care o pune publicul, iar fotbalul ar trebuie să fie privit ca un moment de bucurie, de bună-dispoziţie, ci nu altfel”, a spus Daniel Oprescu, conform News Flux.

Daniel Oprescu cere fotbaliști cu experiență la CSM Slatina

Pentru sezonul următor, Daniel Oprescu și-ar dori un buget mai mare la echipă, salarii mai mari și, implicit, jucători cu mai multă experiență, pentru ca emoțiile retrogradării să nu mai fie simțite și din vară, pentru stagiunea 2023/2024.

Probabil, Oprescu va purta discuții cu conducerea în perioada următoare, pentru stabilirea strategiei din sezonul care vine.

Aici este altă discuţie, iar conducerea trebuie să înteleagă. Vrem echipă de Liga a 2-a, atunci haideţi să ne comportăm ca în Liga a 2-a. Trebuie să mărim fondul salarial, pentru că ne trebuie nişte jucători de calitate mai bună. Dacă nu ne-am convins, atunci înseamnă că avem probleme.

Trebuie să ştim de la început ce vrem. Vrem un alt parcurs, vrem mai mult, atunci e cazul să ne gândim ce vom face, pentru că vă spun că la anul nu mai merge aşa. Toată lumea spune, ce terenuri aveţi… Da, dar terenurile nu joacă în locul jucătorilor.

Vrem performanţe mai bune, vrem o clasare în play-off, vrem să nu mai avem emoţiile avute anul acesta, atunci lucrurile trebuie să se schimbe şi să ne comportăm din toate punctele de vedere ca participanţi la Liga a 2-a”, a mai spus Oprescu.

CSM Slatina a terminat Grupa A a play-out-ului Ligii 2 pe locul 4

CSM Slatina a coborât o poziție în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, în urma primei runde, după eșecul cu FK Miercurea Ciuc, scor 0-2. Însă, după remiza cu Unirea Slobozia a revenit pe locul 3, trecând peste CS Comunal Șelimbăr cu un punct, 28 la 27 de puncte.

În urma rundei a 3-a, CSM Slatina a cedat cu CS Comunal Șelimbăr, scor 0-2, și a coborât iar pe poziția a 4-a. Pe acest loc a și terminat Grupa A a play-out-ului, mai înregistrând două victorii apoi, 1-0 cu Poli Timișoara și 1-0 cu Minaur Baia Mare, și un eșec, 0-1 cu Metaloglobus.

A terminat cu două puncte peste Metaloglobus, care a finalizat pe locul 5 și va juca barajul de menținere în Liga 2 cu Progresul Spartac.

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-scene-reprobabile-la-finalul-meciului-dinamo-unirea-dej-unul-dintre-jucatorii-lui-ovidiu-burca-filmat-cand-se-injura-cu-spectatorii-in-timpul-jocului-au-avut-loc-si-alte-momente-tensionat-19269714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamoremiza-cu-unirea-dej-pe-teren-propriu-19269709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-decisiv-din-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-are-loc-cu-progresul-spartac-ca-echipa-gazda-cand-se-vor-desfasura-cele-doua-jocuri-care-decis-ultima-retrogradata-19269708

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-acasa-cu-fc-brasov-dar-face-cu-mana-orasului-retrogradat-timisoara-marii-profesori-universitari-doctori-intr-ale-fotbalului-ne-au-cantat-prohodu-19269667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-termina-increzatoare-liga-2-si-intra-devreme-in-vacanta-concluziile-finale-ale-lui-robert-ilyes-dupa-partida-cu-cs-comunal-selimbar-si-planurile-pentru-vara-19269588

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 06 May. 2023, 22:12 Liga 2
Pe aceeași temă