Plecări în masă de la CSM Slatina. Oltenii au pus pe liber 13 jucători într-o zi, iar deocamdată au o singură achiziție

Răzvan STÎNGĂ 08 Jun. 2023, 14:05 Liga 2
Plecări în masă de la CSM Slatina. Oltenii au pus pe liber 13 jucători într-o zi, iar deocamdată au o singură achiziție

CSM Slatina se află și ea în perioada de pregătire a sezonului 2023/2024 de Liga 2, iar schimbările de lot, după cum era intuit încă de la finalul stagiunii trecute, sunt într-un număr important. Oltenii s-au despărțit de 13 jucători până acum, detaliu anunțat joi, 8 iunie.

CSM Slatina a renunțat la 13 jucători!

La formația din Slatina nu va mai continua un număr important de fotbaliști, aproximativ jumătate din lotul alături de care s-a încheiat sezonul trecut de Liga 2. Printre ei se numără și jucători cu experiență, dar și jucători tineri, care nu mai fac parte din planurile antrenorului Daniel Oprescu.

Cătălin Preduţ (fără meci în Liga 2), Ionuţ Pop (24 de meciuri), Ionuţ Mitran (20 de meciuri), Marian Manea (opt meciuri), Andrei Traşcu (23 de meciuri și un gol), Marian Şerban (opt meciuri), Marian Anghelina (șase meciuri), Marian Danciu (patru meciuri), George Leaţă (18 meciuri și un gol), Luis Niţu (13 meciuri și trei goluri), Mykhaylo Plokhotnyuk (19 meciuri și trei goluri), Alexandru Neagu (fără meci în Liga 2) şi Marian Hagiu (fără meci în Liga 2) sunt numele care nu mai continuă la CSM Slatina și din această vară.

În plus, conform informațiilor oferite de clubul oltean, Daniel Oprescu a decis data reunirii, la 15 iunie. Apoi, va urma un stagiu de pregătire centralizat, probabil tot în România, așa cum a făcut CSM Slatina și în ultimii ani.

CSM Slatina va da startul pregătirilor în vederea abordării noului sezon al Ligii a II-a pe data de 15 iunie

Din lotul pentru noua stagiune nu vor mai face parte Cătălin Preduţ, Ionuţ Pop, Ionuţ Mitran, Marian Manea, Andrei Traşcu, Marian Şerban, Marian Anghelina, Marian Danciu, George Leaţă, Luis Niţu, Mykhaylo Plokhotnyuk, Alexandru Neagu şi Marian Hagiu

Clubul CSM Slatina le mulţumeşte tuturor jucătorilor pentru aportul din stagiunea recent încheiată şi le urează mult succes în continuare

În perioada următoare, vor fi anunţate şi noutăţile de la nivelul lotului!”, a anunțat CSM Slatina pe pagina de Facebook.

CSM Slatina pregătește achiziții, dar până acum are o singură certitudine

CSM Slatina se întărește în toate zonele terenului, iar în zilele următoare vor semna cu divizionara secundă doi fundași centrali, un mijlocaș și doi atacanți. Ei vor fi sub comanda lui Daniel Oprescu încă din primul moment al reluării pregătirilor, semn că există cel puțin un acord verbal între jucători și clubul din județul Olt.

Căpitanul formației Viitorul Pandurii din sezonul trecut, Florin Răsdan, a semnat cu CSM Slatina încă din iarnă, dar va ajunge acum sub comanda lui Daniel Oprescu. Slătinenii au profitat de faptul că Răsdan se afla în ultimele șase luni de contract cu echipa gorjeană și l-au convins să accepte oferta încă din iarnă și, mai mult, au și anunțat acest lucru încă de la acel moment.

Practic, dacă noi am reuşit să ne salvăm fără să ajungem baraj, se datorează parcursului din sezonul regular. Lumea trebuie să înţeleagă că avem o echipă lipsită de experienţă, cu foarte mulţi jucători tineri, care nu au experienţa meciurilor sub presiune.

Când a venit play-out-ul, şi-au pierdut încrederea. De asta am spus, în permanenţă, cu trebuie să avem o diferenţă de puncte liniştitoare când intrăm în play-out, ca să ne dea o siguranţă. Ştiam starea, din punct de vedere mental, a jocului sub presiune, dar altceva vreau să spun. Atât lumea care vine la stadion, cât şi cea care ne priveşte, cât şi noi, cei care suntem angrenaţi în acest fenomen, ar trebui să avem un alt mod de a privi jocul de fotbal.

Nu este o tragedie că o echipă retrogradează, ci sunt multe alte lucruri mai importante şi ar trebui să ne bucurăm că participăm la acest fenomen. Nu ştim să-i apreciem pe aceşti copii, mare parte dintre ei ai judeţului Olt… De asta a fost făcută această echipă, pentru a le da şansa să joace, că nu toţi ajung la Dinamo, la Rapid sau FCSB.

Să nu mai facem o tragedie dintr-o retrogradare. Cum bine ştiţi, s-a retrogradat acum doi ani şi nu s-a întîmplat nimic, s-a promovat din nou, acum ne-am menţinut… Aici este marea problemă, simt presiunea pe care o pune publicul, iar fotbalul ar trebuie să fie privit ca un moment de bucurie, de bună-dispoziţie, ci nu altfel”, spunea Oprescu după ultimul joc al sezonului, cu Minaur Baia Mare, scor 1-0.

Schimbările de lot de la CSM Slatina, din cauza rezultatelor din sezonul trecut

CSM Slatina a coborât o poziție în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, în urma primei runde, după eșecul cu FK Miercurea Ciuc, scor 0-2. Însă, după remiza cu Unirea Slobozia a revenit pe locul 3, trecând peste CS Comunal Șelimbăr cu un punct, 28 la 27 de puncte.

În urma rundei a 3-a, CSM Slatina a cedat cu CS Comunal Șelimbăr, scor 0-2, și a coborât iar pe poziția a 4-a. Pe acest loc a și terminat Grupa A a play-out-ului, mai înregistrând două victorii apoi, 1-0 cu Poli Timișoara și 1-0 cu Minaur Baia Mare, și un eșec, 0-1 cu Metaloglobus.

A terminat cu două puncte peste Metaloglobus, care a finalizat pe locul 5 și a jucat barajul de menținere în Liga 2 cu Progresul Spartac. Metaloglobus s-a impus contra formației lui Andrei Erimia și va continua în campionatul diviziei secunde.

CSM Slatina a anunțat că a primit licența pentru sezonul următor de Liga 2

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Jun. 2023, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă