CSM Slatina, cea mai bună apărare din Liga 2 după meciul cu SC Oțelul. Daniel Oprescu știe să crească moralul: ”Mă interesează evoluţia jucătorilor, ce trebuie să facem ca să ne fie bine”

Andrei PASCU 25 Feb. 2023, 17:33 Liga 2

Daniel Oprescu, antrenorul echipei CSM Slatina, s-a declarat, la fel ca Dorinel Munteanu, mulțumit de rezultatul din partida cu SC Oțelul, scor 0-0, din etapa a 17-a de Liga 2. ”Principalul” oltenilor s-a axat, în primul rând, pe o defensivă organizată, care să nu ia gol.

Acest lucru s-a întâmplat, fiind argumentul principal pe care Oprescu l-a scos în evidență la interviurile de la final. În plus, a analizat bine SC Oțelul și a știut cum să blocheze.

CSM Slatina, început bun de an: 0-0 cu SC Oțelul

CSM Slatina a fost și de această dată o echipă tare pe teren propriu, așa cum a obișnuit în acest sezon. Nici SC Oțelul nu a putut să învingă, iar oltenii au rămas echipa cu cea mai bună defensivă din Liga 2, cu numai 10 goluri încasate în 17 partide.

Egalul a fost catalogat de Daniel Oprescu ca fiind unul echitabil, chiar dacă a recunoscut că a fost o fază la care CSM Slatina putea primi lovitură de la 11 metri. În prima repriză, George Leaţă a părut să fie agățat în careu de un adversar, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Daniel Oprescu, discurs pozitiv după remiza de acasă cu gălățenii

Oprescu nu a vrut să comenteze faza, chiar dacă a recunoscut că i s-a spus că se putea da lovitură de pedeapsă.

Suntem pe primul loc, după cum se ştie, la capitolul defensivă, avem cele mai puţine goluri primite, iar băieţii au fost atenţi în primul rând să nu primească gol, pentru că ştim ce s-a întâmplat cu Unirea Constanţa.

Când primeşti gol acasă, e foarte greu să întorci rezultatul. A fost un joc de luptă, era de aşteptat. Oţelul are un joc bine pus la punct, pentru o echipă care vrea să promoveze, practică un fotbal pe care-l are CFR Cluj, foarte pragmatic, aruncă multe mingi în jumătatea adversă, sunt foarte buni la dueluri câştigate.

Până la urmă, eu sunt mulţumit, este un 0-0 echitabil, în urma unui meci de luptă. Mi-au spus şi mie prietenii, care au văzut meciul la televizor, că am avut penalty, dar nu comentez arbitrajul, mă interesează mai mult jocul echipei mele, evoluţia băieţilor şi ce trebuie să facem noi ca să fie mai bine.

Mai avem două meciuri din cadrul sezonului regular, în care urmărim să obținem cât mai mult. Acum, rămâne de văzut! Vedeţi ce echilibru a fost în acest început de campionat, exceptând partida de la Iaşi, au fost foarte multe rezultate de egalitate”, a precizat Daniel Oprescu, conform News Flux.

  • CSM Slatina, cu SC Oțelul: I. Pop – Mitran, Sălcianu, Gherghe, Pisăru – D. Toma, Anghelina (Trașcu 67’) – C-tin. Radu (Dav. Oprescu 67’), Doman (cpt.) (M. Danciu 90+1’), Leață (Palade 73’) – Plokhotnyuk
    Rezerve neutilizate: Silveanu – A. Stan, M. Manea, Ciocâlteu, Al. Dinu

CSM Slatina, la mijlocul clasamentului de Liga 2

CSM Slatina e pe locul 10 în clasamentul Ligii 2 după 17 meciuri, cu 23 de puncte, la egalitate cu locul 11, Concordia Chiajna, dar al cărui meci cu Minaur Baia Mare a fost reprogramat pentru duminică. Distanța dintre formația lui Daniel Oprescu și locul 6, care duce în play-off, e de patru puncte în acest moment. Poziția respectivă e ocupată acum de Gloria Buzău.

În sezonul regular, CSM Slatina le va mai întâlni pe Viitorul Pandurii (deplasare) și Unirea Dej (acasă).

SC Oțelul va termina runda pe locul 3, cu 32 de puncte, iar următorul duel îl va avea acasă, cu FK Miercurea Ciuc, formație clasată pe locul 7, cu 26 de puncte.

Foto: News Flux și SC Oțelul Galați

Andrei PASCU 25 Feb. 2023, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă