SC Oțelul a ”câștigat un punct meritat” cu CSM Slatina. Dorinel Munteanu, încântat de jucători după primul meci oficial al anului: ”A doua repriză, la discreția noastră”

Răzvan STÎNGĂ 25 Feb. 2023, 15:22 Liga 2

SC Oțelul și-a reluat meciurile din Liga 2 cu o remiză.

Echipa lui Dorinel Munteanu a înregistrat un 0-0 cu CSM Slatina, sâmbătă, pe stadionul 1 Mai din Slatina, într-o partidă care a avut loc în runda a 17-a a ligii secunde, prima programată în 2023 și antepenultima a sezonului regular.

Cu toate acestea, antrenorul gălățenilor a declarat că este un punct câștigat de echipa lui.

SC Oțelul, remiză cu CSM Slatina în etapa a 17-a de Liga 2. Reacția lui Dorinel Munteanu

SC Oțelul a avut un meci complicat, chiar dacă a întâlnit o formație care va juca în play-out. Oltenii sunt redutabili pe teren propriu, lucru remarcat și de Dorinel Munteanu, reușind prestații solide și în duelurile cu alte formații din Liga 2 care vor în play-off.

A fost o reacție bună din partea jucătorilor de la SC Oțelul, conform lui Munteanu, chiar dacă au fost momente în care gazdele de sâmbătă au pus probleme, asta prin agresivitate și prin presingul cu care Daniel Oprescu a obișnuit deja.

  • SC Oțelul: Dur-Bozoancă (R. Pop 57’) – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), D. Panait – Zivulic, Gorovei (Cruceru 77’) – Cisotti, Oct. Ursu (Jardan 62’), Laur. Maxim (Mitoi 62’) – Fatai (Chirițoiu 77’)
    Rezerve neutilizate: Mih. Adăscăliței, I. Neagu, Farcaș, Nedelea

 

Dorinel Munteanu, după CSM Slatina – SC Oțelul: ”Am câștigat un punct meritat, cu o echipă agresivă”

Gălățenii au avut ocazia să egaleze la puncte liderul Steaua, nu au reușit, dar Dorinel Munteanu i-a lăudat pe fotbaliști, pentru că în continuare se mențin în rândul formațiilor care sunt văzute, teoretic, în play-off și vor lupta cu șanse mari la promovare.

Mai bine a arătat SC Oțelul în repriza a doua, putând câștiga duelul de la Slatina. Chiar în prelungirile confruntării a avut o șansă bună, dar Juri Cisotti a reluat dezamăgitor dintr-o poziție ideală, din careu.

”Am câștigat un punct meritat, cu o echipă agresivă, bine pregătită fizic. Sunt convins că până la final echipa din Slatina nu va mai pierde vreun joc sau nu va mai pierde puncte, dar am început ezitant partida.

Apoi, am avut câteva ocazii de gol. A fost un meci așa cum intuiam, de luptă, de angajament. Echipa a răspuns bine, dar ținând cont că e prima etapă după o pauză lungă, sunt mulțumit. Jucătorii au făcut efort, a doua repriză a fost la discreția noastră, puteam să marcăm pe final, dar nu a fost să fie.

Ne concentrăm pe meciul de vineri, cu Miercurea Ciuc, sperăm să fim calificați în play-off apoi. Presiune e de când am preluat echipa, suporterii sunt pretențioși, trebuie să ne ridicăm la un nivel. Trebuie să revenim în Liga 1, dar până atunci mai avem două jocuri în sezonul regular”, a spus Dorinel Munteanu, conform DigiSport.

Dorinel Munteanu consideră că SC Oțelul trebuie să tragă serios pentru play-off

SC Oțelul nu este matematic în play-off, dar șansele să rateze primele șase locuri, când mai sunt două meciuri, sunt mici. Chiar dacă Dorinel Munteanu așteaptă ultimele două jocuri, a vorbit și despre cum poate arăta lupta din grupa pentru promovare a gălățenilor.

Play-off-ul va fi echilibrat, așa cum a fost campionatul până acum. Ultimele etape din sezonul regular, după care cele 10 meciuri. Va fi care pe care! Eu cred că vor ieși învingătoare echipele care au o pregătire bună și un lot unit”, a mai spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, foarte aproape de prezența oficială în play-off

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 32 de puncte. Poli Iași e pe 2, cu 34 de puncte, iar pe primul loc e Steaua, tot cu 34 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 30 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Astfel, nou-promovata poate fi oficial în play-off dacă va reuși să scoată cel puțin o remiză cu formația din Miercurea Ciuc în runda care vine. Doar această variantă mai trebuie să se îndeplinească, dacă Dinamo nu învinge Unirea Constanța în actuala rundă, a 17-a. Confruntarea bucureștenilor este programată luni, de la ora 17:00.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-poli-iasi-poate-egala-liderul-steaua-fk-miercurea-ciuc-tinteste-sa-urce-pe-loc-de-play-off-19261178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-lansat-pentru-poli-iasi-a-surclasat-cs-comunal-selimbar-in-primul-meci-din-2023-si-si-a-asigurat-matematic-prezenta-in-play-off-19261276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-serdean-dupa-ce-si-a-vandut-pachetul-de-actiuni-de-la-dinamo-mie-imi-da-cu-virgula-o-sa-vedem-cum-s-au-facut-aceste-datorii-si-cine-le-a-facut-19261274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/partida-de-liga-2-dintre-minaur-baia-mare-si-concordia-chiajna-amanata-19261245

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-ascunde-in-spatele-vanzarii-actiunilor-lui-dinamo-va-fi-clubul-o-forta-financiara-sau-e-doar-o-strategie-disperata-pentru-a-pacali-creditorii-grupul-one-dezminte-oficial-orice-implicare-excl-19261184

Răzvan STÎNGĂ 25 Feb. 2023, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă