CSM Ceahlăul mai pregătește două achiziții. Un mijlocaș și un atacant, țintele nou-promovatei

Andrei PASCU 23 Jul. 2023, 19:14 Liga 2
CSM Ceahlăul mai pregătește două achiziții. Un mijlocaș și un atacant, țintele nou-promovatei

CSM Ceahlăul a finalizat cantonamentul din Brașov, iar ultima perioadă a pregătirilor va fi efectuată acasă, la Piatra Neamț. Până atunci, sub comanda antrenorului Cristian Pustai mai pot ajunge doi jucători.

La CSM Ceahlăul mai pot ajunge un atacant și un mijlocaș, pentru ca lotul să fie complet și nou-promovata să aibă șansa unui parcurs cât mai bun la primul sezon de Liga 2.

CSM Ceahlăul mai pregătește două achiziții în această vară

Marin Mitran, președintele executiv al CSM Ceahlăul, a vorbit despre ultimele detalii din cadrul clubului, despre cum a mers cantonamentul din Brașov și despre cum vede lucrurile cu două săptămâni înainte de primul duel din campionat, de la 5 august. Fotbaliștii nou-veniți s-au integrat perfect și încep să lege relațiile de joc cu cei care au rămas la echipă după promovarea din Liga 3.

S-a lucrat foarte bine la Brașov, din toate punctele de vedere. Chiar s-a muncit foarte serios atât la partea de acumulări fizice, cât și la partea tehnico-tactică. Suntem foarte mulțumiți de cele realizate acolo.

Mulți dintre acești jucători nu au lucrat până acum la acest nivel de pregătire. Am jucat și meciuri amicale bune, cu adversari buni și ne-am bucurat de condiții foarte bune de cazare, masă, refacere la Hotelul Q Resort Săcele, dar și de condiții bun de pregătire la baza sportivă de la Tărlungeni.

Mă bucur că și cei nou-veniți au avut timp să se integreze. Concluzia este că ne întoarcem mai buni de la Brașov.

Consider că lotul este în mare parte rezolvat pentru sezonul următor, dar ca să răspund la întrebare, aș considera că un atacant și, poate, un mijlocaș central ofensiv ne-ar mai trebui.

Până se reia campionatul mai este timp, la fel cum mai este până se încheie perioada de transferuri. Evident că mai pot apărea surprize”, a spus Marin Mitran, conform CSM Ceahlăul.

CSM Ceahlăul ar fi vrut să joace prima etapă pe teren propriu

Nemțenii vor juca primele două meciuri ale sezonului Ligii 2 în compania altor două nou-promovate. În prima rundă, elevii lui Cristian Pustai se vor deplasa la Hunedoara, pentru duelul cu Corvinul, iar în etapa a 2-a la Piatra Neamț va veni CSM Reșița. Duelul cu reșițenii va fi și singurul pe propriul teren pentru nemțeni în compania unei echipe venite din Liga 3.

CSM Ceahlăul va juca în deplasare cu Steaua, una dintre pretendentele la șefia seriei, în schimb va juca sub Pietricica cu toate cele trei echipe retrogradate din SuperLigă, Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Chindia Târgoviște. Cum nemțenii au mai multe meciuri ”afară”, vor fi și două confruntări consecutive pe teren străin, în etapele 15 și 16, la Slobozia și Chiajna, contra unor adversari care țintesc promovare.

Marin Mitran a recunoscut că i-ar fi plăcut ca echipa să debuteze pe teren propriu în sezonul de Liga 2.

Pentru spectatori, mi-aș fi dorit să jucăm primul meci acasă. Așa însă mergem în deplasare la Corvinul și vom avea un duel interesant la Hunedoara. Consider că fiecare echipă are atuul ei, știu că vom juca în fața unui publc numeros, dar am încredere în echipa noastră.

Va fi totuși un duel între două echipe de tradiție ale fotbalului românesc și va fi atractiv. Campionatul se anunță oricum foarte echilibrat. Jucăm acasă cu retrogradatele din Liga 1, jucăm în deplasare la Steaua, Buzău și Chiajna, echipe cu pretenții de promovare și cred că este un program destul de echilibrat.

Am văzut ce jucători s-au mutat de la unii la alții, ce transferuri au făcut unii și alții și este normal să știm tot sau cât mai multe din cele ce se întâmplă la echipele din acest eșalon.

Se anunță adversari tari, puternici, unii cu bugete mult mai mari decât al nostru. Privind spre bugetul nostru, considerăm că este unul echilibrat și care ne poate ajuta să ne îndeplinim obiectivul.

Trebuie să fim însă atenți la tot ce facem și să ajungem să facem și performanță”, a mai spus Mitran.

CSM Ceahlăul încheie seria amicalelor cu CSM Bacău

În această vară, CSM Ceahlăul a disputat șase amicale, după cum urmează: 1-3 cu CFR Cluj, 4-1 cu ASF Zărnești, 1-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu FC Brașov, 3-0 cu CSM Alexandria și 1-1 cu Chindia Târgoviște.

Ultimul test, până la primul duel oficial din sezonul 2023/2024, va fi cel cu CSM Bacău, vineri, 28 iulie, după cum a declarat Marin Mitran:

Am ales varianta CSM Bacău pentru ultimul meci amical înaintea startului de campionat. Partida va fi vineri, 28 iulie 2023, de la ora 20:00, pe Stadionul Municipal ”Ceahlăul” din Piatra Neamț. Considerăm că am ales să facem un test bun cu cei de la Bacău, CSM-ul având un lot bun și un antrenor la fel de bun”.

Foto: CSM Ceahlăul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-concluzii-dupa-csm-slatina-campionii-fc-arges-19277904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-a-prefatat-tintarul-pe-care-il-are-gloria-buzau-19277900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-la-limita-in-testul-cu-afc-odorheiu-secuiesc-dan-alexa-suntem-putin-in-urma-dar-macar-sa-luam-licenta-si-sa-putem-juca-in-liga-2-19277850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-amical-cu-putine-ocazii-si-multi-nervi-intre-viitorul-pandurii-si-csc-dumbravita-concluziile-lui-calin-cojocaru-si-cosmin-stan-19277846

 

 

Andrei PASCU 23 Jul. 2023, 19:14 Liga 2
Pe aceeași temă