CSC Șelimbăr a legitimat un mijlocaș care a făcut eventul în Republica Moldova sezonul trecut. Mutare importantă pentru sibieni

Andrei PASCU 05 Sep. 2024, 14:44 Liga 2
CSC Șelimbăr a legitimat un mijlocaș care a făcut eventul în Republica Moldova sezonul trecut. Mutare importantă pentru sibieni

Echipele din Liga 2 continuă achizițiile și în pauza competițională, iar CSC Șelimbăr a mutat și ea la capitolul veniri. Formația din Sibiu a adus un mijlocașul central în vârstă de 23 de ani, din Republica Moldova, pe Corneliu Cotogoi, care ultima dată a evoluat în țara natală, la Petrocub Hîncești.

Conform anunțului făcut de CSC Șelimbăr, acordul dintre părți este valabil pentru următorii trei ani, până în vara lui 2027.

CSC Șelimbăr și-a luat mijlocaș din Republica Moldova, pe Corneliu Cotogoi

Timp de trei ani a evoluat Corneliu Cotogoi la Petrocub Hîncești, alături de care a câștigat campionatul sezonul trecut, dar și Cupa Republicii Moldova, tot sezonul trecut. El a fost adus, în vara lui 2021, de la Dacia Buiucani.

Stagiunea precedentă, noua achiziție a Șelimbărului a bifat 30 de meciuri și a marcat un gol. A prins două partida și în calificările Europa League, iar reușita a venit în Cupa Republicii Moldova.

De altfel, Cotogoi a bifat cinci meciuri și pentru naționala Republicii Moldova, dar are și patru partide pentru naționala U21.

Bine ai venit, Corneliu Cotogoi !

Tânărul mijlocaș de 23 de ani se alătură călăreților roșii pentru următorii 3 ani.

Până în acest moment, Corneliu a evoluat la seniori pentru două cluburi, Dacia Buiucani în 2021, următorii 3 ani petrecându-i la Petrocub Hîncești.

Noul călăreț roșu este campion al Moldovei în stagiunea trecută, cucerind Campionatul și Cupa Moldovei, alături de Petrocub, iar în acest sezon a reprezentat formația moldavă în preliminariile Europa League, jucând în partide contra formațiilor TNS și Ludogorets.

La numai 19 ani a debutat în Echipa Națională de Fotbal a Moldovei pentru care a strâns 5 apariții !

Succes, Corneliu !, a transmis CSC Șelimbăr.

Achizițiile anunțate de CSC Șelimbăr pentru acest sezon

Anterior, CSC Șelimbăr și-a mai prezentat 15 jucători achiziționați pentru sezonul în curs. Clubul de lângă Sibiu i-a mai anunțat oficial și pe portarii Rareș Măluțan (ex U Craiova, dar venit de la Viitorul Cluj) și Marian Brașoveanu (ex CSC Peciu Nou), fundașul dreapta Benjamin Hanzu (ex ACS Mediaș, despărțit de FC Hermannstadt), fundașii centrali Cătălin Gogor (ex CS Mioveni) și Luca Popa (ex Gloria Bistrița Năsăud), fundașii stânga Sorin Șerban (ex ACS Mediaș) și Salvatore Marrone (ex FK Miercurea Ciuc), mijlocașul dreapta Lucian Buzan (ex CSM Deva), mijlocașul ofensiv basarabean Tudor Butucel (ex Petrocub), mijlocașul central Robert Boboc (ex CFC Argeș) și atacanții Cosmin Bucuroiu (ex FC Hermannstadt), ucraineanul Vitaliy Nerukh (ex Star Starachowice – liga a patra din Polonia), croatul Matko Babic (ex Rudes / Croația), Bogdan Rotar (ex ACS Mediaș) și Daniel Olariu (ex Poli Timișoara).

Emanuel Bârză, mijlocaș central de 18 ani, este și el o noutate în lotul primei echipe, după ce a fost promovat din cadrul clubului.

Foto: CSC Șelimbăr

Andrei PASCU 05 Sep. 2024, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă