CSC Șelimbăr, surpriză și nu prea! Claudiu Niculescu, despre startul fără greșeală în noul sezon al Ligii 2: ”Când am văzut țintarul, asta ne-am propus.” Antrenorul are așteptări și mai mari și vrea să vadă parcursul din programul de foc care începe din etapa a 4-a

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Aug. 2023, 18:01 Liga 2
CSC Șelimbăr, surpriză și nu prea! Claudiu Niculescu, despre startul fără greșeală în noul sezon al Ligii 2: ”Când am văzut țintarul, asta ne-am propus.” Antrenorul are așteptări și mai mari și vrea să vadă parcursul din programul de foc care începe din etapa a 4-a

CSC Șelimbăr are un start de sezon excelent la a treia prezență în Liga 2. Din etapa a 2-a a rămas singura echipă cu punctaj maxim, iar la finalul rundei a 3-a își menține acest statut, respectiv cel de lider al clasamentului.

La prima vedere pare un parcurs spectaculos pentru micuța formație din județul Sibiu, o noutate de câțiva ani în fotbalul românesc, însă doar pentru necunoscători. Șelimbărul a avut mereu stabilitate financiară și liniște, iar adversarii întâlniți în acest debut de sezon nu au fost chiar așa de greu de învins. Mai degrabă este surprinzător faptul că nicio altă echipă din Liga 2 nu a reușit să lege două victorii la rând în primele două runde, lucru care a transformat-o pe CSC Șelimbăr în lider.

Claudiu Niculescu, după debutul în Liga 2 al Șelimbărului fără punct pierdut: ”Chiar asta mi-am propus înainte de startul sezonului”

CSC Șelimbăr a început sezonul cu un succes la limită la Clinceni, 1-0 cu Metaloglobus București, la primul joc acasă, la Cisnădie, noua locație unde își va disputa mare parte a meciurilor din acest campionat, a trecut cu 2-0 de Unirea Dej, o trupă mult schimbată față de cea care evolua în ediția trecută a Ligii 2 în play-off, iar în runda a treia a trecut din nou la limită, cu 1-0, afară, de nou-promovata CSM Alexandria.

Antrenorul Claudiu Niculescu nu este surprins de începutul acesta de sezon, în care echipa sa a obținut punctaj maxim și ocupă locul 1 în clasament de două etape, de două runde fiind chiar singura formație dintre cele 20 participante în campionat care are victorii pe linie. Consideră că elevii săi pot juca și mai bine de atât, deci, automat, și prestația Șelimbărului poate fi și mai bună.

”Mă așteptam la acest start de Liga 2, știu foarte bine ce băieți antrenez, știu ce am lucrat în pregătire și chiar asta mi-am propus înainte de startul sezonului. Când am văzut țintarul, eu și conducerea am discutat și ne-am propus ca după trei etape să avem 9 puncte. Iată că am realizat acest lucru. Ne ajută faptul că am ajuns pe locul 1, este o situație de conjuctură, deocamdată. Ne bucurăm că suntem aici, dar trebuie să dăm mult mai mult la fiecare meci. Am arătat destul de bine în aceste prime trei meciuri, dar normal că mai putem îmbunătăți aspecte în ceea ce privește jocul, pentru că știu foarte bine băieții și calitățile lor, de aceea spun că ei pot și mai mult”, a spus Niculescu pentru Liga2.ro.

Urmează o serie de foc, cu numai puțin de șapte adversari care țintesc și ei play-off-ul. La finalul ei se va vedea adevărata valoare a trupei lui Niculescu

Totuși, după trei jocuri contra unor adversari care țintesc în primul rând menținerea în Liga 2, CSC Șelimbăr va avea primul test important în acest sezon în runda a patra, când va evolua în deplasare la Chiajna cu Concordia, o echipă pe care Claudiu Niculescu a antrenat-o între ianuarie 2021 și martie 2022. Din postura de lider, echipa sibiană merge în llfov cu gândul de a-și continua seria pozitivă.

”Toate meciurile sunt grele la Liga 2, cunosc foarte bine eșalonul secund. Urmează o serie de meciuri foarte grele, împotriva unor echipe care au ca obiectiv accederea în play-off sau promovarea. Seria aceasta începe sâmbătă cu Chiajna, acolo unde am antrenat și știu bine ce este acolo, este un club care oferă toate condițiile pentru performanță. Vom avea un meci foarte greu, Chiajna este o echipă cu antrenor foarte bun, cu jucători cu experiență la Liga 1 și nu numai, o echipă care îl are pe fostul meu coleg Gabi Tamaș, cel mai experimentat jucător din Liga 2, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar, trebuie să fim încrezători, să mergem cu multă dorința de a câștiga, cu încredere, să ne facem jocul și să obținem un rezultat bun”, e de părere Claudiu Niculescu.

  • După partida cu Concordia, pentru Șelimbăr începe o serie de foc de jocuri în campionat, în care va întâlni Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă), Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și Ceahlăul (deplasare), toți adversari care țintesc cel puțin la play-off. Între unele dintre aceste meciuri va mai fi cel puțin un joc din Cupa României, miercuri urmând să-și afle adversarul din Play-off-ul competiției KO.

Berisha, ultima achiziție a Șelimbărului. ”Mă pot declara mulțumit de lot”

CSC Șelimbăr a perfectat și săptămâna trecută o achiziție, aducerea lui Valmir Berisha, în sezonul trecut la SC Oțelul Galați și Minaur Baia Mare, iar în total a perfectat 11 transferuri în această vară, o a 12-a plecând deja la altă echipă. Claudiu Niculescu este mulțumit de campania de achiziții.

”Am adus exact jucătorii care ni i-am dorit. După ce s-a terminat sezonul trecut, timp de două luni am vizionat cu conducerea foarte mulți jucători și i-am adus pe cei pe care ni i-am dorit. Mă pot declara mulțumit de lot, sunt unii jucători care încă sunt în urmă cu pregătirea fizică, pentru că au venit la o lună după ce începusem pregătirile. Pe Berisha ni l-am dorit foarte mult, dar și el are nevoie de timp să ajungă la parametrii optimi pentru a putea să dea randamentul maxim. Ușor, ușor, să trecem cu bine de meciurile pe care le mai avem până la întreruperea campionatului și cred că după acea perioadă de pauză, vom avea toți jucătorii la capacitate de aproape 100 la sută din punct de vedere fizic”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Cu echipa din Șelimbăr au semnat în această vară următorii jucători: Marvin Schieb, Mikael Panos (ambii luați de la FK Miercurea Ciuc), Rodrigo Hernando (ex CSM Satu Mare), Raul Popa (UTA), Tudor Cociș (FC Brașov), Tudor Călin (Poli Timișoara), Cătălin Alexe (Minaur Baia Mare), Eric Vînău, Raul Rotund (ambii împrumutați de la ”U” Cluj), Paul Henry Moussinga Mouasso (FK Skopje – prima ligă din Macedonia de Nord), Danilo Babovic (Hillerod – liga secundă din Danemarca) și Valmir Berisha (ex Minaur Baia Mare).

La echipă a revenit și Radu Crișan, care încheia colaborarea cu Șelimbărul la finalul sezonului recent încheiat, în timp ce Tudor Cociș a ajuns, între timp, la CSM Reșița.

Foto: Cătălin Crăciun

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nini-popescu-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csc-selimbar-19281364

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-jocurile-din-etapa-a-4-a-a-ligii-2-au-loc-de-la-ora-110019281290-19281290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-merge-ceas-in-liga-2-1-0-cu-csm-alexandria-19281234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-rapus-unirea-dej-19280133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victoria-cu-metaloglobus-are-dubla-importanta-pentru-csc-selimbar-19279229

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Aug. 2023, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă