Victoria cu Metaloglobus are dublă importanță pentru CSC Șelimbăr. Cornel Stănilă, ironic atunci când a fost întrebat de obiectivul clubului: ”Nu avem loc”

Marius ANGHEL 07 Aug. 2023, 16:04 Liga 2
Victoria cu Metaloglobus are dublă importanță pentru CSC Șelimbăr. Cornel Stănilă, ironic atunci când a fost întrebat de obiectivul clubului: ”Nu avem loc”

CSC Șelimbăr a debut în noul sezon de Liga 2 cu o victorie cu Metaloglobus, scor 1-0, însă una cu dublu efect.

Pe lângă faptul că a început campionatul cu un succes, ba chiar unul în deplasare, trupa sibiană a reușit pentru prima dată de când este în liga secundă să învingă formația bucureșteană.

CSC Șelimbăr a început noul sezon de Liga 2 cu o victorie, 1-0 la Metaloglobus

Succesul echipei antrenată de Claudiu Niculescu nu a fost unul lipsit de emoții. Metaloglobus, mutată din acest sezon pe stadionul din Clinceni, a avut două bare transversale în prima repriză. Tot în prima parte a jocului a înscris și CSC Șelimbăr, dar după cele două mari situații ale bucureștenilor. În minutul 34, Ionuț Năstăsie a marcat direct din lovitură liberă.

”A fost un meci cu multe faze de poartă, Metaloglobus a avut două bare, două șuturi, la 0-0, puteau să deschidă ei scorul. După 1-0 am avut și noi o bară transversală, patru-cinci ocazii clare să închidem jocul, dar probabil îi place lui Claudiu (n.r. antrenorului Claudiu Niculescu) să-l închidă la 1-0. Nu că nu și-ar fi dorit să-l închidă la 2, 3-0. (..) Am făcut un joc bun, un joc consistent, am început un pic mai slab, dar din minutul 20 am echilibrat, iar pe urmă cred că repriza a doua ne-a aparținut în totalitate.

O victorie importantă pentru noi, am câștigat și noi, în sfârșit, împotriva Metaloglobusului. Am făcut un meci bun, consistent, e bine că am câștigat. În prima etapă e bine să câștigi, indiferent cum. Aveam încredere în ce s-a muncit vara asta și știu unde suntem ca potențial”, a spus directorul general al echipei CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă, în cadrul emisiunii Sport Arena de Weekend, transmisă de Metropola TV.

  • În precedentele patru întâlniri dintre cele două echipe, în ultimele două sezoane ale Ligii 2, dintre care trei au avut loc la București, Metaloglobus s-a impus de trei ori (1-0 și 2-0 la București și 2-1 la Râmnicu Vâlcea), iar o dată a fost remiză, 1-1 la București.

Căpitanul Năstăsie, primul marcator al Șelimbărului în noul sezon al Ligii 2

Unicul marcator al echipei sibiene a fost Ionuț Năstăsie, chiar căpitanul Șelimbărului. Acesta s-a alăturat lotului în ianuarie 2023, în sezonul trecut, după despărțirea de FC Hermannstadt, iar acum este unul dintre nu foarte mulții jucători rămași în lot și pentru noua ediție a Ligii 2.

În partea a doua a sezonului trecut, mijlocașul craiovean de 31 de ani a evoluat în toate cele nouă jocuri și a înscris 3 goluri. Acum a marcat încă din prima partidă disputată.

”Ionut Năstăsie este un jucător de valoare, nu degeaba am insistat foarte mult să-l luăm, are clasă, poate să facă diferența la Liga a 2-a. Ai nevoie de jucători de execuție, ai nevoie de jucători cu experiență. De aia e și căpitan Ionuț, e un băiat bun și chiar m-am bucurat mult pentru el, pentru că știu că-și dorea foarte mult să înscrie”, a spus Stănilă despre jucătorul care în cariera lui a mai evoluat pentru Steaua 2, Steaua, U Cluj, Viitorul Constanța, FC Argeș și FC Hermannstadt.

CSC Șelimbăr în meciul cu Metaloglobus: Roșca – Palmeș, R. Crișan, Natea, Fl. Mitrea, Panos, Tud. Călin (Mouasso 80′), Monea, I. Năstăsie (cpt.)(Soare 90+1′), R. Popa (Rotund 46′), Rodri Hernando (Schieb 66′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Ct. Alexe, Al. Luca, Cociș, Vînău.

Stănilă, ironic în privința luptei pentru play-off: ”Nu avem loc, că sunt vreo 18 echipe care se bat pentru play-off”

Conducătorul echipei din Șelimbăr a fost întrebat unde se țintește în acest nou sezon, după ce în primele două de la promovare a terminat în play-out. Cornel Stănilă a avut un discurs ironic față de ceea ce au transmis până acum ceilalți conducători sau antrenori ai formațiilor participante în campionat.

”Nu avem loc în play-off, că sunt vreo 18 echipe care se bat pentru play-off (n.r. – a 19-a este Șelimbăr și a 20-a încă nu este cunoscută dintre FC Brașov și Progresul Spartac). Noi ne vedem de treaba noastră, luăm meci cu meci, să-l câștigăm pe fiecare și vedem la sfârșit, când tragem linie, unde suntem.

Nu mă uit la bugetele altora, dar am văzut declarațiile, toți președinții vor în play-off. E foarte bine, dar nu avem loc toate 20 acolo”, a spus, ironic, Stănilă, probabil afectat de faptul că echipa sa nu a fost inclusă de către mulți în calculele lor privind favoritele la accederea în play-off.

Cisnădie, noua casă, în majoritatea timpului, pentru CSC Șelimbăr

Altfel, în etapa a 2-a, CSC Șelimbăr va evolua sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu Unirea Dej. Teren propriu nu va mai însemna Municipalul din Râmnicu Vâlcea, ci stadionul din Cisnădie, aici unde echipa și-a mai dorit și în trecut să joace.

”Jucăm la Cisnădie, așa cum a bănuit toată lumea. O să jucăm acasă cu Dej la Cisnădie. Ne așteptăm să vină foarte multă lume din Șelimbăr. Jucăm și noi acasă, la 5 kilometri de Șelimbăr, după foarte mult timp. Și sper să câștigăm și împotriva celor de la Dej. Nici pe cei de la Dej nu i-am bătut niciodată. Dacă am început cu Metaloglobus, sper să continuăm cu Dej. Vorbeam cu Claudiu după meci și deja îmi vorbea de meciul de sâmbătă, ce vrea să facă, pe cine vrea să schimbe, cum vrea să facă. Le-am spus că e important să luăm fiecare meci în parte, să câștigăm, nu să luăm. Asta e cel mai important. Dacă jucăm la victorie la fiecare meci sunt convins că o să avem un parcurs foarte bun”, a spus Cornel Stănilă.

CSC Șelimbăr nu va juca, însă, numai la Cisnădie partidele de acasă. Două dintre cele șapte pe care le are de organizat în acest an în campionat a obținut acordul să le dispute pe stadionul Municipal din Sibiu, cele cu Steaua și Unirea Slobozia, din etapa a 5-a, respectiv a 9-a.

Pe stadionul din Cisnădie, localitate aflată la circa 9 kilometri distanță de Șelimbăr, echipa antrenată de Claudiu Niculescu își va disputa partidele cu Unirea Dej, Gloria Buzău, CSC Dumbrăvița, Progresul Spartac sau FC Brașov și CSM Reșița, toate programate în 2023. Pentru a evolua aici a avut nevoie de votul favorabil de închiriere a arenei din partea consilierilor locali ai Cisnădiei.

De când a promovat în Liga 2, în 2021, clubul și-a disputat meciurile de acasă la Avrig, Râmnicu Vâlcea și Sibiu.

Foto: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-promovare-19278804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-va-organiza-pe-stadionul-municipal-din-sibiu-doar-doua-jocuri-din-cele-sapte-pe-care-le-disputa-in-liga-2-in-2023-unde-poate-debuta-acasa-in-noul-sezon-19278549

Marius ANGHEL 07 Aug. 2023, 16:04 Liga 2
Pe aceeași temă