Pe cai mari la debutul la Cisnădie! ”Călăreții roșii” ai lui Claudiu Niculescu, pe primul loc, singurii cu punctaj maxim, după două etape în Liga 2. CSC Șelimbăr a răpus Unirea Dej

Ovidiu BOICA 12 Aug. 2023, 18:12 Liga 2
  • După succesul de la Clinceni din debutul noului sezon de Liga 2, 1-0 cu Metaloglobus, echipa din Șelimbăr s-a impus fără drept de apel și sâmbătă, la Cisnădie, în runda a doua, cu formația preluată în vară de Dacian Nastai, Unirea Dej, una dintre suprizele sezonului trecut.
  • ”Călăreții roșii” au controlat în totalitate partida câștigată cu 2-0, oaspeții punându-i ceva probleme portarului Roșca de-abia în prelungiri.
  • CSC Șelimbăr a rămas deja singura echipă din Liga 2 cu maximum de puncte, șase, și este în fotoliul de lider, poziție pe care a ocupat-o pentru scurt timp și în sezonul trecut.
  • Acum, pentru echipa lui Claudiu Niculescu urmează trei deplasări consecutive, la Câmpulung Muscel, în Cupa României, Alexandria și Chiajna, în campionat.

Echipa din Șelimbăr este singura care are maximum de puncte după două etape, în noul sezon al Ligii 2, ediția 2023-2024. Jucătorii lui Claudiu Niculescu au controlat de la un capăt la altul jocul cu Unirea Dej, revelația din sezonul precedent, iar la final s-au impus cu 2-0, dar diferența de pe tabelă ar fi putut fi și mai mare. Nu e mai puțin adevărat însă că oaspeții au fost cât pe ce să dinamiteze finalul, dar portarul Roșca și-a făcut datoria când a fost mai mare nevoie de el, apoi l-a salvat transversala.

Multe ocazii la poarta Dejului în prima repriză a meciului de la Cisnădie

Revenirea fotbalului de eșalon secund, după foarte mulți ani, pe arena din Cisnădie a fost de bun augur pentru ”călăreții roșii” de la Șelimbăr. ”Balul”, cu 1.000 de oameni în tribunele arenei din localitatea de la poalele Măgurii, a fost deschis de Radu Crișan, care a primit surprinzător în marginea careului de 16 metri, direct de la colțul terenului, când toată lumea se aștepta la o centrare, dar a trimis alături (6).

O fază care nu anunța nimic putea duce la deschiderea scorului. Monea a făcut rost de o minge în flancul drept și a trimis-o în centrul careului, din deviere a ajuns la Marvin Schieb, care a reluat din întoarcere, de pe la 10 metri, însă Chindriș a respins în corner, de lângă bară (11).

De data asta cornerul a fost bătut în careu și Crișan a trimis cu capul, de la bara a doua, în stânga lui Chindriș, care și-a trecut în cont o nouă intervenție reușită (12). Șelimbărenii au cerut penalty pentru un presupus henț al unui adversar, dar ”centralul” Amorăriței a fost de altă părere.

Raul Rotund, unul dintre ”under”-ii Șelimbărului, a continuat evoluția consistentă de acum o săptămână și a șutat în bară, aproape de vinclu, de la 14 metri, lateral stânga (18), apoi francezo-grecul Panos a prins un șut sănătos de la aproape 30 de metri, la bara a doua, Chindriș respingând cu dificultate, în lateral, iar centrarea lui Monea l-a avut drept destinatar pe Rotund, care a trimis însă imprecis, cu capul (28).

Pe contraatac, jucătorii lui Claudiu Niculescu au semănat încă o dată pericol la poarta lui Chindriș, mingea a ajuns la Năstăsie, care a zguduit transversala cu un șut de pe 16 metri, dar asistentul Cimponeriu era cu fanionul ridicat (32).

Ultimele 5 minute de dinaintea pauzei au fost și mai intense. Palmeș a centrat în fața porții, unde a apărut Rotund, care și-a surprins adversarul direct, dar preluarea a fost defectuoasă (42). Jocul s-a mutat în cealaltă jumătate de teren și Panos a făcut fault în preajma propriului careu de 16 metri, cu prețul unui ”galben”. Blaj a executat lovitura liberă, pe centrul porții, Roșca a scăpat mingea-n față, dar Crișan a îndepărtat pericolul (43).

Ultima acțiune a primei reprize i-a aparținut lui Crișan, care a trimis însă prea înalt, cu capul, la cornerul bătut de Monea (44).

Raul Rotund și Marvin Schieb au semnat golurile care au adus a doua victorie a Șelimbărului în noul sezon al Ligii 2

Repriza secundă a avut… și ce n-a avut, și anume goluri! Primii care au amenințat poarta adversă au fost oaspeții, dar n-a fost tocmai o amenințare demnă de luat în seamă, pentru că mingea expediată de Zamfirescu, de la mare distanță, a trecut peste transversală (52).

Mai periculoși au fost ”călăreții roșii”, Schieb pătrunzând pe dreapta pentru a trimite în fața porții, unde Chindriș a bâlbâit mingea destinată lui Rotund, dar goalkeeperul a fost salvat de un coechipier (53).

Năstăsie și-a mai încercat o dată tirul, dar de data asta a trimis peste transversală (62), pentru ca, trei minute mai târziu, să se producă în sfârșit mult așteptata deschidere de scor.

Marvin Schiev a avut o nouă șarjă ofensivă, pe stânga, și l-a găsit în centrul careului pe Raul Rotund, care a preluat și a trimis în dreapta lui Chindriș (65).

Rotund a avut șansa de a face ”dubla”, dar a fost blocat în momentul șutului, în interiorul careului de 16 metri (67).

Marvin Schieb a adus diferența de pe tabelă mai aproape de adevăr peste trei minute, reluând în plasă, cu toată opoziția lui Chindriș, din centrarea lui Monea.

Căpitanul Năstăsie și-a dorit tare mult să-și treacă din nou numele pe lista marcatorilor, după ce, în urmă cu o săptămână, a adus victoria cu Metaloglobus, dar n-a fost ziua lui cea mai norocoasă, de data asta. Mijjlocașul a primit în fața porții de la Andrei Vânău, un junior de 18 ani intrat pe parcurs, și a reluat din apropiere, dar Chindriș a agățat mingea cu piciorul, apoi a fost salvat de un coechipier, care a respins de pe linia porții (82).

Un minut mai târziu, Chindriș a ieșit în marginea careului mare și a degajat în piciorul șeptarului ”călăreților roșii”, dar defensiva Unirii a rezolvat încă o dată situația.

În prelungiri, dejenii puteau relansa jocul, însă Roșca a respins în lateral mingea șutată de Sergiu Ciocan de la 18 metri, apoi Piftor a trimis în transversală, cu capul, în urma unei centrări în cros (90+1).

CSC Șelimbăr, singura echipă din Liga 2 cu punctaj maxim, și au trecut doar două etape!

În urma acestui nou succes, CSC Șelimbăr e lider în Liga 2, fiind deja singura echipă cu maximum de puncte, cu toate că au trecut doar două etape, și printre cele patru care nu au primit încă gol, alături de CS Mioveni, Campionii FC Argeș și CSC Dumbrăvița. Primele două se vor întâlni marți, 15 august, în această etapă, iar bănățenii au – de asemenea – un meci în minus, nejucând în prima rundă, deoarece nu știau dacă vor întâlni Progresul Spartac sau FC Brașov.

Pentru ”călăreții roșii”, urmează trei deplasări consecutive. Prima va fi la mijlocul săptămânii viitoare, la ACS Muscelul Câmpulung Elite, pentru un meci din Turul 3 al Cupei României, echipă din Liga 3. Apoi, sâmbătă și peste o săptămână, jucătorii lui Claudiu Niculescu vor evolua în campionat la CSM Alexandria (19 august, ora 11:00), respectiv Concordia Chiajna (încă neprogramat cu exactitate).

Unirea Dej a picat în partea inferioară a Ligii 2

De partea cealaltă, Unirea Dej rămâne cu cele trei puncte obținute in extremis în prima rundă, 1-0 acasă cu CSM Alexandria, și ocupă, momentan, locul 9 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Concordia Chiajna, FK Miercurea Ciuc și CSM Alexandria, fiind sub ele ca golaveraj.

Pentru trupa lui Dacian Nastai urmează jocul din deplasare de la Unirea Ungheni, miercuri, de la ora 17:30, în Turul 3 al Cupei României, iar în etapa a 3-a a Ligii 3 va evolua acasă cu Steaua, duminică, 20 august, de la ora 12:00.

CSC ŞELIMBĂR – UNIREA DEJ 2-0

Raul Rotund 65′, Marvin Schieb 70′

CSC Șelimbăr: Roșca – Palmeș, Natea, R. Crișan, Fl. Mitrea – Panos, Schieb (Rodri Hernando 78′) – Monea (Ct. Alexe 90+2′), I. Năstăsie (cpt.)(C. Soare 90+2′), Rotund (Vînău 78′) – Tud. Călin (Al. Luca 57′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – R. Popa, Lumbu, Rob. Răducioiu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Unirea Dej: Cl. Chindriș – Zamfirescu (M. Geană 87′), Chira, D. Pop, Al. Negrea (Al. Șuteu 46′) – Ad. Pop, Cătinean (cpt.), Vic. Stancovici (Pruteanu 70′) – Blaj (Ciocan 70′), Fulga (Golda 72′), Piftor
Rezerve neutilizate: R. Pop – Burdeț, Ciuciulete, Roș
Antrenor: Dacian Nastai

Stadion: Măgura (Cisnădie – Sibiu). Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Patrik-Ștefan Sandu (Timişoara). Arbitru de rezervă: George Cătălin Roman (Timişoara). Observator de arbitri: Stan Prodan (Alexandria). Delegat de joc: Simona Rența (Galaţi).

Foto: Cătălin Crăciun

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-corvinul-au-remizat-0-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-spinu-inapoi-in-cex-frf-19280117

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

Ovidiu BOICA 12 Aug. 2023, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă