Au plecat de la FC Brașov, dar continuă în Liga 2. Diogo Izata, Chică Roșă, Rareș Lazăr și Lascu au semnat cu noi echipe

Adi MARICA, Marius ANGHEL 10 Aug. 2023, 22:01 Liga 2
Au plecat de la FC Brașov, dar continuă în Liga 2. Diogo Izata, Chică Roșă, Rareș Lazăr și Lascu au semnat cu noi echipe

Jucătorii plecați liberi de contract de la FC Brașov își găsesc rapid alte echipe unde să-și continue cariera.

  • Reamintim, în această săptămână, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a respins apelul depus de FC Brașov împotriva Federației Române de Fotbal, fiindcă nu i-a acordat certificarea pentru ediția 2023-2024 de Liga 2, și a retrogradat în Liga 3, iar viitorul său este sumbru.

Diogo Izata i-a urmat pe Sergiu Pîrvulescu și Adi Chică-Roșă la Gloria Buzău

Astfel, Diogo Izata și Adi Chică-Roșă au ajuns la un acord cu Gloria Buzău, acolo unde, ceva mai devreme în această campanie de achiziții, a ajuns și Sergiu Pîrvulescu.

Portughezul Izata (26 de ani – foto) a fost unul dintre cei mai căutați jucători de la FC Brașov în aceste zile, în urma evoluției sale din sezonul trecut al Ligii 2. Lusitanul a prins 18 meciuri, toate ca titular, și a înscris 1 gol.

Atacantul Chică-Roșă (24 de ani) este jucătorul lui FC Botoșani și s-a întors la Gloria Buzău, unde a mai fost împrumutat de gruparea din SuperLigă în alte două ediții de Liga 2. În ediția trecută a Ligii 2, Chică-Roșă a evoluat pentru FC Brașov în 21 de jocuri, 13 ca titular, și a înscris 8 goluri.

Rareș Lazăr a ajuns la Concordia Chiajna

Un alt mijlocaș de la FC Bașov extrem de ”vânat” în această perioadă de transferuri a fost Rareș Lazăr (24 de ani). Acesta a acceptat oferta celor de la Concordia Chiajna și va evolua pentru a șasea echipă în cariera sa, după FC Vaslui, CS Mioveni, Rapid, Poli Timișoara și FC Brașov.

Vasluianul care în ediția trecută a Ligii 2 a evoluat în 21 de meciuri, toate ca titular, pentru FC Brașov și a înscris 5 goluri a semnat cu Concordia un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă un an.

Andrei Lascu a semnat cu CSM Reșița. Tot aici a ajuns și Tudor Cociș, plecat de la Brașov la Șelimbăr!

Mijlocașul Andrei Marian Lascu (22 de ani) a semnat cu CSM Reșița. Fotbalistul originar din Zărnești a semnat astăzi un contract pe un sezon cu gruparea din Valea Domanului.

”Am ales Reșița, am găsit o echipă bună și care asigură condiții pentru Liga 2”, a spus, pentru Liga2.ro, Lascu, care poate juca atât mijlocaș dreapta, mijlocaș stânga, fundas dreapta, iar în ultimele jocuri amicale Dan Alexa l-a folosit atacant! ”Sunt un fotbalist polivalent și cred ca acest lucru a contat pentru cei de la Reșița care m-au dorit cu adevărat”, a mai spus Lascu, cel care a mai avut oferte de la CSM Alexandria și CS Tunari, alte două echipe din Liga 2, ca și Reșița.

Referitor la dezastrul de la FC Brașov, Lascu a precizat că ”totul mi-a lăsat un gust amar”. Lascu a început fotbalul la Olimpic Zărnești, iar la nivel de seniori a mai jucat la Unirea Tărlungeni, ACS Steagul Roșu Brașov, Olimpic Cetate Râșnov și FC Brașov. Pentru aceasta din urmă a evoluat în ultimele două sezoane de Liga 2, 12 jocuri (unul ca titular) în 2021-2022 și 10 jocuri (șase ca titular) în 2022-2023.

La CSM Reșița a ajuns și Tudor Cociș (19 ani), mijlocaș care în sezonul trecut a evoluat la FC Brașov (6 meciuri), iar în această vară fusese prezentat de către CSC Șelimbăr, sibienii anunțând că au obținut semnătura sa până în 2026.

CSM Reșița este singura dintre cele enumerate mai sus care și-au anunțat oficial achizițiile, pe Lascu și Cociș.

”Continuă sosirile la echipa noastră:
Tudor COCIȘ – atacant bandă dreaptă, 19 ani, ultima echipă CSC Șelimbăr
Andrei LASCU – atacant, 22 ani, ultima echipă FC Brașov
Mult succes!”, anunță CSM Reșiță, fără niciun fel de detaliu.

Liga2.ro a scris ieri și astăzi despre alți trei jucători plecați de la FC Brașov. Ștefan Blănaru a mers la CS Mioveni, Ciprian Perju a ajuns la CSM Alexandria, iar Ivan Fustar a bătut palma cu CS Tunari.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Alex Nicodim (Mediafax Foto) și CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primarul-despre-un-proiect-comun-fc-brasov-sr-brasov-19279778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-chica-rosa-s-a-intors-la-gloria-buzau-19279718

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ivan-fustar-declaratii-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19279743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-un-jucator-fost-la-fc-brasov-19279654

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-continua-la-cs-mioveni-19279575

 

Adi MARICA, Marius ANGHEL 10 Aug. 2023, 22:01 Liga 2
Pe aceeași temă