CSC Dumbrăvița ”migrează” într-o altă localitate pentru următoarele meciuri de acasă. Este a șasea echipă în acest sezon de Liga 2 care joacă acasă în deplasare!

Anda DELIU 21 Aug. 2023, 20:36 Liga 2
CSC Dumbrăvița ”migrează” într-o altă localitate pentru următoarele meciuri de acasă. Este a șasea echipă în acest sezon de Liga 2 care joacă acasă în deplasare!

CSC Dumbrăvița își va disputa pe un alt stadion următoarele jocuri de acasă din campionat și Cupa României, dacă e nevoie, deoarece terenul arenei ”Ștefan Dobay” e tot un dezastru, ca la partida cu Corvinul, prima desfășurată pe teren propriu în noul sezon.

Astfel, singura echipă timișeană rămasă în primele două ligi de fotbal ale României se mută un pic mai spre estul Timișoarei, la Ghiroda, pe o arenă ce tocmai astăzi a fost omologată pentru Liga 2, întrucât avea, până acum, din partea FRF numai undă verde pentru Liga 3, competiție în care evoluează echipa locală, CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

CSC Dumbrăvița se mută cu jocurile de acasă la Ghiroda

Așa cum microbiștii probabil își amintesc, la Dumbrăvița terenul de joc era modest, de multe ori plin de bălți, atunci când ploua mult. Au avut loc lucrări la suprafața de joc a stadionului ”Ștefan Dobay” în această vară, lucru care s-a putut vedea cu ușurință la primul meci de acasă din acest sezon, contra Corvinului. Gazonul nu a avut timp de refacere, iar jucătorii au avut de suferit, la fel și jocul.

De frică unor discuții la alte meciuri, clubul a decis să ceară omologarea arenei din Ghiroda pentru eșalonul secund, iar azi a venit un reprezentant de la FRF pentru asta și totul a fost în regulă, în limita decenței.

”Mutarea temporară a jocurilor de acasă la Ghiroda a fost o decizie dificilă, dar necesară, pentru a da timp suficient suprafeței de joc de la stadionul «Ștefan Dobay» să se refacă în întregime după lucrările desfășurate pe parcursul acestei veri. Vă amintim, în ultimele luni s-a montat un sistem de drenaj și unul de irigare automatizata, iar în plus s-au realizat însămânțări, fertilizări, tratamente fitosanitare, carotări, nisipări și aerări la nivelul gazonului. În cel mai scurt timp, stadionul «Ștefan Dobay» va beneficia de o suprafață de joc foarte bună”, a informat CSC Dumbrăvița.

Abonații Dumbrăviței trebuie meargă din timp la Ghiroda, fiindcă n-au asigurat loc pe stadion

Cei de la Dumbrăvița au dorit să găsească o soluție pentru abonați, suporterii care sunt alături de echipă în orice moment, dar nu au reușit. De menționat că dacă sezonul trecut au fost un pic peste 100 de abonați, acum sunt puțin sub sută, din informațiile Liga2.ro.

”În condițiile în care stadionul «Emilian Pavel» nu dispune de un sector separat dedicat abonaților, nu le vom putea garanta locul pe stadion posesorilor de abonament. Vă asigurăm însă că vom găsi, în perioada următoare, o modalitate de compensare a abonaților pentru acest inconvenient. Pe această cale, le recomandăm tuturor dumbrăvițenilor să vină din timp la meci, deoarece e foarte probabil ca interesul să fie mare și în rândul locuitorilor din Ghiroda”, mai informează clubul privind această mutare.

Pe stadionul ”Emilian Pavel” din Ghiroda, unul care beneficiază și de o nocturnă, inutilizabilă însă pentru jocuri de Liga 2, își dispută meciurile de acasă CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă care în noul sezon de Liga 3 a fost mutată de FRF din Seria 8 în Seria 7.

Și CSC Ghiroda și Giarmata Vii a anunțat mutarea Dumbrăviței pe stadionul său, lăudându-se cu condițiile bune de care beneficiază:

”Datorită infrastructurii foarte bune de care clubul nostru beneficiază, stadionul din Ghiroda a fost omologat pentru disputarea meciurilor de Liga 2 ale echipei CSC Dumbrăvița.
Astfel, ne bucurăm că putem ajuta și putem oferi sprijinul vecinilor noștri, care își vor disputa două partide de acasă pe Arena „Emilian Pavel”. Credem într-o înțelegere bună și încurajăm sprijinul între cluburile din Timiș, în special când e nevoie de ajutor!
Mult succes în partida de sâmbătă cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu!”

Așa arată stadionul din Ghiroda, unul departe de a fi cu adevărat un stadion în adevăratul sens al cuvântului, însă FRF a ajuns să omologheze orice arenă, doar să se joace fotbal. Timișul și Timișoara sunt printre codașe la nivel de infrastructură sportivă în România!

Probleme la meciul trecut, primul de acasă din acest sezon, cu Corvinul

De precizat că până la meciul cu hunedorenii de la Corvinul (scor 0-0), CSC Dumbrăvița a ”odihnit” terenul și s-a antrenat doar o dată pe el. Deși lucrările au început din luna mai, după ultima etapă din sezonul trecut de acasă, iată, se pare, aproape trei luni nu au fost destule. Iarba pe porțiunile în care s-au bagat tuburile de drenaj s-a pus cu doar o săptămână înaintea acestui joc, chiar în prima etapă, căci Dumbrăvița ceruse să înceapă campionatul în deplasare. Porțile erau și ele neridicate și aceste aspecte s-au rezolvat înainte de meciul cu Corvinul.

Ironic, la Ghiroda va exista un mare plus față de Dumbrăvița: va exista tabelă de scor.

CSC Dumbrăvița va disputa la Ghiroda partida cu Viitorul Pandurii de sâmbătă, de la ora 11:00, din etapa a 4-a a Ligii 2, dar și cea cu CS Tunari, de la mijlocul lunii septembrie, după săptămâna de pauză prilejită de meciurile naționalelor. De asemenea, dacă în Cupa României, în Play-off, alb-verzii vor fi gazde, meciul va fi organziat tot la Ghiroda. Depinde și cu ce adversar va pica.

Așa a arătat terenul de joc al stadionului ”Ștefan Dobay” la meciul CSC Dumbrăvița – Corvinul Hunedoara, în etapa a 2-a a Ligii 2.

CSC Dumbrăvița, a șasea echipă din Liga 2 care va juca meciurile de acasă în deplasare!

CSC Dumbrăvița devine a x-a echipă din acest sezon de Liga 2 care își dispută meciurile de acasă pe un stadion dintr-o altă localitate, nu cea a cărei denumire o poartă sau unde are sediul social. Timișenii se mută însă pentru o scurtă perioadă de timp.

  • Campionii FC Argeș s-a mutat în această vară de la Pitești la Mioveni.
  • CSC Șelimbăr joacă acum la Cisnădie, după ce în trecut a evoluat acasă tot în deplasare, la Avrig, Râmnicu Vâlcea sau chiar Sibiu.
  • Metaloglobus București evoluează din acest sezon la Clinceni, comună din județul Ilfov.
  • Progresul Spartac, originară tot din București, joacă și în acest sezon, al doilea la acest nivel fotbalistic, la baza FRF de la Buftea, la marginea orașului ilfovean.
  • Nou-promovata CSM Alexandria nu are condiții în municipiu, astfel că joacă acasă pe stadionul din Turnu Măgurele, tot în județul Teleorman.

În viitorul nu foarte îndepărtat, o altă nou-promovată va fi nevoită să se mute într-o altă localitate. Când va începe demolarea stadionului ”Michael Klein”, Corvinul Hunedoara trebuie să își caute altă casă.

https://liga2.prosport.ro/special/radiografia-cni-unde-o-sa-avem-stadioane-noi-ce-contestatii-sunt-pe-rol-pentru-arenele-din-constanta-pitesti-si-hunedoara-ce-se-intampla-la-dinamo-harta-salilor-polivalente-si-a-bazinelor-de-inot-19281278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-jocurile-din-etapa-a-4-a-a-ligii-2-au-loc-de-la-ora-110019281290-19281290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-a-fost-un-car-de-nervi-in-meciul-pierdut-de-dumbravita-la-resita-19281098

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-cu-csc-dumbravita-19281077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-corvinul-au-remizat-0-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280069

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

Anda DELIU 21 Aug. 2023, 20:36 Liga 2
Pe aceeași temă