CSM Alexandria își va disputa într-o altă localitate meciurile de acasă din Liga 2. ”Ne-am mai atins un obiectiv, acela de a nu pleca din județ”

Marius ANGHEL 19 Jun. 2023, 14:53 Liga 2
CSM Alexandria își va disputa într-o altă localitate meciurile de acasă din Liga 2. ”Ne-am mai atins un obiectiv, acela de a nu pleca din județ”

CSM Alexandria a promovat în premieră în Liga 2 în această vară, însă nu-și va disputa meciurile de pe teren propriu acasă, în municipiul de reședință al județului Teleorman, ci la aproximativ 50 de kilometri distanță, în al doilea municipiu ca importanță din județ. La Turnu Măgurele va juca echipa finanțată de Primăria Alexandria.

Trupa antrenată de Ștefan Odoroabă și-a disputat meciurile de pe teren propriu din Liga 3 pe stadionul CSS Peco, unul care este departe de a îndeplini cerințele pentru Liga 2. Principala arenă din Alexandria, Municipalul, este de câțiva ani demolată și ridicarea sa cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții (CNI) se face în ritmul melcului sau nici măcar așa.

CSM Alexandria va juca în Liga 2 la Turnu Măgurele!

Fiindcă stadionul Municipal din oraș mai are nevoie de mult timp pentru a fi reconstruit, iar omologarea stadionului CSS Peco, unde echipa și-a desfășurat meciurile din Liga 3 în ultimul timp, este într-o stare greu de adus la nivel de Liga 2, CSM Alexandria s-a reorientat către singura variantă avută la dispoziție în județ.

Astfel, așa cum Liga2.ro a scris încă din ziua promovării, nou-promovata în eșalonul secund a optat pentru stadionul Municipal din Turnu Măgurele, acolo unde își dispută jocurile de acasă echipa din Liga 3 Cetatea Turnu Măgurele și unde a evoluat în trecutul deloc îndepărtat Turris Oltul Turnu Măgurele, divizionara secundă deținută de fiul lui Liviu Dragnea și desființată la începutul anului 2021.

Stadionul din Turnu Măgurele a fost refăcut prin intermediul CNI și inaugurat în 2018. Are o capacitate de circa 1700 de locuri și este cel mai modern din județul Teleorman.

Alexandria a mai jucat la Turnu Măgurele, partidele cu Farul și ”U” Cluj din Cupa României

CSM Alexandria a anunțat astăzi, 19 iunie 2023, faptul că a ajuns la un acord cu Primăria Turnu Măgurele pentru a putea utiliza stadionul Municipal din Turnu Măgurele în cadrul meciurilor de pe teren propriu din Liga 2.

Consideră acest acord un obiectiv îndeplinit, fiindcă, altfel, ar fi fost nevoită să plece din județ pentru a-și disputa jocurile de acasă. Cea mai apropiată variantă ar fi fost stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, aflat la circa 70 de kilometri distanță de Alexandria.

CSM Alexandria nu este deloc străină de stadionul din Turnu Măgurele, unde în sezonul recent încheiat și-a organizat două dintre cele șapte partide disputate în Cupa României. În cinci a fost gazdă, iar partidele cu prim-divizionarele Farul (2-2) și ”U” Cluj (0-4), singurele televizate, le-a disputat la Turnu Măgurele. Pe celelalte trei de acasă, cu divizionarele secunde Progresul Spartac (2-1), FK Miercurea Ciuc (1-1, 4-2 la l.d.d.) și CSC Dumbrăvița (0-4), le-a organizat pe stadionul CSS Peco.

”Vom juca la Turnu Măgurele
În urma tratativelor purtate de CSM Alexandria, Primăria Municipiului Turnu Măgurele a răspuns pozitiv solicitării noastre de a disputa meciurile de pe teren propriu, în Liga a II-a, sezonul 2023-2024, la Stadionul Municipal din Turnu Măgurele.
Arena din municipiul danubian corespunde standardelor de omologare pentru liga secundă, având o capacitate de 1.700 de locuri, vestiare, spații adiacente, instalație de nocturnă, spații pentru radio și televiziune, etc.
Astfel, CSM Alexandria și-a mai atins un obiectiv, acela de a nu pleca din județ, putând astfel oferi ocazia tuturor teleormănenilor să vadă fotbal de calitate, în meciuri oficiale de campionat și Cupa României.
CSM Alexandria a mai disputat, la Turnu Măgurele, cele trei meciuri din grupele Cupei României, în sezonul trecut (n.r. – Informația este greșită. La Turnu Măgurele a jucat doar două jocuri, cele cu Farul și ”U” Cluj. Cu Dumbrăvița, în grupe, s-a jucat la Alexandria).
Împreună suntem CSM Alexandria!”, a transmis CSM Alexandria.

CSM Alexandria se va pregăti, în schimb, pentru Liga 2 la Alexandria și data reunirii este 26 iunie.

Proiect din 2017, semnat în 2019 și nefinalizat nici în 2023!

La 15 februarie 2019, Compania Națională de Investiții (CNI) anunța că a semnat contractul pentru modernizarea complexului sportiv din Alexandria.

Noul stadion al echipei CSM Alexandria urma să aibă o capacitate de aproximativ 5.500 de locuri și atunci se preconiza că va fi încheiat în 18 luni. La doi ani distanță abia au început lucrările, iar acum suntem în vara anului 2023 și este departe de inaugurare.

Construcția ”Complexului Sportiv – Stadion municipal Alexandria”, în care se susținea că se va investi suma de 48.075.291,71 lei, a început în vara lui 2019, iar la finalizare sa va trebui să îndeplinească cerințele pentru a putea găzdui meciuri de fotbal de Liga 1, precum și meciuri de fotbal din cadrul cupelor europene – faze preliminare, dar și competiții naționale de atletism.

”Referitor la complexul sportiv din municipiul Alexandria, acesta va avea o capacitate de aproximativ 5.500 de locuri, iar stadionul va putea găzdui evenimente de fotbal și atletism de nivel național și european”, susținea, la momentul respectiv, CNI.

ProSport scria, din august 2017, despre acest nou stadion care se va construi la Alexandria și care va avea cel mai mare preț/loc din România, după Arena Națională.

Pleiada de politicieni locali sau județeni și reprezentanți ai CNI care în 2019 anunța demolarea stadionului Municipal din Alexandria și finalizarea noii arene în circa 18 luni! Suntem în 2023, au trecut circa 53 de luni și noul stadion este departe de a fi gata!
Pleiada de politicieni locali sau județeni și reprezentanți ai CNI care în 2019 anunța demolarea stadionului Municipal din Alexandria și finalizarea noii arene în circa 18 luni! Suntem în 2023, au trecut circa 53 de luni și noul stadion este departe de a fi gata!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-anuntat-primii-patru-jucatori-de-care-s-a-despartit-dupa-promovarea-in-liga-2-a-omis-altul-prezentat-deja-de-o-viitoare-colega-din-campionat-19275328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-va-intalni-trei-echipe-din-liga-2-in-amicale-19275215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-stabilit-data-reunirii-pentru-liga-2-19274982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-si-foto-peste-30-000-de-spectatori-au-asistat-la-meciurile-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-a-fost-nebunie-la-hunedoara-si-piatra-neamt-dar-nici-resita-nu-s-a-lasat-mai-prej-19274471

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/foto-csm-alexandria-raspunde-acuzelor-lui-gica-hagi-si-lamureste-situatia-prin-fotografii-explicite-presedintele-bogdan-ciobanu-dezmintim-acest-lucru-arena-din-turnu-magurele-a-19250377

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lucrari-in-ritm-de-melc-cum-arata-santierul-noului-stadion-din-alexandria-unde-in-urma-cu-doi-ani-se-semna-contractul-de-catre-cni-foto-19171419

https://www.prosport.ro/sport-life/special/episodul-1-a-opta-minune-a-lumii-statul-face-in-teleorman-un-stadion-cu-facilitati-de-liga-1-dar-cu-cel-mai-mare-pret-loc-din-romania-dupa-arena-nationala-explicatia-guvernului-constructia-din-alexand-16631671

Marius ANGHEL 19 Jun. 2023, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă