Fără goluri în tranșee! La debutul în noul sezon al Ligii 2, în etapa a 2-a, CSC Dumbrăvița a anihilat Corvinul. Terenul stadionului ”Ștefan Dobay” a arătat îngrozitor

Anda DELIU 12 Aug. 2023, 15:53 Liga 2

CSC Dumbrăvița și Corvinul Hunedoara au remizat, sâmbătă, la scorul de 0-0 în runda secundă a Ligii 2, dar primul meci al gazdelor în noua ediție, care nu au știut ce adversar urmau să aibă în prima rundă, FC Brașov sau Progresul Spartac.

Nu a fost deloc un meci grozav în comuna de lângă Timișoara, pe un teren oribil al stadionului ”Ștefan Dobay”, cu o dominare clară a oaspeților, fără ca aceștia să găsească însă drumul spre gol.

Dumbrăvița, aproape că nu a mișcat în front, în propriul fief

Terenul arenei ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița s-a prezentat de o manieră aproape de neprivit, brăzdat de ”linii” de nisip și pământ, printre cele ale gazonului verde, deoarece vara aceasta s-a lucrat la montarea sistemului de drenaj și firma care s-a ocupat a reușit ”performanța” de a planta iarba abia cu o săptămână înaintea acestui meci, așa că, în mod evident, ea nu a răsărit.

Desigur, și acest aspect și-a pus amprenta asupra jocului, nu tocmai unul grozav, deși cu cele 800 de locuri pline, căci Corvinul a venit cu galerie. Hunedorenii au dominat clar jocul și au avut singurele ocazii notabile ale reprizei, prin Antonov, Pîrvulescu și Neacșa.

Cea mai mare șansă a fost în minutul 19, dar Trifon a salvat execuția lui Nicolae Pîrvulescu. Meciul a fost întrerupt peste cinci minute, după ce Lupu și Martinov s-au dat cap în cap, iar dumbrăvițeanul a ieșit ”șifonat”, scos cu ambulanța. El a rămas la stadion, cu un cucui mare.

Un fundaș central, Lalic, a jucat atacant la Dumbrăvița!

În locul lui Martinov a intrat Bruce Nortey, unul dintre mulții jucători aduși din Africa în România de unul dintre impresarii cu care lucrează UTA, poate-poate se reușește vreo afacere, și cedat alb-verzilor, care se vedea că era rătăcit pe teren și a pierdut toate duelurile. În partea a doua a meciului, Nortey a și fost înlocuit, Cosmin Stan convingându-se de calitățile celui făcut ”cadou” de UTA.

În repriza a doua, ucraineanul Plokhotnyuk a fost înlocuit, dar nu cu alt atacant, ci cu Nenad Lalic, un fundaș central destul de greoi și lent pe care Cosmin Stan se presupune că l-a văzut jucând la Ripensia și nu ar fi trebuit să spere că poate să facă ceva în careu. Și nici nu a făcut.

Corvinul a continuat să domine și a avut o ocazie mare în minutul 70. Lupu a trimis, însă, pe lângă poartă, din 5 metri. În prelungiri, Trifon era ieșit greșit, iar Coman a reluat spre poartă, dar Zurbagiu a apărut și a respins salvator pentru Dumbrăvița.

S-a terminat, astfel, 0-0, iar CSC Dumbrăvița a debutat în noul sezon al Ligii 2 cu o remiză, în timp ce Corvinul Hunedoara își continuă invincibilitatea din Liga 3.

CSC DUMBRĂVIŢA – CORVINUL HUNEDOARA 0-0

CSC Dumbrăvița: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Țieranu – Paulevici (Zaluschi 78′), Andr. Olaru (Amariei 59′), Cibi, Salhi, Gladun – Martinov (Nortey 33′, I. Tănase 78′), Plokhotniuk (Lalic 59′)
Rezerve neutilizate: P. Toroc – Moțiu, Ristin, A. Toroc
Antrenor: Cosmin Stan

Corvinul: D. Roman – D. Pop (Seb. Ion 85′), Lică, Ant. Manolache, Velisar – Lupu (Hergheligiu 78′), Neacșa (cpt.)(M. Chindriș 78′), Hrezdac, Antonov (Bradu 59′), Nic. Pîrvulescu – M. Coman
Rezerve neutilizate: Lefter – Pocioian, Ad. Nicolae, Lupușor
Antrenor: Florin Maxim

Stadion: ”Ştefan Dobay” (Dumbrăviţa – Timiş). Arbitru central: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Biro Tamas Kopriva (Carei) și Ioan Cozorici (Zalău). Arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Observator de arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Delegat de joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Miercuri au joc cu echipă din Liga 3 în Turul 3 al Cupei României, iar în campionat Dumbrăvița și Corvinul joacă sâmbătă

Corvinul are acum 4 puncte și e pe locul 3 în Liga 2 după două etape, la egalitate cu CSM Slatina, Gloria Buzău și Unirea Slobozia, și cu golaveraj 2-1.

CSC Dumbrăvița, cu un meci mai puțin disputat, are 1 punct, 0-0 golaveraj și e la egalitate cu CS Mioveni, Campionii FC Argeș și Metaloglobus București, astfel că ocupă, momentan, locul 14.

În etapa a 3-a a Ligii 2, Dumbrăvița joacă în deplasare la CSM Reșița, altă nou-promovată, sâmbătă, de la ora 11:00, iar Corvinul are joc acasă, sâmbătă, de la ora 12:00, cu FK Miercurea Ciuc.

Până atunci însă, toate echipele din Liga 2 vor juca în Turul 3 al Cupei României. Dumbrăvița joacă miercuri, de la ora 17:30, la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar Corvinul are meci tot atunci, la Petroșani, cu Jiul.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și FRF TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-achizitionat-un-fotbalist-din-republica-moldova-19280064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

Anda DELIU 12 Aug. 2023, 15:53 Liga 2
Pe aceeași temă