Eusebiu Tudor continuă la Metaloglobus. Marius Burcă: ”Era normal, am avut cea mai bună medie de puncte de când suntem în Liga 2.” Echipa se mută pe un alt stadion

Marius ANGHEL 15 Jun. 2023, 16:32 Liga 2
Eusebiu Tudor continuă la Metaloglobus. Marius Burcă: ”Era normal, am avut cea mai bună medie de puncte de când suntem în Liga 2.” Echipa se mută pe un alt stadion

Clubul Metaloglobus București și antrenorul Eusebiu Tudor (48 de ani) au ajuns la un acord pentru a continua colaborarea și în următorul sezon de Liga 2.

”Principalul” ploieștean a reușit să mențină echipa din Capitală în eșalonul secund în urma unui parcurs excelent a acesteia de când a preluat-o, chiar dacă obiectivul a fost înregistrat abia în urma barajului de menținere cu Progresul Spartac, însă conducerea clubului i-a apreciat munca și i-a oferit un nou contract.

Ediția 2023-2024 va fi pentru Metaloglobus a șaptea consecutivă în care se va afla în Liga 2, dar clubul din Capitală va face o schimbare importantă în viața sa, urmând să se mute pentru o perioadă, nedeterminată momentan, la Clinceni!

Eusebiu Tudor continuă cel puțin încă un an cu Metaloglobus. Marius Burcă: ”Așa că era logic și normal, să continuăm”

Eusebiu Tudor a preluat Metaloglobus într-un moment extrem de delicat, după desfășurarea etapei a 7-a a Ligii 2, când echipa avea doar un punct obținut și fusese eliminată din Cupa României de CS Afumați (Liga 3, la lovituri de departajare). În primele șase etape fusese condusă de Eugen Trică, iar o rundă l-a avut ca interimar pe Florin Drăghici, cel care a continuat apoi să-i fie secund lui Tudor.

Primele runde cu Tudor antrenor au fost modeste, în patru meciuri obținându-se doar o victorie. Apoi au urmat patru victorii la rând, iar după aceea rezultatele au alternat, însă, în principiu, au fost pozitive. În total, cu ploieșteanul ”principal”, exceptând cele două meciuri de baraj, în care s-a jucat fără să se contorizeze puncte, Metaloglobus a avut o medie de 1,72 puncte per joc (18 meciuri / 31 puncte).

Acest criteriu, al punctelor obținute, este scos în față și de președintele Marius Burcă, atunci când vorbește despre prelungirea contractului cu Eusebiu Tudor.

”Am semnat pentru încă un an de zile, în aceleași condiții, nimic deosebit sau în plus. Obiectivul este clasarea în primele zece locuri.

Era normal să continuăm cu același antrenor, pentru că am avut cea mai bună medie de puncte de când este Metaloglobus în Liga a 2-a. El s-a înhămat în etapa a 8-a, undeva la începutul lui octombrie, la o muncă grea și a reușit să o ducă la bun sfârșit. Așa că era logic și normal, să continuăm”, a spus Burcă, pentru Liga2.ro, motivele prelungirii contractului cu Eusebiu Tudor.

Metaloglobus se mută la Clinceni!

Metaloglobus se va reuni la mijlocul săptămânii următoare și va trece într-un nou capitol al activității sale. Se va muta cu antrenamentele și jocurile oficiale pe stadionul din Clinceni, acolo unde a și disputat meciul tur al barajului de menținere cu Progresul Spartac.

Până acum și-a disputat jocurile de acasă pe stadionul Metaloglobus, unul dotat cu teren sintetic. Se dorește schimbarea acestei suprafețe de joc, iar până când acest lucru se va produce echipa va evolua în altă parte, pe un teren cu iarnă naturală.

”Undeva săptămâna viitoare, în 21-22 iunie, este reunirea. Am făcut adresă către Clinceni și avem acordul lor pentru a juca meciurile oficiale acolo. Ba, mai mult, am stabilit ca și antrenamentele să se facă tot la baza de la Clinceni. Vom juca pe iarbă și antrenamentele trebuie să le facem tot pe iarbă. Sunt condiții bune, ok, am promis că ne vom schimba terenul și iată. Acum, pe ce perioadă, vom vedea”, a declarat Marius Burcă.

  • Metaloglobus se află în fața celui de-al șaptelea sezon consecutiv în Liga 2.

Cantonament la Brașov și amicale stabilite cu CSM Alexandria și Steaua

În ceea ce privește programul de pregătire, Metaloglobus se va antrena în primele două săptămâni și jumătate de după reunire pe plan local, iar în perioada 10-21 iulie va merge într-un cantonament la Brașov.

Până acum sunt stabilite două jocuri amicale, unul cu CSM Alexandria, în data de 8 iulie, iar altul cu Steaua, la 26 iulie. Se mai dorește disputarea a încă patru teste, trei dintre ele urmând a avea loc în perioada de cantonament.

George Gavrilaș, prima plecare de la Metaloglobus

La capitolul schimbări în lotul de jucători, Metaloglobus este încă în analiză.

Prima plecare certă este cea a portarului George Gavrilaș (32 de ani), care a mers ca ”rezervă” la Petrolul Ploiești.

”La momentul acesta nu putem spune nici despărțiri, nici veniri. 90 la sută e posibil să ne despărțim de Gavrilaș. Este la Petrolul, se află în poziția a doua, știu ce bani i-au oferit și nu este o diferență mare de bani față de ce câștiga la Metaloglobus. A refuzat, i-au plusat apoi, presați de plecarea în cantonament. Dar fiecare este liber să decidă cum e mai bine pentru el. Este, totuși, Liga 1, el a mai fost în Liga 1”, a comentat Marius Burcă.

Ulterior, după convorbirea telefonică cu președintele Metaloglobusului, Petrolul a anunțat oficial că a ajuns la un acord cu Gavrilaș. Acesta a evoluat în ultimele patru sezoane la echipa bucureșteană, acumulând 88 de jocuri în Liga 2. În cariera sa a mai activat la Astra II, CF Brăila, Astra, FC Voluntari și Juventus București. A câștigat campionatul în 2016 cu Astra, are două Cupe ale României, cu Astra (2014) și FC Voluntari (2017), cât și trei Supercupe, cu Astra (2015) și FC Voluntari (2017 și 2018).

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-risca-sa-ramana-fara-finantare-de-la-cl-mioveni-19275090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/impresiile-lui-eusebiu-tudor-dupa-sezonul-cu-metaloglobus-19273602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-1100-pierzatoarea-retrogradeaza-in-liga-3-in-turul-barajului-de-mentinere-in-liga-2-echipele-au-fost-egale-19271759

Marius ANGHEL 15 Jun. 2023, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă