CS Mioveni și Corvinul, egale într-un joc amical. Concluziile lui Florin Maxim la finalul cantonamentului de la Curtea de Argeș

Marius ANGHEL 22 Jul. 2023, 18:03 Liga 2
CS Mioveni și Corvinul, egale într-un joc amical. Concluziile lui Florin Maxim la finalul cantonamentului de la Curtea de Argeș

CS Mioveni, retrogradată din SuperLigă, și Corvinul Hunedoara, promovată din Liga 3, au jucat astăzi, 22 iulie, un amical la Mioveni, pe stadionul Orășenesc, pe care l-au încheiat la egalitate, scor 0-0.

În campionatul Ligii 2, cele două echipe se vor întâlni în etapa a 8-a, la Hunedoara.

0-0 în amicalul dintre CS Mioveni și Corvinul

Potrivit informațiilor furnizate de Corvinul, echipă care cu acest amical și-a încheiat cantonamentul de la Curtea de Argeș, amical cu CS Mioveni a fost un meci disputat, în care ”corviniștii au avut ocaziile mai mari de a marca, mai ales în prima repriză și în final de meci.”

Partida a avut mai mult ritm în prima parte, în care jucătorii lui Schumacher au pus presiune, pentru ca după aceea, treptat, cei ai lui Maxim să se instaleze în jumătatea adversă și să aibă două situații de a înscrie. Hergheligiu a fost blocat de portarul advers, pe care a încercat să îl lobeze din 15 metri, iar din cornerul rezultat, Chindriș a șutat periculos, alături, din afara careului. O ocazie importantă a avut și Mitran, dar acesta a șutat în goalkeeper.

În partea a doua a întâlnirii, argeșenii au avut două şuturi importante pe poarta lui Blaga, în vreme ce, pe final de meci, Pocioian şi apoi Ion au avut câte o situație de a înscrie, însă n-au reușit, deși s-au aflat în poziții ideale.

CS Mioveni: F. Croitoru – Tomozei, R. Garutti, Burnea, Șerbănică – D. Toma, Cărăruș – Iordache, Coșereanu, Militaru – Ivan.
Au mai jucat: Sima, Bucur, Trașcu, Gogor, Peștișor, Șerban, Costea, Herea, Văsălie, Duțan
Antrenor: Constantin Schumacher

Corvinul: Lefter (Roman 68) – Fl. Iacob (Lupuşor 83), Elton da Silva (Manolache 46, S. Ion 75), Lică (Pop 65), Velisar (A. Nicolae 74) – Mitran (Nic. Pîrvulescu 56), M. Chindriş (cpt.)(Hrezdac 46), Antonov (Bradu 46), Neacşa (Pocioian 56), Lupu (Predică 88) – Hergheligiu (M. Coman 46)
Antrenor: Florin Maxim

Florin Maxim, după remiza cu CS Mioveni: ”Sunt mulţumit”

Antrenorul Corvinului s-a declarat mulțumit după amicalul cu CS Mioveni, în ciuda faptului că jucătorii săi n-au putut înscrie din situații bune.

”Au lipsit golurile, dar meciul, în mare parte, a fost antrenat. Am început bine, am avut destul de repede două ocazii bune, alte două faze fixe bine executate, o oportunitate singur cu portarul, dacă eram mai atenţi cred că puteam marca. Şi în a doua repriză am mai avut două-trei situaţii mari, chiar dacă am rulat tot lotul, aşa că, per ansamblu, sunt mulţumit. Chiar dacă după meciul cu FC Argeş au urmat două zile cu două antrenamente, cu solicitare fizică, încărcătură… mi-a fost puţin teamă de accidentări, dar băieţii au ieşit toţi sănătoşi şi asta e important în acest punct”, a spus Maxim, care a vorbit și despre faptul că echipa sa are doar un gol primit în ultimele patru jocuri test: ”Am şi lucrat foarte mult la acest aspect, pentru că aşa cred că poţi construi, trebuie să ai fundaţia, iar fundaţia în jocul de fotbal e apărarea… avem însă o echipă care se apără în bloc, atacăm în bloc. Nu îmi place să cataloghez o echipă într-un fel sau altul, pentru că sunt momente şi momente în joc, dar e bine că nu primim uşor gol şi că nu ne punem în situaţii dificile în defensivă.”

Florin Maxim este mulțumit și de modul în care s-au integrat nou-veniții în lot în această vară. ”Chiar vorbeam cu colegii mei că băieţii care au sosit în această vară s-au integrat bine, par că sunt cu noi de ceva vreme! Iar asta e foarte important în acest momen, semn că avem un grup bun, deschis, în care toţi îşi ştiu locul şi importanţa. Cât despre cum arătăm pe moment, am mai spus-o, cred că suntem bine, mai avem două teste, sper să le trecem cu bine, dar sunt convins că la ora primului joc oficial echipa va fi aşa cum ne dorim. Gata de atac, gata de a ţine punctele la Hunedoara!”, a mai spus Maxim, citat de site-ul Corvinului.

Pentru Corvinul, acesta a fost al cincilea joc amical disputat în această vară, după ce a mai întâlnit UTA (1-2), CSC Dumbrăvița (2-0), ACS Muscelul Câmpulung Elite (1-0) și Campionii FC Argeș (4-1).

Echipa hunedoreană se întoarce acasă, unde duminică se va întâlni cu fanii săi, la prezentarea lotului, eveniment care va avea loc pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură (în jurul orei 21:00). Pregătirea va continua apoi pe plan local, perioadă în care va mai disputa două jocuri test, miercuri, în deplasare, cu Frontiera Curtici (ora 18:00) şi sâmbătă, acasă, cu ACS Mediaş (ora 11:00).

  • CS Mioveni s-a aflat la al patrulea meci amical al verii. A mai jucat cu ACS Muscelul Câmpulung Elite (3-0), CSM Slatina (0-2) și Progresul Spartac (2-1).

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-victorie-la-scor-cu-campionii-fc-arges-19277535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-victorie-intr-un-amical-cu-progresul-spartac-19277301

Marius ANGHEL 22 Jul. 2023, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă