Cristian Pustai, surprins și acum de îndepărtarea lui Marin Mitran de la Ceahlăul: ”Nu un singur om a decis”

Narcis POHOAȚĂ 21 Dec. 2023, 14:39 Liga 2
Cristian Pustai, surprins și acum de îndepărtarea lui Marin Mitran de la Ceahlăul: ”Nu un singur om a decis”

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a transferat masiv în vară, după promovarea în Liga 2, cei mai mulți dintre jucătorii nou-veniți fiind străini. O parte au confirmat, cum ar fi Pedro Albino sau Azdren Llullaku, însă au fost și jucători care nu s-au impus, unii dintre ei despărțindu-se între timp de formația neamțeană.

Nu s-a despărțit doar de jucători în plin campionat, ci și de președintele executiv Marin Mitran, readus la club în vară. Acestuia i s-a arătat ușa la sfârșitul lunii octombrie 2023, după ce a fost contestat puternic de suporteri.

Cristian Pustai, surprins de îndepărtarea lui Marin Mitran de la Ceahlăul

Antrenorul Cristian Pustai, un apropiat al lui Marin Mitran, cu care a colaborat un an și la Gloria Buzău, s-a declarat și acum surprins de plecarea fostului președinte executiv.

”Am fost surprins că s-a întâmplat lucrul acesta, încă nu știu de ce, dacă mă întreabă cineva. Să știți că și în vară, când s-a făcut echipa sau când s-a renunțat la unii jucători nu a luat doar domnul Mitran decizii. Eu am dat girul pentru fiecare jucător în parte. Și pentru Josemar, și pentru Selmani. Nu un singur om a decis, dar sunt lucruri care mă depășesc. Pot să afirm că și eu am fost de acord, poate chiar eu am venit cu propunerea, să-i dăm împrumut pe Pîntea, Ștefănescu și Ciobanu, pentru că le-ar prinde mult mai bine să joace. Spre exemplu, Petra, care și până la accidentare evoluase foarte puțin, Cristi Barb, la fel. Dar au fost posturi unde am putut să dăm împrumut. Selmani venise din Albania, unde dăduse goluri în prima ligă. Am zis că vine cu un plus. Dar nu a reușit aici. Poate și eu am fost la echipe la care nu m-am sismțit bine. Un jucător poate să nu joace la o echipă și atunci e normal să te desparți de el în iarnă”, a punctat Cristian Pustai în emisiunea ”Tribuna Suporterilor” de la Monitor TV.

Antrenorul Ceahlăului a explicat de ce a renunțat la Răzvan Pîntea, Cătălin Ștefănescu și Robert Ciobanu

După startul campionatului, Ceahlăul a decis să-i împrumute la echipe din Liga 3 pe Răzvan Pîntea, Cătălin Ștefănescu și Robert Ciobanu, iar plecările celor trei au atras reacții vehemente din partea suporterilor nemțeni.

Pustai a vorbit, printre altele, și despre plecarea celor trei jucători. A recunoscut că deciziile legate atât de plecări, cât și de veniri de jucători, au fost luate cu acordul său.

”Răzvan Pîntea și Cătălin Ștefănescu sunt jucători de bandă. Iar în bandă sunt Patrick Petre, Llullaku, poate să fie și Neicuțescu, cealaltă e blocată de jucătorii under. Celor doi le-am dat libertatea să meargă să joace, pentru că nu avea niciun sens să aibă foarte puține minute sau să stea să nu mai prindă lotul. Și atunci am zis să-i dăm împrumut, să joace. Mai mult, pe Răzvan Pîntea chiar l-am rugat – sper că s-a și întâmplat, să se și înscrie la Universitatea din Alba Iulia. Și i-am spus, dacă joacă un an sau doi acolo, să facă și facultatea. Pentru că vine o vreme când e nevoie să faci și altceva poate, în afară de fotbal”, a declarat Cristian Pustai.

  • Răzvan Pîntea a fost cedat la CS Universitar din Alba Iulia (locul 4 în Seria 9), Cătălin Ștefănescu joacă la Minaur Baia Mare (locul 10, ultimul, în Seria 10), iar Robert Ciobanu evoluează la Bucovina Rădăuță (locul 3 în Seria 1). În Liga 3 a fost împrumutat după începerea sezonului și Daniel Moroșanu, la CSM Bacău (locul 2 în Seria 1).

”Ciobanu poate reveni cu un alt suflu, la vară”

Antrenorul Ceahlăului speră ca atacantul Robert Ciobanu să revină la Piatra Neamț după un sezon foarte bun la Liga 3, cu multe goluri marcate: ”În ceea ce-l privește pe Robert Ciobanu, am preferat să meargă să mai joace un an în Liga 3, pentru că e tânăr. Și mă bucur că o face foarte bine. Se vede că valoarea lui a crescut, are un număr de goluri mult mai mare față de momentul în care a venit la Ceahlăul. Acesta e un lucru foarte bun și poate fi chiar o idee de repatriere, dar parcă aș prefera să rămână un an, să joace și poate dacă înscrie la Liga 3 peste 20 de goluri ar veni cu un alt suflu la vară.”

Renunțarea la Ciobanu a fost oarecum surprinzătoare la acel moment. În primul rând, în Liga 2, a jucat în toate cele patru meciuri până la momentul împrumutului său, timp de circa 180 de minute, de două ori ca titular (4-0 cu Reșița și 2-0 la Viitorul Pandurii) și de două ori din postura de rezervă (1-2 la Corvinul și 0-1 cu CS Mioveni).

El a fost chiar primul marcator al ACSM Ceahlăul în Liga 2, în acel 1-2 cu Corvinul din prima rundă, când a înscris la puțin timp după ce a fost introdus pe teren.

A jucat și în cele trei meciuri din Cupa României, cu Șomuz Fălticeni și ”U” Cluj ca titular, și cu Bucovina Rădăuți – pe final. A fost cele care a marcat și a deschis drumul către victorie în partida cu Șomuz, însă nu a fost îndeajuns pentru Pustai, care a decis să renunțe la el. La Rădăuți a debutat cu trei goluri marcate și este unul dintre golgheterii echipei.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-despre-fiica-sa-si-echipa-liverpool-19296404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-gasit-rezolvarea-ecuatiei-pentru-calificarea-ceahlaului-in-play-off-19296299

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anton-mazarianu-analiza-despre-sansele-ceahlaului-la-play-off-ul-ligii-2-19296280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-azdren-llullaku-despre-parcursul-ceahlaului-in-prima-parte-a-ligii-2-19296101

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-executiv-al-ceahlaului-marin-mitran-demis-19289859

Narcis POHOAȚĂ 21 Dec. 2023, 14:39 Liga 2
Pe aceeași temă