Cristian Pustai are și nemulțumiri după ce FC Buzău a învins la scor Poli Iași: ”Poate că în perioada asta încă nu sunt chiar atât de responsabili.” Un fundaș basarabean și un atacant, ultimii sosiți în probe la echipa din Crâng

Marius ANGHEL 17 Feb. 2022, 14:04 Liga 2

FC Buzău s-a impus, ieri, 16 februarie, pe teren propriu, cu 4-1 (1-0) în amicalul cu Politehnica Iași, colegă de campionat care are șapte puncte mai puțin în clasament după 16 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2. Serges Ekollo (7), Cristian Ciobanu (61), Alin Manea (65) și Dorin Burlacu (77) au marcat pentru trupa buzoiană, în timp ce pentru ieșeni a punctat Christ Kouadio (56).

La finalul partidei desfășurate în Crâng, antrenorii Cristian Pustai, respectiv Costel Enache au trans concluziile privind echipele lor.

Pustai, după victoria cu Poli Iași: ”Am reușit în multe momente să avem un joc bun, consistent, dar încă facem multe greșeli”

Pustai a remarcat la elevii săi, în jocul cu Poli Iași, că fac în continuare erori, însă le pune și pe seama faptului că poate nu s-au concentrat așa cum o fac la un meci oficial.

”Ca și celelalte meciuri, a fost un joc de verificare util, în care am dat minute încă la toată lumea, unii au beneficial de mai puține minute. Mai avem un test, după care urmează cele trei bătălii (n.r. – ultimele trei jocuri din sezonul regular, cu Astra, Petrolul și Concordia Chiajna).

E bine că am reușit în multe momente să avem un joc bun, consistent, dar încă facem multe greșeli. Poate că în perioada asta încă nu sunt chiar atât de responsabili, dar sper să le eliminăm, pentru că asta facem la antrenamente, lucrurile bune să se adune și cele rele să se spele”, a spus antrenorul echipei FC Buzău.

FC Buzău în amicalul cu Poli Iași: R. Stoian – Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Pațurcă, Cârstocea – Cr. Ciobanu, Ekollo, Al. Munteanu – Chică Roșă. Au mai jucat: Cr. Avram – Cip. Petre, Gaitan, D. Burlacu, A. Manea, Tud. Oltean, Oteliță, M. Keita, Neicuțescu, Kanda și Efros.

Ștefan Efros, testat în repriza a doua a amicalului cu Poli Iași

Cu ocazia acestul amical, Cristian Pustai l-a utilizat în repriza a doua pe basarabeanul Ștefan Efros, un fundaș central de 31 de ani, 32 la 8 mai, care ultima dată a evoluat în prima ligă a Moldovei la Petrocub, în 17 meciuri (754 minute) în actualul sezon, și care în cariera sa a mai jucat pentru Speranța Nisporeni.

”L-am văzut astăzi 45 de minute. E venit doar de două zile și îl vedem și sâmbătă. Este un jucător cu o cotă bună pe Transfermarkt, față de ce avem, dar ăla nu e un reper, e un site aproximativ, dar îți faci o imagine. Este un jucător cu talie, un fundaș central cu talie, exact ceea ce am cerut, pentru că aici încă suferim, și să sperăm că se va adapta la condițiile de aici, de la Buzău, și se va integra la echipă”, a spus Pustai despre Efros.

Efros are o cotă de 250 de mii de euro pe transfermarkt.com, însă sumele pe care le prezintă acest site sunt pur orientative, care nu au nicio treabă cu realitatea, aproape niciodată jucătorii vânduți nefiind cedați pe sumele la care erau cotați, ci cu mult mai puțin bani, cel puțin în cazul fotbaliștilor români.

Încă un atacant în probe, un columbian

Totodată, Cristian Pustai a anunțat că are în probe încă un atacant, ajuns marți seară la Buzău, care n-a fost utilizat cu Poli Iași și va fi testat în perioada următoare. Antrenorul spune, totuși, că are variante în atac și că îl va menține în lot pe acest ultim vârf în teste doar dacă va demonstra că este ”peste ce avem noi”. Nu i-a precizat însă numele.

Din informațiile Liga2.ro, este vorba despre Luis Carlos Sanchez Sifuentes, un atacant columbian de 25 de ani, de 1,96 m înălțime și care ultima dată a evoluat la brazilienii de la Rio Branco AC, pentru care în 2021 a prins 6 meciuri (188 minute) și a marcat 2 goluri. A mai jucat și pentru Atletico FC, în liga secundă din Columbia.

În această iarnă, FC Buzău i-a achiziționat pe Robert Sălceanu (ex Dunărea Călărași), Dorin Burlacu (ex Aerostar Bacău), Mihai Neicuțescu (ex Dinamo) și Dinko Trebotic (ex FC Aguilas / Spania), în timp ce Gonzalo Latorre, Valentin Balint, Abraham Lincoln Ayemantey și Junco Martinez n-au fost păstrați.

Amical cu SC Oțelul Galați înainte primul joc oficial din 2022

FC Buzău a jucat în această iarnă amicale cu CSM Râmnicu Sărat (scor 5-1), Metalul Buzău (scor 5-1), Metaloglobus (scoruri 1-2 și 3-2), CSM Focșani (scor 2-2) și Poli Iași (scor 4-1), iar ultimul test înainte de reluare campionatului îl va disputa sâmbătă, 19 februarie, în Crâng, de la ora 11:00, cu SC Oțelul Galați.

În primul meci oficial din 2022, FC Buzău o va întâlni pe teren propriu pe Astra, sâmbătă, 26 februarie, de la ora 11:00, jocul nefiind ales să fie printre cele televizate în etapa a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

FC Buzău ocupă locul 5 în Liga 2, cu 28 de puncte, și are șanse mari să joace în play-off-ul de promovare.

Declarațiile date de Cristian Pustai:

Rezumat amicalului FC Buzău – Poli Iași 4-1 și reacția lui Costel Enache:

Foto și video: FC Buzău
Video 2: Politehnica Iași

Marius ANGHEL 17 Feb. 2022, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă