Costel Enache nu-și pierde încrederea după eșecul sever cu FC Buzău: ”Nu sunt îngrijorat, sunt doar supărat pe rezultat.” Ce spune despre protestele la adresa arbitrului care i-au adus eliminarea

Narcis POHOAȚĂ 17 Feb. 2022, 10:37 Liga 2

Politehnica Iași a suferit, ieri, 16 februarie, al doilea eșec al perioadei de pregătire, 1-4 în amicalul cu colega de serie FC Buzău, ocupanta locului 5 după 16 etape. A fost a doua înfrângere pentru ieșeni în ultimele trei meciuri, după 0-1 în Copou cu divizionara a treia Foresta Suceava.

Interesant este faptul că ambele meciuri s-au jucat pe terenuri de iarbă, după alte patru partide disputate pe suprafață sintetică.

Costel Enache și-a văzut jucătorii implicați în eșecul cu FC Buzău

În ciuda eșecului la scor, antrenorul Iașiului, Costel Enache, rămâne încrezător și speră ca echipa sa să arate altfel în meciurile oficiale. Acesta s-a declarat dezamăgit doar de rezultat, însă a apreciat implicarea elevilor săi în joc.

”E greu de tras concluzii, o înfrângere e dureroasă oricum ar fi ea, în orice etapă. Sper ca măcar din punct de vedere fizic să câștigăm lucrurile, pentru că luni am avut două antrenamente, marți și miercuri am jucat, joi vom avea antrenament, iar vineri alt joc. Eu sper să facem din acest tur de forță o echipă puternică. Sunt un pic dezamăgit de deciziile jucătorilor în anumite faze, dar nu sunt supărat pe implicare. Am văzut o echipă implicată. Avem mulți copii în echipă, avem 22 de jucători de câmp, din care 11 juniori și 11 seniori, pot apărea fluctuații. Nu sunt îngrijorat, sunt doar supărat pe rezultat. Atât”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Enache, despre eliminarea sa în urma protestelor după o fază de arbitraj controversată: ”A fost o greșeală mare de arbitraj, dar m-am hazardat și eu. Îmi reproșez asta”

Antrenorul Politehnicii s-a referit și la faza din minutul 7, când Buzăul a deschis scorul în urma unei faze suspecte de offside. Enache a protestat îndelung după golul marcat de Ekollo, iar arbitrul Adrian Frățilă l-a trimis în tribune.

Enache a recunoscut că a exagerat și și-a făcut ”mea culpa”, dar rămâne ferm pe poziție și consideră că golul nu trebuia validat.

”Am revăzut faza pe video, e clar că e o greșeală mare de arbitraj. Asistentul a ridicat offside, așa cum a și fost, dar m-am hazardat și eu. Am fost necontrolat, îmi reproșez asta și o să-mi fac mea culpa în momentul acesta. Doar că eu țin la jucătorii mei, pentru că văd că muncesc. Ieri am jucat, azi suntem pe drumuri, am mers două ore cu autocarul să jucăm, vrem măcar dreptatea să fie împărțită clar. Nu ne legăm de o fază de arbitraj, nu ne legăm de un rezultat. Așa cum am spus și când am câștigat jocurile, importanți sunt pașii pe care îi facem în pregătire. Nu ieșirea mea”, a spus Enache, care așteaptă implicare de la elevii săi în amicalul cu Petrolul, de vineri, ultimul dinaintea reluării campionatului: ”Aștept să văd jucătorii concentrați, implicați, chiar pe o stare de oboseală. Vreau să văd că reacționăm ca și grup și că ne pasă de rezultat.”

Jucătorii tineri au nevoie de timp

Costel Enache a făcut apel din nou la suporteri și la cei care sunt în jurul echipei, să aibă răbdare cu jucătorii tineri. Spune că juniorii au nevoie de timp pentru a confirma la seniori.

”Avem o echipă tânără și lumea așteaptă, pentru că avem un statut, să facem lucrurile rapid. Copiii aceștia au nevoie de răbdare, de un cadru corect în care să-i creștem fizic, tehnic, tactic și socio-uman. Întotdeauna am fost setat pe cuvântul consecvență. Avem jucători tineri, dar trebuie să fim atenți cum îi creștem. Toată lumea vrea de azi pe mâine. Da, avem tineri buni la Iași și toată lumea zice că dacă îi luăm de la juniori o să facă performanță. Nu! Trebuie să acceptăm și astfel de șocuri, cum a fost rezultatul de azi. Jocul nu a fost de 4-1. Dar lipsa de experiență a echipei arată că nu știm să gestionăm momentele importante de joc. Am avut 1-1, la 2-1 am căzut total. Asta pentru că echipa e tânără. Ea va crește, dar cei din jur trebuie să înțeleagă că fotbalul e un proces și este nevoie de timp. O baghetă magică nu are nimeni. Avem un lot foarte subțire numeric, 22 de jucători de câmp și sunt mai mulți juniori sau pe regulă decât seniorii. Nu vreau să-mi caut scuze, dar vreau doar să arăt că încercăm să îmbinăm experiența cu calitatea jucătorilor tineri, calitatea pe care vrem să o promovăm. Dacă vrem rezultate imediat, nu cred că putem face așa. Dacă vrem să avem o perspectivă curată, corectă și frumoasă, asta e calea”, a concluzionat Costel Enache.

În această iarnă, Politehnica Iași a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale: 8-0 cu Poli Iași U19, 5-0 cu CSM Pașcani (Liga 3), 4-1 cu Știința Miroslava (Liga 3), 2-0 cu Bucovina Rădăuți (Liga 3), 0-1 cu Foresta Suceava (Liga 3), 2-1 cu națională U19 a României și 1-4 cu FC Buzău (Liga 2).

Echipa ieșeană va avea astăzi un antrenament, la Buftea, iar seara refacere, la Mogoșoaia, urmând ca vineri să joace ultimul meci amical, cu Petrolul, pe stadionul Conpet din Strejnic, de la ora 12:00.

Rezumat amical FC Buzău – Poli Iași 4-1 și reacția lui Costel Enache:

https://www.youtube.com/watch?v=HSnpYHKQoT0

Foto: FC Buzău
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-facut-scor-cu-poli-iasi-intr-un-meci-amical-costel-enache-eliminat-pentru-proteste-a-vrut-sa-scoata-echipa-de-pe-teren-dupa-primul-gol-marcat-de-gazde-19219619

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ivorianul-christ-kouadio-spune-ca-s-a-adaptat-la-poli-iasi-si-priveste-deja-spre-liga-1-ma-simt-bine-la-noua-echipa-imi-doresc-sa-promovez-19219601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/destinatie-surpriza-pentru-marian-tarsa-dupa-despartirea-de-poli-iasi-ce-am-vorbit-asta-mi-au-pus-in-contract-se-doreste-promovarea-ca-si-in-sezonul-trecut-19219598

Narcis POHOAȚĂ 17 Feb. 2022, 10:37 Liga 2
Pe aceeași temă