FC Buzău a plecat în singurul cantonament al perioadei de pregătire, dar lotul nu e complet. Cristian Pustai mai așteaptă doi jucători: ”Sper să mai aducem un mijlocaș și un fundaș, amândoi cu talie”

Răzvan STÎNGĂ 18 Jan. 2022, 12:46 Liga 2
FC Buzău a plecat în singurul cantonament al perioadei de pregătire, dar lotul nu e complet. Cristian Pustai mai așteaptă doi jucători: ”Sper să mai aducem un mijlocaș și un fundaș, amândoi cu talie”

FC Buzău a plecat luni, 17 ianuarie, în singurul cantonament pe care îl va face în cele din urmă, în această iarnă, comparativ cu planurile pe care le avea în primele zile ale anului, cu mai multe stagii de pregătire, unul chiar în afara țării. Din cauza pandemiei, buzoienii au fost nevoiți să schimbe strategia.

Cristian Pustai: ”Ne-am făcut un alt program, valul cinci nu ne poate ocoli” 

Cristian Pustai a participat la o conferință de presă cu câteva ore înainte de deplasarea la Râmnicu Sărat și speră ca stagiul de pregătire, ce va dura până la 28 ianuarie, să fie unul bun, care să se răsfrângă în jocul echipei, încă de la primele meciuri din 2022, din Liga 2. Antrenorul Buzăului a recunoscut că echipa e la mâna ei pentru intrarea în play-off, dar de acolo are nevoie și de ceva noroc, de jocul rezultatelor.

”Avem o perioadă foarte grea, în general iarna e o perioadă foarte grea de pregătire pentru fotbaliști, pauza a fost destul de lungă, dar este destul timp până la începerea următoarelor trei etape despre care vorbim, care sunt foarte importante. Jucăm două pe teren propriu și unul în deplasare, la Petrolul. Deocamdată suntem pe loc de play-off, contează că încă suntem la mâna rezultatelor nostre, contează foarte mult cum evoluăm.

Puteam să facem mai mult în ultimele trei deplasări, de unde am adus doar un punct, dar pot fi discuții la toate jocurile, cu eliminare la Ripensia, fără eliminare la Șelimbăr, dar deja sunt lucruri trecute și trebuie să ne gândim la prezent, la cum ne pregătim. Plecăm la Râmnicu Sărat, să sperăm că ne pregătim bine, că o să avem evoluții bune.

Ne-am făcut un alt program, valul cinci nu ne poate ocoli. Sperăm să ieșim bine din aceste probleme, pentru că până acum am reușit să trecem cu bine și încercăm să facem asta și de acum. Vom vedea care va fi cu adevărat situația acestui val, pentru că și în alte țări, cu un sistem medical mai dezvoltat, sunt probleme. Începe Liga 1, și acolo sunt probleme. Noi, până la 26 februarie, mai avem”, a spus ”Profesorul” înaintea plecării în cantonament.

FC Buzău, șase amicale până la reluarea Ligii 2. Valentin Balint, ultima noutate din lot

În cadrul cantonamentului, FC Buzău va juca doar două meciuri amicale, cu CSM Râmnicu Sărat (21 ianuarie) și Metalul Buzău (28 ianuarie). Apoi, în februarie, vor mai urma patru amicale, cu Metaloglobus (la 5 februarie, la Buzău sau la Râmnicu Sărat și la 9 februarie, la București), cu CSM Focșani (9 februarie, la Focșani) și Poli Iași (16 februarie, la Buzău).

Lotul de jucători pe care FC Buzău îl are la plecarea în stagiul de pregătire de la Râmnicu Sărat:

portari: Relu Stoian, Cristian Avram, Dragoş Horeboiu;
fundași: Modibo Keita, Ariel Lopez, Bogdan Oteliţă, Robert Sălceanu (Dunărea Călăraşi), Daniel Vîrtej, Kamil Wiktorski, Radu Zamfir;
mijlocași: Dorin Burlacu (Aerostar Bacău), Alin Cîrstocea, Cristian Ciobanu, Serges Ekollo, Pablo Gaitan, Dragoş Lazăr, Alin Manea, Alexandru Munteanu, Tudor Oltean, Ciprian Petre, Paul Paţurcă;
atacanți: Adi Chică-Roşă, Mihai Neicuţescu (Dinamo Bucureşti), Gonzalo Latorre (Cerro Largo FC – Uruguay), Valentin Balint (Concordia Chiajna).

După cum se poate vedea în lotul deplasat la Râmnicu Sărat, noutățile sunt reprezentate de Robert Sălceanu, Dorin Burlacu, Mihai Neicuțescu, Gonzalo Latorre, și, mai nou, de Valentin Balint, despărțit recent de Concordia Chiajna.

Atacantul de 28 de ani, pe care îi va împlini la 7 februarie, a jucat în prima parte a sezonului la Concordia în 12 meciuri, 5 ca titular, doar 434 de minute acumulate, fără să înscrie. În cariera sa are destule echipe pentru care a evoluat, ca Dinamo 2, Dinamo, Corona Brașov, Rapid, Ceahlăul, Dunărea Călărași, CS Mioveni sau Petrolul.

Cristian Pustai: ”Sper să mai găsim un mijlocaș central, un închizător cu talie, și același lucru îmi doresc pentru fundaș central” 

Perioada de transferuri nu s-a încheiat la FC Buzău și, chiar dacă Pustai e conștient că mutările se fac mai greu iarna, speră ca sub comanda lui să mai ajungă încă doi jucători, un mijlocaș la închidere și un fundaș, amândoi cu talie.

”Iarna e greu să faci transferuri, sper să mai găsim un mijlocaș central, un închizător cu talie, și același lucru îmi doresc pentru fundaș central. În rest, ce am adus, sper că vor reuși să întregească lotul, iar pe urmă, la vară, după o analiză foarte atentă, să vedem cu ce nucleu rămânem. Sper să se întregească această echipă, cu care să fim fie în Liga 1, fie să atacăm promovarea în Liga 1.

Suntem într-un moment important, în care principalul obiectiv e să prindem play-off-ul, după care vom vedea. Dacă ne uităm în clasament, Petrolul pare desprinsă, dar restul echipelor are un avantaj nu foarte mare. Chiajna, de exemplu, are primul meci la Cluj, al doilea îl are cu Timișoara, iar apoi cu noi.

Nu sunt diferențele atât de mari, dar trebuie să ne uităm și în spate, pentru că am făcut puține puncte în ultimele trei meciuri, și să vedem că sunt două-trei echipe apropiate de noi. Suntem la mâna noastră, dar avem nevoie și de jocul rezultatelor. Depinde cum va fi, cât de grele vor fi terenurile”, a mai spus Pustai.

FC Buzău are meci cu Astra în prima rundă din 2022, din Liga 2, a 17-a a sezonului regular. Partida va avea loc la Buzău.

Foto și video: FC Buzău 

Răzvan STÎNGĂ 18 Jan. 2022, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă