Plecarea lui Cristian Blaga de la Steaua, oficializată. Clubul și-a dat acordul pentru cedarea portarului la o altă echipă, după numai șase luni

Răzvan STÎNGĂ 07 Feb. 2023, 15:12 Liga 2
Plecarea lui Cristian Blaga de la Steaua, oficializată. Clubul și-a dat acordul pentru cedarea portarului la o altă echipă, după numai șase luni

Steaua a renunțat la portarul Cristian Blaga (18 ani), adus vara trecută pentru a se lupta pentru postul de titular. Cu toate acestea, el nu a bifat nici măcar un minut pentru ”militari”, sub comanda lui Daniel Oprița, astfel că a fost cedat în Liga 3, la Corvinul Hunedoara, liderul Seriei 9.

Cristian Blaga a fost cedat de Steaua! Portarul a ajuns în Liga 3, la Corvinul Hunedoara

Cristian Blaga, născut la Satu Mare, la cei doar 18 ani măsoară 1.86 m, dar Daniel Oprița nu a considerat că putea fi o variantă pentru meciurile oficiale, chiar dacă Steaua așa l-a prezentat în momentul în care l-a achiziționat de la UTA, în iulie 2022, că se va lupta pentru un post de titular.

Oricum, de la finalul primei părți a Ligii 2 a luat Daniel Oprița în calcul să nu mai mizeze pe Cristian Blaga, care, chiar dacă a fost prezentat de Corvinul Hunedoara în aceste zile, era în lot de mai mult timp, fiind utilizat și în amicalele cu Viitorul Pandurii și Politehnica Timișoara.

Cristian Blaga, al doilea jucător care pleacă de la Steaua în această iarnă

Blaga a mai fost interesant și pentru CSM Satu Mare, locul 2 în Seria 10 din Liga 3, după cum a scris Liga2.ro în urmă cu aproape o lună, dar în cele din urmă tânărul a semnat cu liderul Seriei 9.

Astfel, Steaua a ajuns la două plecări în această iarnă, primul fiind Costinel Gugu, care a semnat în Liga 3, cu Gloria Bistrița Năsăud.

Mutarea tânărului portar în vârstă de 18 ani de la CSA Steaua s-a oficializat în aceste zile, după ce a venit şi acordul din partea grupării bucureştene. Blaga a apărat deja poarta Corvinului, în cele două meciuri amicale disputate până acum, cu Viitorul Târgu Jiu şi Politehnica.

Originar din Satu Mare, goalkeeper-ul născut în 2004 vine la Hunedoara de la liderul ligii secunde, CSA Steaua. Blaga este un produs al celor de la Primavera Satu Mare, de la care a făcut apoi pasul spre UTA, club la care a bifat și un titlu de vicecampion la nivel la Under 17. De asemenea, înainte de a trece la gruparea roș-albastră el a îmbrăcat și tricoul celor de la Crișul Chișineu Criș, în Liga a treia.

Transferul portarului în vârstă de 18 ani vine după ce Ștefan Deak și-a exprimat dorința de a nu mai continua în poarta Corvinului – prilej cu care îi mulțumim pentru aportul adus între buturi.

Vă reamintim, Cristian Blaga este al patrulea jucător sosit în această iarnă la echipa noastră, după Alexandru Curtean, Elton da Silva și Denis Blickling – cel din urmă, de asemenea, junior”, a anunțat Corvinul Hunedoara pe site-ul oficial.

 

Corvinul Hunedoara, a patra achiziție a iernii prin venirea lui Cristian Blaga

După cum a anunțat și Corvinul Hunedoara în prezentarea fostului portar al Stelei, cu gruparea pregătită de Florin Maxim au mai semnat în actuala pauză de achiziții și Alexandru Curtean (35 de ani, ex CS Corvinul Hunedoara, foto articol), Elton da Silva (33 de ani, ex Metropolitano – Brazilia) și Denis Blickling (17 ani, ex CSC Dumbrăvița).

Corvinul Hunedoara, fără eșec în primele trei amicale ale iernii 

Corvinul Hunedoara a disputat în această iarnă trei meciuri amicale, două dintre adversare fiind din Liga 2. A făcut remiză cu Viitorul Pandurii, 2-2, după care a învins cu 1-0 Poli Timișoara. Marți, 7 februarie, clubul din Hunedoara a trecut de CSM Reșița, liderul Seriei 8 din Liga 3, scor 2-0, prin golurile lui Paul Mercioiu, din minutele 53 și 78.

Cristian Blaga a fost utilizat de Florin Maxim în toate cele trei confruntări.

Corvinul Hunedoara, multe amicale până la reluarea Ligii 3

În altă ordine de idei, Corvinul Hunedoara va face cantonamentul de iarnă la Arad în perioada 13 februarie – 24 februarie. Acolo, hunedorenii le vor înfrunta în amicale și pe Șoimii Lipova (15 februarie), Crișul Chișineu Criș (alături de FC Bihor Oradea în triunghiular, pe 18 februarie) și Progresul Pecica (altături de CSC Ghiroda și Giarmata Vii în triunghiular, pe 21 februarie).

În afara cantonamentului, gruparea din Hunedoara le va mai întâlni până la primul meci oficial din Liga 3 pe Minerul Ocna Dej (10 februarie), Phoenix Buziaș (24 februarie) și CSM Reșița (1 martie).

Corvinul Hunedoara, parcurs fără eșec în Seria 9 din Liga 3

Au trecut 15 etape din sezonul de Liga 3, iar Corvinul Hunedoara nu a pierdut vreun meci. Echipa din Seria 9 este iar, ca stagiunea trecută, favorită certă la accederea în Liga 2.

Corvinul Hunedoara are și de această dată un parcurs solid, asta în primul rând pentru că a menținut un buget important, cu mult peste ce își poate asigura majoritatea echipelor din Liga 3. Are 43 de puncte, în urma a 14 victorii și o remiză, dar și un golaveraj de 52 de goluri marcate și numai nouă primite.

În Seria 9 din Liga 3, podiumul este completat de Metalurgistul Cugir, 28 de puncte, și Unirea Ungheni, 26 de puncte.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-imprumutat-un-jucator-in-liga-3-19259752

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gabriel-matei-campion-al-romaniei-cu-fcsb-a-semnat-in-liga-3-19259726

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dunarea-calarasi-nu-a-acumulat-datorii-in-procedura-de-insolventa-19259707

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viorel-ferfelea-antrenor-in-liga-3-la-agricola-borcea-19259698

https://liga2.prosport.ro/liga-4/florin-costea-a-acceptat-o-noua-provocare-pentru-cariera-sa-de-fotbalist-coboara-in-liga-4-si-se-va-lupta-pentru-promovare-19259683

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Feb. 2023, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă