Corvinul a perfectat primele trei achiziții în noul an, dar și-a adus și un fost arbitru în stafful administrativ. ”Corbii” vor avea cuplu brazilian în centrul defensivei

Călin MNERIE 16 Jan. 2023, 15:21 Liga 2

CSC Dumbrăvița a oficializat astăzi, 16 ianuarie 2023, despărțirile de jucătorii David Popa (ajuns în curtea lui Crișul Chișineu Criș), Patrick Pașcalău (în pregătiri cu Poli), Daniel Grigoriu (împrumutat la Șoimii Lipova) și Denis Blickling.

Denis Blickling s-a despărțit de CSC Dumbrăvița și continuă la Corvinul

Blickling, mijlocaș lateral de 17 ani, a revenit la ”bază”, la Viitorul Arad, iar de aici a plecat într-un nou împrumut, la Corvinul Hunedoara, în Liga 3.

Blickling va juca la Corvinul până în această vară, cu posibilitate de prelungire a împrumutului pentru încă un sezon, în cazul promovării echipei din Hunedoara. Din punctul nostru de vedere, e cea mai bună soluție pentru Denis, la un club ce pune mare preț pe tineri. Clubul nostru are, de altfel, relații foarte bune cu Corvinul, îi avem împrumutați acolo pe portarul Deak, fundașul Pop și mijlocașii Mitran și Picioian. În afară de cel din urmă, restul au și debutat în Liga 3, unii jucând mai mult, alții mai puțin, dar sunt acolo într-un mediu profesionist, în care se pot dezvolta ca fotbaliști. Sunt atenți observați și de Dinu Maghici, cel care i-a crescut la noi și acum e șeful centrului de copii și juniori ai Corvinului”, ne-a mărturisit Giovanni Catanzariti, președintele celor de la Viitorul.

Pentru ”corbi” mai joacă și arădenii Marius Chindriș și Marcel Mercioiu, dar și Adrian Mar. Ultimii doi sunt împrumutați de UTA la echipa pregătită de Florin Maxim.

Fundași centrali brazilieni pentru hunedoreni. Elton Constantino da Silva revine în România

Dar, la reunirea de azi a formației de ”sub furnale” este prezent și Elton Constantino da Silva.

Vorbim despre fratele geamăn a utistului Erico da Silva, care a jucat la opt formații din ligile inferioare din Brazilia, dar și în România și Lituania. În țara noastră a evoluat în Liga 1 pentru Pandurii (2013-2015, alături de Erico) și a aparținut de FC Voluntari în 2015, însă fără să joace vreun meci. În Lituania a îmbrăcat tricoul echipei Zalgiris Vilnius, timp de două luni și jumătate (februarie – mai 2016), perioadă în care a câștigat titlul și Supercupa.

Revine în România de la Clube Atletico Metropolitano, formație din ligile regionale ale statului Santa Catarina. Pe parcursul carierei a evoluat atât ca mijlocaș la închidere, cât și în centrul apărării. În 2014, când se afla la Pandurii, cota sa ajungea la 750.000 de euro, însă după revenirea în Brazilia (în 2017), site-ul Transfermarkt nu i-a mai actualizat cota.

Elton Constantino da Silva și Rafael Garutti vor vorbi aceeași limbă în centrul defensivei corviniste.

Alexandru Curtean întărește ofensiva lui Maxim

Totodată, Corvinul a pus mâna și pe experimentatul mijlocaș ofensiv Alexandru Curtean (35 de ani).

Acesta s-a despărțit de CS Comunal Șelimbăr în această iarnă și vrea să pună umărul la promovarea hunedorenilor în Liga 2.

În cariera sa, sibianul a mai evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, Poli Timișoara, Dinamo, Botev Plovdiv (Bulgaria), din nou Gaz Metan și ACS Poli, Atyrau (Kazakhstan), FC Hermannstadt și Șelimbăr.

Pe scena primului eșalon, Curtean a bifat nu mai puțin de 188 de meciuri, cu 23 de goluri și 20 de pase decisive. Experimentatul fotbalist a câștigat Cupa și Supercupa României cu Dinamo în 2012 și are meciuri și în cupele europene.

Anton Heleșteanu, noul director adjunct al ”corbilor”

Nu în ultimul rând, Corvinul Hunedoara își întărește și stafful administrativ.

Fostul arbitru Anton Heleșteanu (52 de ani) devine noul director adjunct al liderului din Seria a 9-a a Ligii 3, el mai activând ca și conducător în fotbalul românesc la FCM Târgu Mureș, FC Vaslui, FC Botoșani, Dinamo și Politehnica Iași.

Corvinul, în cantonament la Arad

În altă ordine de idei, Corvinul se va cantona la Arad în perioada 13-24 februarie. Hunedorenii se vor pregăti pe ”Motorul”, unde le va înfrunta în amicale și pe Șoimii Lipova (15 februarie), Crișul Chișineu Criș (alături de FC Bihor Oradea în triunghiular, pe 18 februarie) și Progresul Pecica (altături de CSC Ghiroda și Giarmata Vii în triunghiular, pe 21 februarie).

Viitorul Pandurii Târgu Jiu (27 ianuarie), Poli Timișoara (1 februarie), CSM Reșița (7 februarie), Minerul Ocna Dej (10 februarie), Phoenix Buziaș (24 februarie) și, din nou, CSM Reșița (1 martie) sunt ceilalți adversari din amicalele iernii ale ”alb-albaștrilor”.

Corvinul Hunedoara e lider autoritar în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 14 victorii și o singură remiză. Distanța față de formația de pe locul 2, Metalurgistul Cugir, este de nu mai puțin de 15 puncte!

Călin MNERIE 16 Jan. 2023, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă