Antrenorul Călin Cojocaru a debutat la Viitorul Pandurii! Echipa gorjeană a mizat în amicalul cu Corvinul pe trei jucători care i-au fost adversari în prima parte a sezonului de Liga 2

Mircea OGLINDOIU 27 Jan. 2023, 23:29 Liga 2

Preluată de Călin Cojocaru, după despărțirea cu cântec de Florin Stîngă, Viitorul Pandurii a disputat vineri, la prânz, 27 ianuarie 2023, primul amical al iernii.

Pe terenul sintetic din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu, echipa gorjeană a întâlnit liderul neînvins din Seria a 9-a a Ligii 3, Corvinul Hunedoara, iar partida de verificare s-a încheiat nedecisă, scor 2-2.

Corvinul a condus de două ori, însă Viitorul Pandurii a egalat de fiecare dată

Hunedorenii pregătiți de Florin Maxim au condus în două rânduri, prin reușitele lui Elton da Silva (11) și Andrei Hergheligiu (35), dar s-au văzut egalați în prelungiri, după golul, cu capul, izbutit de Florin Răsdan, din pasa lui Samuel Zimța, mijlocaș care în prima parte a sezonului din Liga 2 a jucat la Ripensia Timișoara. Claudiu Dragu egalase prima dată în minutul 19.

Zimța, Udrea, Raicea, Sokovic, cât și fiul antrenorului, noutățile gorjenilor

Alături de Zimța, noutățile din lotul gorjenilor au mai fost portarul Răzvan Udrea (Unirea Constanța) și fundașul Alexandru Raicea (CS Comunal Șelimbăr), dar și Raul Cojocaru, fost toamna trecută la Viitorul Dăești, alături de tatăl său, antrenorul Călin Cojocaru.

Atacantul sârb Nemanja Sokovic, care a mai jucat în România la Ripensia Timișoara și Concordia Chiajna, în perioada 2020-2022, a ajuns și el la Târgu Jiu, după ce în prima parte a actualului sezon a evoluat în eșalonul secund din Cipru, la PAEEK Kyrenia.

Momentan, niciunul dintre nou-sosiți nu a semnat cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, club care a demarat procedura de insolvență.

Ambii antrenori au fost mulțumiți de joc

Noul antrenor al echipei gorjene s-a arătat de mulțumit de randamentul elevilor săi, ținând cont că a fost primul amical al iernii.

”Deși venim după o săptămână de aculumulări fizice, mă bucur că am avut un tonus bun, împotriva unei echipe foarte bune, de nivelul eșalonului secund, aș spune. Chiar dacă a plouat și am jucat pe sintetic, meciul a avut ritm, ne-am creat ocazii, am și marcat de două ori. Ca aspect negativ, am luat goluri ușor, primul dintr-o fază fixa, al doilea pe o poziționare greșită. Pentru primul meci, pot spune că sunt mulțumit, dar avem de muncă la aspectul fizic si ușor-ușor sper să ajungem la un nivel bun. Avem mai multe amicale în care putem regla lucrurile. Vedem ce jucători putem aduce în această perioadă”, a declarat Călin Cojocaru, pentru Liga2.ro.

Și Florin Maxim s-a declarat satisfăcut de prestația echipei sale, în special a jucătorilor nou-sosiți. ”A fost un meci animat, cu de toate, și goluri din faze fixe, și angajament din partea ambelor echipe. Un joc dinamic, cu acțiuni multe, în ambele reprize. În partea a doua, noi am controlat jocul și am avut situațiile mai mari, chiar și în ultimul minut, prin Mercioiu. Una peste alta, pot spune că sunt mulțumit pentru momentul în care ne aflăm. Mă bucur că acum avem opțiuni, că avem dubluri pe posturi. Elton a marcat la debutul său și sper să o țină tot așa. Curtean a adus și el un plus. Se vede maturitatea lui în teren și calitatea lui. De altfel, eu îi știam, fiindcă am și coleg cu ei”, a afirmat Maxim, pentru site-ul oficial al clubului hunedorean.

Corvinul va mai juca cu Poli Timişoara (1 februarie), CSM Reşiţa (7 februarie), Minerul Ocna Dej (10 februarie), Şoimii Lipova (15 februarie), FC Bihor Oradea (18 februarie), Crişul Chişineu Criş (18 februarie), CSC Ghiroda și Giarmata Vii (21 februarie), Phoenix Buziaş (21 și 24 februarie) și CSM Reșița (1 martie).

Al doilea amical, după 24 de ore, pentru gorjeni

Mâine, de la ora 12:00, pe același teren sintetic, Viitorul Pandurii Târgu Jiu va întâlni ocupanta locului al 3-lea din Seria a 7-a a Ligii 3, Viitorul Șimian.

Cele două echipe se vor reîntâlni pe 4 februarie, la malul Dunării.

ACSO Filiași (8 februarie), Viitorul Dăești (11 februarie), Flacăra Horezu (15 februarie) și CSM Reșița (18 februarie) sunt celelalte adversare ale gorjenilor până la reluarea campionatului.

Aflată pe locul 13 în Liga 2, cu 21 de puncte, Viitorul Pandurii mai are de jucat în sezonul regular cu Metaloglobus (în deplasare), CSM Slatina (pe teren propriu) și FK Miercurea Ciuc (în deplasare).

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: R. Udrea – Raicea, Core, Rogac, Pîrcălabu – Țegle, Brînzan, Vulpe, V. Toma – Dodoi, Cl. Dragu
Au mai jucat: Krupenschi, R. Geantă – Dănescu, Al. Băican, Godja, P. Banu, Zimța, Răsdan, Al. Dulca, Geană, Gîrbiță, Micle, Rasoveanu, R. Cojocaru
Antrenor: Călin Cojocaru

Corvinul Hunedoara: Lefter – Lupuşor, Elton, A. Vlad, Mar – Hergheligiu, Bradu, Curtean, Mitran – Lupu, Coman
Au mai jucat: Roman, Blaga – Iacob, Garutti, Pop, Neacşa, Blickling, M. Chindriş, Pocioian, Nic. Pîrvulescu, Mercioiu, Coman, Lupu
Antrenor: Florin Maxim

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-stabilit-programul-de-meciuri-amicale-19258822

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-perfectat-primele-trei-achizitii-in-noul-an-dar-si-a-adus-si-un-fost-arbitru-in-stafful-administrativ-corbii-vor-avea-cuplu-brazilian-in-centrul-defensivei-19257994

Mircea OGLINDOIU 27 Jan. 2023, 23:29 Liga 2
Pe aceeași temă