Conflictul aprins dintre ”U” Cluj și Farul l-a făcut pe Ciprian Marica să dea un pas în spate. Finanțatorul constănțenilor a surprins: ”Aș vrea chiar să rejoc meciul. Nu mă interesează cum”

Andrei PASCU 07 Dec. 2020, 15:14 Liga 2
Conflictul aprins dintre ”U” Cluj și Farul l-a făcut pe Ciprian Marica să dea un pas în spate. Finanțatorul constănțenilor a surprins: ”Aș vrea chiar să rejoc meciul. Nu mă interesează cum”

”U” Cluj – Farul, restanță din etapa a 11-a din Liga 2 care nu s-a mai disputat, a ridicat multe reacții din partea ambelor cluburi. Ciprian Marica, principalul finanțator al constănțenilor, a ieșit din nou cu o reacție în acest sens și a anunțat că, pentru ca el și echipa lui să nu mai fie acuzați că au premeditat totul, ar accepta disputarea meciului.

Ciprian Marica: ”Nu depinde de Ciprian Marica și n-am eu forța necesară că să iau o decizie cu privire la DSP Constanța sau altă insituție a statului” 

Fostul atacant al naționalei României a declarat că toate acuzele care i se aduc Farului sunt nefondate și că nu s-a încercat niciodată câștigarea meciului la ”masa verde”.

După cum bine se știe, potrivit regulamentului pe timp de pandemie, Farul ar trebuie să câștige partida cu Universitatea Cluj la ”masa verde”, cu 3-0.

Astfel de decizii au fost luate și în cazul altor confruntări din Liga 2, dar și din Liga 3, care s-au regăsit în exact aceeași situație.

”În primul rând, nu vreau să mai vorbesc despre acest subiect. Sunt obosit psihic. Aș vrea chiar să rejoc meciul acesta. Chiar nu mă interesează cum, numai să nu mai planeze asupra mea anumite lucruri. S-a făcut prea mare tam-tam și a luat prea mare amploare, iar unii au vrut să dezinformeze. Nu depinde de Ciprian Marica și n-am eu forța necesară că să iau o decizie cu privire la DSP Constanța sau altă insitutie a statului.

 Oamenii ăștia sunt diletanți, amatori, încearcă prin diverse tertipuri să influențeze opinia publică și ce vor să audă suporterii Clujului, ei doresc să degenereze adevărul”, a declatat Ciprian Marica la ProX.

Reacția lui Ciprian Marica vine după ce ”U” Cluj i-a adresat zece întrebări publice fostului internațional și clubului său, Farul.

Ciprian Marica: ”Miza nu era atât de mare încât să spui că cine știe ce câștigăm”

Conducătorul Farului a declarat că echipa lui nu avea motive să apeleze la o astfel de decizie. Miza celor trei puncte nu era una atât de important încât clubul să se folosească de o așa hotărâre nesportivă.

”Miza nu era atât de mare încât să spui că cine știe ce câștigăm. Mai e mult până la play-off și până la o următoare promovare în Liga 1. Nu mă compromiteam pentru un fleac, cei de acolo își ascund neputința în spatele unor invenții de care numai ei sunt în stare.

Testarea a fost făcută conform calendarului. De când s-a început această testare, ea a fost făcută la două săptămâni. În egală măsură îi pot acuza și eu pe cei de la Cluj că nu au vrut să joace la data stabilită inițial. Nu ne-a interesat niciodată pe noi să profităm”, a mai declarat Ciprian Marica.

Miercuri, 2 decembrie, de la ora 16:45, era programat meciul restant din etapa a 11-a a Ligii 2 dintre Universitatea Cluj și Farul Constanța. Surprinzător sau nu, jocul nu s-a mai desfășurat, deoarece clubul de la malul mării a descoperit la începutul săptămânii că are șase cazuri de COVID-19 în lot, astfel că DSP Constanța a interzis deplasarea echipei antrenate de Ianis Zicu la Cluj-Napoca.

În aceste condiții, cum prima dată partida a fost amânată din cauza infectărilor de la ”U” Cluj, Farul va fi declarată câștigătoare la ”masa verde”.

Farul mai are un meci până termină anul, cu Ripensia, pe 14 decembrie 

În ultima etapă din 2020, Farul a pierdut cu 0-2 cu FK Csikszereda, a rămas cu 20 de puncte și se află pe locul 10 în clasamentul Ligii 2. În acest an mai are de jucat încă o partidă rămasă restantă în etapa a 14-a, cu Ripensia, reprogramată la 14 decembrie, de la ora 14:00.

Foto: Ștefan Ciocan / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decimata-de-covid-19-si-de-accidentari-farul-nu-scos-nici-macar-un-punct-cu-fk-csikszereda-ianis-zicu-unii-vorbesc-ca-ne-am-antrenat-s-a-vazut-ca-n-am-facut-o-pentru-restanta-cu-19161409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-acuzata-de-premeditare-oficialii-echipei-u-cluj-au-explodat-de-nervi-cand-au-vazut-ca-farul-va-juca-cu-fk-csikszereda-10-intrebari-la-care-clujenii-asteap-19161194

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-sageti-ironice-catre-u-cluj-dupa-ce-farul-a-castigat-partida-directa-la-masa-verde-anul-trecut-am-ratat-play-off-ul-ca-s-a-inghetat-19160977

Andrei PASCU 07 Dec. 2020, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă