CSM Alexandria a cedat la limită în amicalul cu FCU Craiova FC. Eugen Trică: ”Așa pățim la fiecare meci.” Antrenorul a vorbit și despre speranțele de evitare a retrogradării

Marius ANGHEL 25 Mar. 2024, 13:22 Liga 2
CSM Alexandria a cedat la limită în amicalul cu FCU Craiova FC. Eugen Trică: ”Așa pățim la fiecare meci.” Antrenorul a vorbit și despre speranțele de evitare a retrogradării

Și CSM Alexandria s-a numărat printre echipele din Liga 2 care în weekendul ce tocmai a trecut a jucat un meci amical, profitând de pauza din campionat luată pe perioada acțiunilor echipelor naționale.

Teleormănenii au întâlnit un adversar din prima ligă, pe FCU Craiova FC, în fața căreia au cedat la limită, cu scorul de 0-1.

CSM Alexandria a pierdut la limită amicalul cu FCU Craiova FC

Meciul test dintre FCU Craiova FC și CSM Alexandria s-a desfășurat duminică, de la ora 12:00, pe terenul ”Constantin Oțet” din cadrul bazei de pregătire a oltenilor, FCU Football Park – ”Tărâmul Leilor”.

S-au întâlnit clasata pe locul 7 din 10 în play-out-ul SuperLigii, antrenată din nou de Nicolo Napoli, și ultima formație din Grupa A a play-out-ului Ligii 2, a cărui antrenor este Eugen Trică, nimeni altul decât cel care promova trupa lui Adrian Mititelu atât în Liga 2, în vara anului 2020, cât și în prima liga, în vara anului 2021.

Prim-divizionara s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de fundașul elvețian Leo Lacroix (foto principal, în duel pentru minge cu Nestorly Lumbu). ”Echipa noastră s-a comportat bine, am pierdut onorabil cu 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de olteni în minutul 73”, a transmis CSM Alexandria.

Eugen Trică a utilizat următorii jucători: Achiriloaei (Cristică 46′) – Perez, Cană, Lumbu (Vl. Georgescu), Nedelea – Desabato – Yameogo (Alb. Călin), Sala, Diego Izata, G. Crețu (Jerdea) – Omoh (Târnăcop). Cei trecuți între paranteze au intrat pe parcursul meciului, după cum ne-a fost transmis de către club.

FCU Craiova FC a început în următoarea formulă: Mogoșanu – Compagnucci, Kvakic, Lacroix, Mascarenhas – Vl. Pop, Dr. Albu – Andr. Dragu, Bauza, Van Durmen – Aur. Chițu.

Rezumatul amicalului dintre FCU Craiova FC și CSM Alexandria:

Eugen Trică, după eșecul amical cu FCU Craiova FC: ”Avem o sumedenie de ocazii și nu reușim să marcăm”

Eugen Trică a fost mulțumit de acest meci, de modul în care s-a desfășurat, dar a spus și faptul că a decurs precum cele oficiale din Liga 2 pentru CSM Alexandria, cele patru din sezonul regular sub conducerea sa. Jucătorii și-au creat situații de a marca, dar nu au făcut-o, iar pe o contră au primit gol.

”A fost un test util, o partidă cu ritm. Important este că nu s-au accidentat jucătorii, nici ai mei, nici ai Craiovei. Ăsta era și scopul. Au profitat ambele echipe de această pauză și eu cred că ne-am descurcat de minune. S-a jucat bine, cu un ritm foarte bun. Avem o sumedenie de ocazii și nu reușim să marcăm. Așa pățim la fiecare meci. Scapă adversarul o dată pe contraatac și primim gol. La fel a fost la toate meciurile pe care le-am jucat până acum. Din păcate, dar asta e. Cred că cu o victorie lucrurile vor sta cu totul altfel.

E ciudată revenirea mea aici. E prima dată când mă aflu în postura asta de adversar al Craiovei. Dar, na, asta este situația”, a spus Eugen Trică după meci.

Acesta a vorbit și despre obiectivul de la CSM Alexandria: ”Obiectivul a fost tot timpul salvarea de la retrogradare. Vedem ce va fi. Mai sunt șase etape și este important să abordăm fiecare meci la victorie.”

Totodată, a fost întrebat și dacă nu și l-a dorit pe fiul său, Atanas Trică, la echipa pe care o antrenează, dar care a ajuns la o altă formație din subsolul Ligii 2, la CS Tunari. ”A fost o discuție, dar a fost prea târziu. Chiar mă ajuta foarte mult. El e bine, sănătos, a început să joace la Tunari, a fost convocat acum și la echipa națională (n.r. – naționala U20) și sperăm că va fi bine pentru el. Îi trebuie meciuri, să joace, să marcheze, ca să ajungă la un nivel foarte bun. Ca să ajungi la Liga 1 trebuie să marchezi goluri”, a spus Eugen Trică despre Atanas Trică.

Declarațiile lui Dragoș Albu și Eugen Trică după FCU Craiova FC – CSM Alexandria 1-0:

CSM Alexandria, misiune imposibilă pentru a scăpa de retrogradarea din Liga 2

CSM Alexandria a fost preluată în ultimele zile ale anului 2024 de Eugen Trică și în cele patru etape rămase din sezonul regular a înregistrat trei înfrângeri și un egal, rezultate cu care echipa a terminat pe locul 19 din 20 în Liga 2, cu 9 puncte acumulate în 19 runde.

Această poziție i-a adus o repartizare în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, unde este ultima în clasament, la 14 puncte în spatele celor de la CSC Dumbrăvița, clasați pe ultimul loc care asigură menținerea. Teleormănenii vor avea doar șase meciuri la dispoziție pentru a încerca o salvare miraculoasă de la retrogradare, iar programul lor cuprinde meciuri în următoarea ordine: CSC Dumbrăvița (acasă), Metaloglobus București (deplasare), CFC Argeș (acasă), Ceahlăul Piatra Neamț (deplasare), CSM Reșița (acasă) și Unirea Dej (deplasare). În etapa a 5-a va sta.

Foto: Ediție Specială
Video: Fotbal Club Universitatea 1948 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-campulung-muscel-si-aro-muscelul-campulung-muscel-isi-schimba-antrenorul-19303968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cheia-succesului-pentru-csc-selimbar-19303961

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-pecica-a-ratat-sportiv-play-off-ul-ligii-3-dar-inca-spera-19303955

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

Marius ANGHEL 25 Mar. 2024, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă