Vasile Miriuță vrea și ”călduțe” la Chindia, nu numai reci sau calde! Cum a comentat victoria cu CSM Reșița și unde ar vrea să fie în data de 2 decembrie

Marius ANGHEL 29 Oct. 2023, 16:04 Liga 2

Chindia a câștigat în etapa a a 11-a a Ligii 2, 4-1 pe teren propriu cu CSM Reșița, și s-a apropiat la un singur punct de ultima poziție calificabilă în play-off-ul de promovare.

Pentru târgovișteni, acesta a fost al patrulea succes în aceest sezon, al treilea consecutiv pe teren propriu, în care a marcat de cel puțin trei ori, după 4-0 cu CSC Dumbrăvița și 3-0 cu Progresul Spartac.

După meci, Vasile Miriuță a spus că victoria contra bănățenilor este una meritată, așa cum a spus și antrenorul adversarilor, Flavius Stoican, dar a mulțumit și conducerii clubului, fiindcă a reușit să rezolve litigiul cu Cătălin Căbuz și să reprimească punctele scăzute.

Chindia a învins CSM Reșița, Vasile Miriuță a ”răsuflat un pic” după golul de 3-0

Robert Moldoveanu (25 – penalty, 46) și Victor Bogaciuc (77, 88) au marcat golurile Chindiei în meciul disputat sâmbătă, pe stadionul ”Eugen Popescu”, în fața a circa 1000 de spectatori, în scădere față de precedentele jocuri de acasă.

Pentru CSM Reșița a punctat în minutul 80 Marian Drăghiceanu, bănățenii evoluând din minutul 27 fără antrenorul Flavius Stoican pe margine, din cauza eliminării pentru cumul de cartonașe galbene. La acea fază, arbitrul Robert Avram chiar a arătat trei minute în care Stoican are timp să urce în tribună, altfel fluieră finalul și Chindia câștiga la ”masa verde”.

Stoican a și luat o copetă de culoare roșie și i-a arătat-o arbitrului din Pitești, ca și cum i-ar fi arăta și el cartonașul roșu, nemulțumit de arbitrajul său de până atunci.

”Un meci intens, ca și celelalte precedente, un meci greu. Am mai spus, nu există o favorită, pentru că aici, în Liga 2, momentan, orice poate să bată pe oricine. Felicit băieții, au făcut o partidă bună, am câștigat, importante sunt cele trei puncte. Au simțit băieții suporterii, că îi împing de la spate în momentele mai grele. Așa trebuie să fie suporterii, alături de echipă tot timpul, și în momentele grele și au dovedit-o și astăzi, că sunt alături de echipă. Când am marcat golul trei pot să zis că am mai răsuflat un pic, dar după aia am făcut acea greșeală. Eu zic că după marcarea golului trei s-au descătușat și băieții, cu toate că și până acolo am făcut o partidă bună, am avut câteva ocazii mari de a marca”, a fost concluzia lui Vasile Miriuță după jocul cu CSM Reșița, spusă într-un scurt interviu pe care i l-a luat ofițera de presă a clubului.

Miriuță, după victoria cu CSM Reșița: ”Nu știu scorul, 4-1, cât este, dar victoria este meritată”

Miriuță a fost sunat și de cei de la Metropola TV pentru a comenta rezultatul meciului cu CSM Reșița. Prima întrebare pe care a primit-o a vizat parcursul echipei sale în ultimele etape, ajuns acum la o serie de cinci meciuri în care s-a înregistrat fie victorie, fie eșec.

”Mi-ar plăcea una caldă, alta mai călduță și după aia una rece, dar la noi e una caldă, alta rece. Călduță nu prea e.

Sunt și acum supărat după înfrângerea de la Hunedoara (scor 1-2 în runda trecută, după ce Chindia a avut 1-0), nu pot să mă bucur cu adevărat pentru victoria cu Reșița, pentru că un punct contează și va conta foarte mult în economia clasamentului, la ce clasament văd acum.

Reșița, o echipă bună, cu jucători buni, cu un antrenor bun, ne-au dat o replică bună. Nu știu scorul, 4-1, cât este, dar victoria este meritată, dar chiar ne-au dat o replică bună cei de la Reșița”, a răspuns Vasile Miriuță, mai în glumă, mai în serios.

Chindia, în victoria cu CSM Reșița: Railean – I. Albu, Fl. Plămadă, Marc, Ad. Ioniță – Andr. Șerban (Fedele 74′), Bogaciuc, Prejmerean (cpt.), Golofca (Oct. Ursu 84′) – Rz. Tache (L. Manolache 61′) – Rob. Moldoveanu (Zivkovic 84′). Rezerve: Ius. Popescu – C. Dinu, Rutjens, Alb. Călin, Romeo.

Miriuță și-a felicitat superiorii, că au anulat depunctarea. Vrea ca la finalul anului 2023 să fie cu Chindia pe loc de paly-off

Antrenorul Chindiei a vorbit și despre cele două puncte reprimite în această săptămână de echipă, după ce le pierduse acum două săptămâni, când Comisia de Disciplină și Etică a FRF a sancționat clubul târgoviștean pentru neplata litigiului cu Cătălin Căbuz.

Miriuță a felicitat conducerea, însă nu a oferit nici el nici o explicație despre modul în care s-a reușit această reprimire a punctelor, deși regulamentul a fost nerespectat. Încă rămâne un semn de întrebare de ce Comisia de Disciplină și Etică a decis revizuirea deciziei sale, cu toate că Chindia depășise termenul limită de plată a datoriei către Căbuz.

”Principalul” își dorește ca, la finalul jocurilor programate în 2023, Chindia să se afle pe un loc calificabil în play-off, primele șase.

”Felicit conducerea, pentru că au plătit acei bani. Nu le e ușor, credeți-mă. Trăiesc și văd problemele care sunt financiare și felicit conducerea pentru că au plătit acei bani și pentru că au recuperat acele puncte, fiindcă fără alea două puncte, sincer vă spun, nu știu cum ne mai reveneam, între ghilimele. Ăsta e adevărul.

Mi-aș dori enorm, din suflet, să fim între primele șase pe 2 decembrie. Asta depinde, în primul rând, de mine și de jucători, de nimeni altcineva. Eu sper să nu mai facem acele greșeli copilărești pe care le-am făcut și la Hunedoara, în minutul 90+3 (n.r. – golul a fost primit în minutul 90), să luăm gol aiurea, și în alte partide. Să nu se mai întâmple aceste lucruri”, a comentat Miriuță la Metropola TV.

Acesta nu a explicat și de ce își dorește acest lucru. La momentul instalării sale pe banca Chindiei, după două etape în care echipa a fost condusă de Dragoș Militaru, Miriuță spunea că la finalul anului 2023, dacă nu se va afla pe loc calificabil în play-off, atunci va pleca. În prezent, din informațiile Liga2.ro, Vasile Miriuță nu ar mai fi dorit pe banca tehnică, însă acesta nu vrea să plece și le spune superiorilor săi că nu o face nici pentru că atunci când accepta oferta de a prelua echipa renunța la anumiți bani pe care îi avea de primit de la Minaur Baia Mare, fostul său club.

Chindia, la un punct de ultima poziție care duce în play-off. Urmează meciurile cu Petrolul și Viitorul Pandurii

Momentan, Chindia ocupă locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 16 puncte acumulate în 11 meciuri, la fel având și Concordia Chiajna, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și FK Miercurea Ciuc, însă acestea au golaveraj inferior. Pe ultimul loc calificabil în play-off se află CS Mioveni, cu 17 puncte.

În etapa a 12-a, Chindia joacă în deplasare la Viitorul Pandurii, sâmbătă, de la ora 11:00. Până atunci însă, echipa lui Miriuță are și meci în Cupa României, marți, de la ora 18:00, pe teren propriu cu prim-divizionara Petrolul, în etapa a 2-a a fazei grupelor. În prima etapă, Chindia a pierdut cu scorul de 0-2 în deplasare la Chindia.

”Voi schimba 80 la sută din echipă, pentru că noi nu putem să ducem într-o săptămână trei meciuri, ăsta este adevărul”, a spus Miriuță despre jocul cu Petrolul.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-i-a-aratat-cartonasul-rosu-arbitrului-in-meciul-chindia-csm-resita-4-1-19290483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-cabuz-dupa-ce-chindia-a-primit-inapoi-punctele-scazute-19290044

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-primit-inapoi-punctele-scazute-in-urma-litigiului-cu-cabuz-19290038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-depunctata-de-frf-19288910

Marius ANGHEL 29 Oct. 2023, 16:04 Liga 2
Pe aceeași temă