Flavius Stoican, enervat la culme de Robert Avram, i-a arătat și el cartonașul roșu arbitrului în meciul Chindia – CSM Reșița: ”Dacă așa a vrut el, să dea penalty la o adiere de vânt! Plus că a mai avut și acele gesturi de parcă era dictator”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2023, 13:00 Liga 2

CSM Reșița este contraperformera etapei a 11-a a Ligii 2, fiind echipa care a pierdut cel mai drastic în primele opt partidele desfășurate în această rundă, a încasat al cincilea eșec în acest sezon și nu joacă deloc un fotbal plăcut, așa cum își dorea și anunța antrenorul Flavius Stoican la instalarea sa pe banca tehnică.

Cu scorul de 1-4 a cedat echipa bănățeană, sâmbătă, la Târgoviște, pe stadionul ”Eugen Popescu”, în fața unui adversar care suferă la rândul său și are rezultate alternante.

Penalty-ul din care Chindia a deschis scorul l-a enervat pe Flavius Stoican, care a fost eliminat două minute mai târziu și a avut o scenă de teatru

Chindia a deschis scorul dintr-un penalty acordat destul de ușor de arbitrul Robert Avram, dintr-o ciocnire între Drăghiceanu și Tache, fază la care antrenorul Flavius Stoican a văzut cartonaș galben pentru proteste. Robert Moldoveanu (25) a transformat cu sânge rece.

Au mai trecut apoi două minute, iar Flavius Stoican, încă nervos după penalty-ul acordat de arbitru, a protestat din nou la o fază în care Rimovecz a faultat din spate și a primit corect cartonașul galben, arbitrul i-a arătat al doilea cartonaș galben antrenorului și i-a transmis să urce în tribună.

Au fost nevoie de avertismentul arbitrului că îl mai lasă trei minute pentru a ieși afară și dacă jocul nu se reia îi va pune capăt. Stoican a urcat în cele din urmă în tribună, însă nu înainte de a cere de pe banca sa un con de antrenament, o copetă roșie, pe care a luat-o și i-a arătat-o arbitrului Robert Avram. Copeta a jucat rolul cartonașului roșu, pe care Stoican i l-a arătat arbitrului Robert Avram.

Stoican a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 27, iar jocul s-a reluat în minutul 29.

Robert Moldoveanu și Victor Bogaciuc au marcat de câte două ori pentru Chindia, Drăghiceanu a înscris golul de onoare al Reșiței

Nu s-a mai înscris în prima repriză, însă au fost trei goluri în partea a doua a meciului. Robert Moldoveanu a reușit dubla în dreptul său în chiar primul minut al reprizei secunde, cu un șut puternic din 10 metri la colțul scurt. Victor Bogaciuc a ridicat scorul la proporții de neprezentate cu golul său din minutul 77, cu un șut din 11 metri lateral dreapta spre colțul lung.

Au trecut apoi trei minute și CSM Reșița a punctat și ea pentru onoarea sa. A marcat Marian Drăghiceanu în minutul 80, după o recuperare a lui Domil în fața lui Bogaciuc și o pasă mai departe a lui Burlacu.

Însă scorul final avea să fie 4-1 pentru Chindia, după ce basarabeanul Victor Bogaciuc a mai înscris și el o dată, în minutul 88, după o fază petrecută în careu, în care Fărăgău a greșit, iar Fedele a recuperat și a pasat decisiv.

Flavius Stoican, după eșecul Reșiței la Târgoviște: ”A fost o victorie meritată a Chindiei”

După meci, Stoican a spus că meciul a fost foarte disputat până la acea fază în care arbitrul a dictat penalty, iar după al doilea gol al Chindiei soarta partidei era în mare parte stabilită. Consideră succesul dâmbovițenilor drept unul echitabil.

”Am trăit meciul destul de intens și cred că a fost un meci destul de disputat. Până la un moment dat nu se știa care va fi echipa câștigătoare, deoarece ambele echipe au avut ocazii de a înscrie. Chiar dacă la acest meci a luat patru goluri, consider că portarul nostru și-a făcut bine treaba și nu am ce să-i reproșez. Căpățână este un jucător tânăr în care eu cred foarte mult. A avut câteva intervenții bune la scorul de 0-0. De asemenea, și portarul advers a avut câteva intervenții, îmi aduc aminte aici șutul lui Isac. Deci, a fost un meci pe muchie de cuțit până la un moment dat.

A venit acea fază în care arbitrul a zis că a fost penalty și s-a făcut 1-0. Am început repriza a doua cu gândul să revenim în joc, dar a venit golul de 2-0 și practic am fost într-o situație destul de delicată. Cu toate acestea, am avut oportunități de a marca, am încercat, dar am fost prinși pe contraatac. Una peste alta, consider că a fost o victorie meritată a Chindiei și vreau să o felicit”, a comentat Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița, în meciul cu Chindia: Ct. Căpățână – Ardei, Andr. Răuță (Fota 60′), Rimovecz (cpt.) – Cega (Domil 30′), D. Fărăgău, D. Isac (Al. Negru 66′), Al. Sabău (Fr. Cristea 46′) – Drăghiceanu, Lascu, Ndiaye (Andr. Burlacu 66′). Rezerve neutilizate: I. Rus – I. Popescu, Dolghi, Chera.

Stoican, după penalty și eliminarea sa: ”A mai avut și acele gesturi de parcă era dictator”

Antrenorul echipei din Valea Domanului e de părere că echilibrul jocului s-a rupt atunci când arbitrul a decis să acorde penalty la ciocnirea dintre Drăghiceanu și Tache

”Legat de evoluția noastră pot spune că am avut momente bune, dar nu am fructificat anumite situații. Iarăși am luat gol din fază fixă, am fost neatenți. Pe atacurile noastre poziționale am pierdut mingea, iar Chindia a plecat pe contraatac.

Din păcate, echilibrul s-a rupt în prima repriză, atunci când arbitrul a zis el că este penalty și apoi m-a și eliminat. Dacă așa a vrut el, să dea penalty, asta e! Plus că a mai avut și acele gesturi de parcă era dictator. Mi s-a părut cam mult să dai penalty pentru că adie vântul și că pică câte un jucător. Mai este și stilul acesta să dai galben, să te enervezi și apoi să dai roșu.

Totuși, trebuie să ne salvăm de la retrogradare și să vedem realitatea. Mai avem mult de muncă!”, a comentat Stoican.

CSM Reșița, pe locul 16 în Liga 2

Rămasă cu 10 puncte, CSM Reșița ocupă locul 16 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu CS Tunari și Unirea Dej, pe care le depășește la golaveraj.

În etapa a 12-a, echipa lui Flavius Stoican joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloglobus București, pierzătoare acasă cu scorul de 1-2 în fața Corvinului și aflată pe locul 15, cu 11 puncte.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-victorie-cu-metaloglobus-in-etapa-a-11-a-din-liga-2-scor-2-1-19290486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-esec-cu-corvinul-hunedoara-in-etapa-11-din-liga-2-19290501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cfc-arges-meci-din-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-1-1-cu-concordia-chiajna-in-etapa-11-de-liga-2-19290441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-victorie-cu-csm-alexandria-in-etapa-11-din-liga-2-2-1-19290336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

Marius ANGHEL 29 Oct. 2023, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă