Claudiu Niculescu își ține în corzi jucătorii, cu calificarea în play-off ca și obținută: ”Nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche!” Antrenorul liderului Ligii 2 a stabilit ”în proporție de 80-90 la sută” formula de start

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 19 Feb. 2024, 14:29 Liga 2

CSC Șelimbăr, liderul clasamentului Ligii 2 după 15 etape, și-a terminat seria meciurilor de verificare din această iarnă, de dinaintea reluării campionatului, cu un succes în fața Unirii Dej, scor 2-0, la Sibiu. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu este neînvinsă în amicale, câștigând două partide și terminându-le la egalitate pe celelalte trei.

Niculescu s-a declarat mulțumit de perioada de pregătire și de felul în care au răspuns jucătorii cerințelor sale.

Claudiu Niculescu și-a tot atenționat jucătorii că nu sunt calificați în paly-off: ”Aproape zilnic le-am spus”

Fostul atacant se așteaptă la meciuri dificile în continuare, în campionat, mai ales că CSC Șelimbăr încă nu este matematic în play-off.

Totuși, având în vedere diferența de zece puncte față de primele clasate sub locurile calificabile în ”grupa promovării” și ținând cont că mai sunt doar patru etape până la finalul sezonului regular, deci 12 puncte în joc de fiecare echipă, ceea ce afirmă acum Claudiu Niculescu este mai mult o dramatizare. Este aproape imposibil ca formația din Șelimbăr să se situeze la finalul celor 19 etape sub locul 6.

”A fost o perioadă lungă, zic eu, dar sunt convins că a fost și utilă, în perspectiva a ceea ce avem de făcut în această primăvară. Sunt mulțumit, am mai spus-o atunci când am revenit din Antalya, o repet acum. Sunt mulțumit de toți jucătorii pe care-i am la dispoziție. S-au pregătit foarte bine, exemplar pot spune. Au muncit, le-a fost greu, știu, i-am înțeles, dar, repet, cred eu că această pregătire va fi benefică pentru echipa noastră. Ne așteaptă meciuri grele în continuare. Matematic, nu suntem calificați încă în play-off, dar sper să o facem cât mai curând”, a declarat Niculescu, într-un interviu pus la dispoziție de clubul său.

Antrenorul de la CSC Șelimbăr și-a sfătuit jucătorii să nu se considere ca și calificați în play-off: ”Aproape zilnic le-am spus, și în Antalya și inclusiv astăzi (n.r. – sâmbătă), le-am transmis că nu suntem încă în play-off din punct de vedere matematic, dar eu sunt convins că ei sunt conștienți de acest lucru și că nu ne vom culca pe-o ureche. Atât timp cât matematic nu suntem acolo, nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche și nici după aceea. Dar, în primul rând, trebuie să ne îndeplinim obiectivul pe care-l avem, să facem acel prim pas, și anume să ne vedem matematic în play-off, iar după aceea vom vedea pe mai departe ce se va întâmpla.”

CSC Șelimbăr este ca și calificată în play-off, chiar dacă nu ar obține niciun punct în ultimele patru meciuri

CSC Șelimbăr ocupă locul 1 în Liga 2 după 15 etape, cu 32 de puncte, fiind la zece puncte peste Steaua, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț și FK Miercurea Ciuc, toate aflate la egalitate, pe locurile 7-10, primele sub pozițiile calificabile în play-off.

Din sezonul regular au mai rămas de jucat patru meciuri, iar trupa sibiană va întâlni Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 6, 23 puncte / deplasare), CS Mioveni (locul 4, 26 puncte / acasă), CS Tunari (locul 17, 12 puncte / deplasare) și Chindia Târgoviște (locul 11, 21 puncte / acasă).

Șelimbărul poate pierde toate cele patru meciuri pe care le mai are de disputat în sezonul regular și tot are șanse mari să rămână în primele șase clasate și să se califice în play-off. Celelalte rezultate o vor ajuta cu siguranță chiar și în acest scenariu negru pentru trupa lui Niculescu, fiindcă multe dintre echipele contracandidate au meciuri directe.

”80-90 la sută” echipa de start a Șelimbărului este conturată!

Claudiu Niculescu a mai declarat, după amicalul cu Unirea Dej, că formula de start de la meciul cu Viitorul Pandurii, primul oficial din acest an, este conturată ”într-o proporție destul de mare”, dar nu exclude posibilitatea a apărea modificări la următoarele jocuri.

”Într-o proporție destul de mare, pot spune că avem un prim «unsprezece», dar se pot schimba multe până la ora primului meci oficial. Ei știu foarte bine, deja mă cunosc, sunt de un an și ceva aici și băieții mă cunosc, trebuie să-mi arate și la antrenamente, pe parcursul săptămânii că își doresc să joace în primul «unsprezece», că au atitudinea necesară pentru a juca și n-am avut probleme până acum din acest punct de vedere. Cred că în proporție de 80-90 la sută, să spunem, un prim «unsprezece» ar fi conturat. Dar, doar pentru prima etapă”, a mai spus antrenorul liderului Ligii 2.

În plus, Niculescu este convins că mai sunt lucruri de pus la punct: ”Cu siguranță! Am încredere în toți băieții pe care-i am la dispoziție, sunt băieți cu un caracter foarte frumos. Am format un grup unit aici, asta cred eu că s-a văzut în rezultatele echipei și se vede asta și în continuare, chiar dacă au fost doar jocuri amicale în această iarnă. E un grup care a făcut performanță până în acest moment și care cred eu că ne va mai aduce bucurii în această primăvară.”

  • Contra Unirii Dej au jucat: Al. Roşca – Gîț, Palmeș, Natea, Fl. Mitrea – Baba Ayine, Tud. Călin – C. Soare, Monea, Visic – Al. D. Pop. Au mai evoluat: Aldescu – Panos, Rodri Hernando, Gab. Deac, Ct. Alexe, R. Gherman, Rob. Gliga, Drăghescu.

Achizițiile Șelimbărului din această iarnă sunt: mijlocașul Gabriel Deac (Gloria Bistrița Năsăud, Liga 3), atacanții Stefan Visic (Minerul Ocna Dej, Liga 3) și Alexandru Darius Pop (Concordia Chiajna, Liga 2), portarul Marius Aldescu (Sporting Roșiori, Liga 3), fundașul Alexandru Gîț (Chindia Târgoviște, Liga 2), mijlocașul Emanuel Baba Ayine (ex ACS Mediaș, Liga 3, dar împrumutat de la FC Hermannstadt) și fundașul Raul Gherman (Minaur Baia Mare, Liga 3).

Victoria cu Unirea Dej, bună pentru moral înainte de meciul cu Viitorul Pandurii

Antrenorul ”călăreților roșiI” s-a declarat mulțumit și de amicalul cu Unirea Dej, de sâmbătă, și speră ca, la ora primului meci oficial din acest an, cel de duminică (ora 17:00), de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, toți jucătorii săi să fie apți.

”Am întâlnit un adversar bun, care s-a întărit în această iarnă, nu mai este echipa din prima parte a campionatului. A revenit Militaru, ca antrenor (n.r. – revenirea s-a produs încă din toamnă, cu el echipa din Dej disputând ultimele patru meciuri din 2024, toate pierdute). A fost un test foarte util pentru că am întâlnit un adversar bine organizat, agresiv, care în câteva momente, să spunem, în special în prima repriză, ne-a pus ceva probleme, dar cred că băieții au înțeles ceea ce le-am astăzi (n.r. – sâmbătă), la acest meci. Am încheiat meciul cu o victorie bună pentru moral, dar sunt mulțumit în mod special pentru faptul că toți jucătorii au ieșit sănătoși de pe teren. Asta este lucrul cel mai important.

Intrăm în săptămâna precompetițională, vedem cum va fi și vremea, pentru că am întâmpinat greutăți de când ne-am întors din Antalya, din cauza vremii. Nu e de vină nimeni, ci doar vremea. Ne-am antrenat pe sintetic cam toate zilele din această săptămână și băieții au început să acuze ușoare dureri, dar sper eu ca, la ora jocului cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, de duminica viitoare, să fim apți din toate punctele de vedere și să încercăm să ne facem jocul, să ne întoarcem de acolo cu trei puncte”, a mai spus Claudiu Niculescu.

  • Rezultatele înregistrate de CSC Șelimbăr în amicalele iernii: 1-0 cu TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (locul 17 din 18 în liga secundă din Polonia), 0-0 cu FK Andijon (locul 7 din 14 în sezonul 2023 al primei ligi din Uzbekistan), 1-1 cu Sigma Olomouc II (locul 11 din 16 în liga secundă din Cehia), 2-2 cu FK Sogdiana (locul 11 în prima ligă din Uzbekistan) și 2-0 cu Unirea Dej. În afară de acest din urmă test, celelalte au fost desfășurate pe perioada cantonamentului efectuat în Turcia.

Declarațiile date de Claudiu Niculescu la finalul amicalului cu Unirea Dej:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-invins-unirea-dej-in-ultimul-lor-test-inainte-de-reluarea-ligii-2-19299911

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ioan-duma-reconfirmat-ca-presedinte-al-ajf-sibiu-19300060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-trebuie-sa-aiba-si-o-a-doua-echipa-feminina-19298994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-gherman-trece-de-la-minaur-baia-mare-la-csc-selimbar-19299651

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 19 Feb. 2024, 14:29 Liga 2
Pe aceeași temă