Claudiu Niculescu a tras linie după cantonamentul efectuat de CSC Șelimbăr în Turcia. Premisele care îl fac pe antrenor să fie încrezător că echipa va ”continua parcursul bun de până acum”

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 16:25 Liga 2
Claudiu Niculescu a tras linie după cantonamentul efectuat de CSC Șelimbăr în Turcia. Premisele care îl fac pe antrenor să fie încrezător că echipa va ”continua parcursul bun de până acum”

CSC Șelimbăr s-a întors din cantonamentul efectuat în Turcia, iar antrenorul său, Claudiu Niculescu, a tras concluziile despre perioada petrecută acolo.

În cele două săptămâni în care s-a stat în Antalya, liderul Ligii 2 a disputat patru jocuri amicale, în care a obținut o victorie și trei rezultate de egalitate.

Sibienii, ca și calificați în premieră în play-off-ul Ligii 2, și-au aflat, între timp, și programul primelor două etape din 2024, din cele patru rămase de jucat în sezonul regular.

Claudiu Niculescu, concluzii după cantonamentul efectuat de CSC Șelimbăr în Turcia

CSC Șelimbăr a plecat în Turcia din fata de 27 ianuarie și s-a întors la 10 februarie, perioadă în care a disputat patru amicale cu echipe din Polonia, Uzbekistan și Cehia, dar s-a și despărțit de încă un jucător, fundașul francez Nestorly Lumbu fiind cedat la CSM Alexandria.

În stagiul efectuat la malul mării Mediterane, trupa antrenată de Claudiu Niculescu a fost invincibilă în jocurile test desfășurate. A înregistrat o victorie și trei remize, doar într-un meci nemarcând și în două neprimind gol. A înscris un total de patru goluri și a primit trei.

”A fost un cantonament lung, util și eficient. Am beneficiat de condiții de pregătire foarte bune, terenurile de antrenament, zona de refacere, toate au fost la superlativ. Pană și vremea a ținut cu noi, astfel încât ne-am putut desfășura antrenamentele și meciurile amicale exact așa cum ni le-am programat. Am avut ocazia sa jucăm cu adversari foarte buni, care ne-au solicitat la maxim și ne-au ajutat să identificam ce mai trebuie să lucrăm până la reluarea meciurilor oficiale. Atitudinea, jocul și implicit rezultatele din aceste meciuri sunt premise ca putem continua parcursul bun de până acum.

Sunt foarte mulțumit de întregul lot, toți s-au pregătit foarte bine și au avut o conduita exemplară, motiv pentru care doresc să le mulțumesc! De asemenea, le mulțumesc colaboratorilor mei din stafful tehnic pentru implicarea și seriozitatea de care dau dovada în fiecare zi, la fiecare antrenament! Nu în ultimul rând, le mulțumesc celor din conducerea clubului pentru efortul de a susține realizarea acestui cantonament reușit!”, a sunat concluzia trasă de Niculescu, transmisă prin intermediul site-ului clubului la care activează din noiembrie 2022.

O victorie și trei egaluri în amicalele jucate în Turcia, singurele disputate de CSC Șelimbăr în 2024

În cantonamentul din Turcia, CSC Șelimbăr și-a început amicalele cu o victorie, 1-0 cu TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (locul 17 din 18 în liga secundă din Polonia), iar apoi a înregistrat remize, 0-0 cu FK Andijon (locul 7 din 14 în sezonul 2023 al primei ligi din Uzbekistan), 1-1 cu Sigma Olomouc II (locul 11 din 16 în liga secundă din Cehia) și 2-2 cu FK Sogdiana (locul 11 în prima ligă din Uzbekistan). Interesat este că sibienii se ambiționează în continuare să susțină despre echipa din Polonia că activează în prima ligă, deși ea este penultima în liga secundă!

Despre ultimul joc, CSC Șelimbăr a transmis doar scorul și marcatorii (Tudor Călin și George Monea), fără a mai pune măcar fotografia pentru a se identifica primul 11 utilizat de Claudiu Niculescu, cum făcuse la precedentele amicale. Acesta lucru s-a întâmplat, însă, la câteva zile distanță, la comunicatul cu concluziile trase de antrenor, și s-a putut constata că împotriva celor de la Sogdiana, echipa din Liga 2 a început meciul cu următorii jucători: Aldescu – Ct. Alexe, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Rodri Hernando, Gab. Deac, Al. D. Pop – Rotund.

În țară, de la reunire și până la plecarea în cantonament, echipa s-a pregătit la Sibiu și a organizat un singur amical, în data de 21 ianuarie, un joc-școală cu echipa U19 a clubului.

Mai departe, până la reluarea jocurilor oficiale, CSC Șelimbăr nu a comunicat dacă va mai disputa vreun amical. Potrivit Unirii Dej, are un meci cu ea, sâmbătă, ora sau locația nefiind încă stabilite.

Se știu zilele în care au loc meciurile cu Viitorul Pandurii și CS Mioveni, primele sale jocuri oficiale din 2024

Altfel, CSC Șelimbăr, la fel ca toate echipele din Liga 2, și-a aflat programul pentru primele două etape din 2024.

Liderul campionatului după 15 etape debutează duminică, 25 februarie, de la ora 17:00, la Târgu Jiu, contra Viitorul Pandurii (locul 6, 23 puncte), în penultimul meci al etapei a 16-a a sezonului regular.

În runda a 17-a, CSC Șelimbăr va evolua pe teren propriu, în data de 3 martie, de la ora 12:00, cu CS Mioveni (locul 4, 26 puncte).

Apoi, în ultimele două etape, neprogramate încă cu exactitate, echipa lui Claudiu Niculescu va întâlni CS Tunari (deplasare / locul 17, 12 puncte) și Chindia Târgovişte (acasă / locul 11, 21 puncte). Vor urma, după aceea, zece etape în play-off, unde CSC Șelimbăr va juca pentru a decide promovatele, fiindcă ea nu are dreptul de a urca în prima ligă, din cauza formei sale juridice, la fel ca echipa Corvinul și, poate, Steaua.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nestorly-lumbu-trece-de-la-csc-selimbar-la-csm-alexandria-19299221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-a-prezentat-primele-patru-achizitii-19299525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-egala-cu-sigma-olomouc-ii-19299147

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă