Cluj Arena, casa Universității Cluj, va fi alimentată cu curent electric de compania care a ținut în viață în acest sezon Petrolul și care i-a fost partener finanțator timp de patru ani

Marius ANGHEL 17 Feb. 2022, 16:50 Liga 2

Compania care între anii 2017 și 2021 a fost partener finanțator al clubului Petrolul Ploiești, ulterior retrăgându-se în postura de principal sponsor va furniza pentru restul acestui an 2022 energie electrică la Cluj Arena, casa Universității Cluj. Este vorba despre Veolia, firmă cu acționariat francez, care în România are sediul central în București și care a fost desemnată de curând câștigătoare a licitației lansate de Consiliul Județean Cluj în luna decembrie a anul trecut, scrie Ziar de Cluj.

Echipa clujeană Universitatea este una dintre contracandidatele trupei prahovene Petrolul la promovarea în Liga 1 și în acest sezon de Liga 2, ediția 2021-2022, pentru al patrulea an consecutiv, în vara anului 2018 ambele echipe urcând în eșalonul secund după ce anterior o luaseră de la zero, din Liga a 4-a.

Veolia a câștigat licitația de a furniza curent electric pentru Cluj Arena

Veolia este o companie franceză activă în patru domenii: apă, energie, transport și managementul deșeurilor. Aceasta are contracte inclusiv la Ploiești, iar, mai nou, va furniza curent electric pentru Cluj Arena, stadionul unde își dispută meciurile de pe teren propriu clubul Universitatea Cluj. ”U” este adversar în Liga 2 al Petrolului Ploiești, echipă unde firma care îl are ca ”director de țară” pe Mădălin Mihailovici, un autodeclarat suporter al formației prahovene, a fost partener finanțator, iar mai apoi sponsor.

Ziar de Cluj informează astăzi, 16 februarie 2022, că Veolia Energie Romania SA București va furniza curent electric pentru Cluj Arena pentru anul 2022. Compania a fost desemnată câștigătoare la licitația lansată în decembrie 2021, după ce a făcut o ofertă de 3,8 milioane lei pentru furnizare energie electrică plus transport. În anunțul licitației de anul trecut, prețul estimat de către Consiliul Județean Cluj era de 3 milioane lei, dar nu includea transportul.

CJ-ul condus de Alin Tișe pusese condiția ca noul furnizor să fie licențiat pe piața de energie electrică și să activeze pe piața liberă, la tarife mai mici decât cele de pe piața reglementată, ”având scopul de a reduce cheltuielile cu energia electrică, prin încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice, în condiții economice mai favorabile decât cele existente”, a informat sursa citată mai sus, care mai precizează că pentru Cluj Arena factura la curent a crescut de la 57.932 lei în decembrie la 70.473 lei în ianuarie 2022, însă și consumul a fost mai ridicat.

Compania a fost partener finanțator la Petrolul și în acest sezon a fost sponsor principal

Revenind la legătura dintre Veolia și Petrolul, rivala Universității Cluj, compania s-a alăturat în 2017 clubului ploieștean, când activa în Liga a 4-a Prahova, ca partener finanțator, și a asigurând pentru trei ani consecutivi de Liga 2 un buget de peste 2 milioane de euro. După a treia ratare consecutivă a promovării în Liga 1, firma s-a retras din postura de partener finanțator, în vara trecută, însă a rămas alături de Petrolul ca sponsor, dovedindu-se tot principala sursă de venit a echipei în prima parte a sezonului actual.

Președintele Petrolului, Costel Lazăr, susținea la începutul anului actual că Veolia a sponsorizat clubul cu 500 de mii de euro, însă, în realitate, acesta a dat doar 400 de mii, restul fiind așteptat și acum de echipa ploieșteană.

Compania își are în continuare sigla pe tricoul echipei Petrolul, cât și pe bannere în interiorul stadionului ”Ilie Oană”, ba chiar și pe autocarul clubului.

N-ar fi exclus ca Veolia să se implice la ”U” Cluj!

Mai nou, odată cu câștigarea licitației de la Cluj Arena, nu ar fi exclus ca Veolia să fie direcționată să se implice și la Universitatea, cum a făcut-o și la Petrolul, și chiar să apară cu bannere pe stadion ori chiar pe tricoul de joc al ardelenilor.

Nu ar fi o problemă însă pentru integritatea competiției, în opinia organizatorului FRF, având în vedere că sunt chiar case de pariuri care sponsorizează mai multe cluburi care activează în campionatul Ligii 2. Un exemplu este Superbet, care se află pe tricourile celor de la ”U” Cluj și FC Buzău, ori Unibet, care dă bani atât la FC Hermannstadt, cât și la Poli Timișoara.

Proprietarul Cluj Arena, Consiliul Județean Cluj, execută cum dorește ”U” Cluj

În ceea ce privește Consiliul Județean Cluj, deținătorul Cluj Arena, acesta sprijină clubul Universitatea Cluj, iar de curând a luat o decizie prin care arată cât de mult îi este alături echipei de fotbal antrenate de Erik Lincar.

La începutul anului, Someșul Dej, echipă din Liga 3, anunța că a ajuns la un acord cu CJ Cluj pentru închirierea stadionului pentru meciurile de pe teren propriu. Vestea a luat prin surprindere Universitatea Cluj, singura gazdă de până acum a stadionului finalizat în 2011. ”U” a făcut tot ce a putut pentru ca acel contract să fie reziliat, lucru care s-a și întâmplat.

Iată ce scria Ziar de Cluj despre acest eveniment:

”Șefii Consiliului Județean și ai FC Universitatea Cluj se comportă ca și cum Cluj Arena ar fi proprietatea lor și nu un bun public, de care ar trebui să beneficieze toate echipele sportive.

Deși inițial Alin Tișe, președintele Consiliului Județean și-a dat acordul ca echipa Someș Dej să își dispute meciurile pe Cluj Arena ca urmare a rezultatelor bune, la scurt timp s-a răzgândit și i-a făcut jocul lui Andrei Cordoș, managerul general al FC Universitatea Cluj și fiul lui Alexandru Cordoș, șeful PSD Cluj. Cordoș junior și-a dorit ca numai U Cluj să joace pe stadion, iar dorința lui Andrei Cordoș a fost poruncă pentru Tișe. Astfel, șeful județului a reziliat contractul de închiriere a stadionului cu Someș Dej pentru a-i îndeplini dorința lui Andrei Cordoș.

Motivul rezilierii contractului ar fi legat de protejarea suprafeței de joc. Culmea este că atunci când are loc UNTOLD nu mai contează că se strică atât de tare gazonul încât trebuie înlocuit în totalitate.”

  • Petrolul și ”U” Cluj, clasate pe locurile 1, respectiv 3 în Liga 2 după 16 etape, la o diferență de 9 puncte (42 față de 33), vor evolua în play-off-ul pentru promovare. În sezonul regular, în chiar ultimul lor meci oficial din 2021, Petrolul a învins cu 1-0 ”U” Cluj pe stadionul ”Ilie Oană”, cu un gol marcat de Eugeniu Cebotaru în minutul 69.

Foto: Cluj Arena și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluj-arena-ramane-doar-casa-universitatii-cluj-echipa-din-liga-3-care-anuntase-ca-isi-va-juca-meciurile-de-acasa-pe-noul-stadion-din-cluj-napoca-a-fost-expediata-cum-a-gestionat-divizionara-secunda-19218905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-cu-gandul-doar-la-obtinerea-promovarii-directe-in-liga-1-boiciuc-sa-nu-avem-emotii-si-sa-oferim-liniste-suporterilor-romario-pires-responsabilizat-de-li-19219736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paradoxul-petrolist-rezultate-da-bani-clubul-ploiestean-tocmai-a-achitat-salariul-pe-luna-noiembrie-altfel-risca-sa-ajunga-in-situatia-de-a-pierde-jucatori-claudiu-tudor-ajut-19216921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-cat-a-sponsorizat-veolia-in-acest-sezon-petrolul-dupa-ruptura-produsa-in-vara-costel-lazar-a-anuntat-suma-desi-la-un-moment-dat-infirma-faptul-ca-clubul-a-primit-bani-19215755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-principalul-finantator-al-clubului-petrolul-faceun-pas-in-spate-decizia-luata-de-veolia-dupa-a-treia-promovare-ratata-in-liga-1-19181981

Marius ANGHEL 17 Feb. 2022, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă