Cu cât a sponsorizat Veolia în acest sezon Petrolul, după ruptura produsă în vară! Costel Lazăr a dezvăluit suma, deși la un moment dat infirma faptul că clubul a primit bani

Marius ANGHEL 09 Jan. 2022, 17:40 Liga 2
Cu cât a sponsorizat Veolia în acest sezon Petrolul, după ruptura produsă în vară! Costel Lazăr a dezvăluit suma, deși la un moment dat infirma faptul că clubul a primit bani

Petrolul a rămas în vară fără partenerul finanțator din ultimii ani, principalul sponsor al clubului, după ce a ratat pentru al treilea an consecutiv promovarea în Liga 1. Compania Veolia a continuat totuși să ofere sprijin financiar și material, autocar, mașini și alte bunuri, ”lupilor”, însă din postura de sponsor. Iar echipa, de cealaltă parte, a rămas cu numele multinaționalei pe echipamentul de joc și a păstrat la locul lor bannerele de la stadion.

Niciodată însă de la acea ruptură, produsă în vară, cineva de la Petrolul, în special președintele Costel Lazăr, nu a vorbit la obiect despre ce presupune această sponsorizare din partea Veoliei, mai ales suma de bani pe care aceasta o asigura din noua postură, neaprobând, dar nici infirmând zvonurile că ar fi vorba de 500 de mii de euro.

  • În comparație cu sezoanele trecute, Petrolul a avut un buget de peste 2 – 2,5 milioane de euro asigurat de partenerul finanțator.

Costel Lazăr spune că Veolia a sponsorizat Petrolul cu 500 de mii de euro în acest sezon

Însă, la început de an, în această pauză de iarnă, Costel Lazăr a pronunțat pentru prima dată public modul în care Veolia a continuat să ajute Petrolul. Președintele echipei a spus într-o emisiune locală prahoveană televizată că fostul partener finanțator al clubului a oferit 500 de mii de euro sponsorizare, pe lângă bunurile materiale pe care încă le are la Petrolul și despre care s-a mai vorbit.

Lazăr a reamintit și data până la care s-a derulat această implicare financiară a sponsorului, fără de care activitatea clubului ar fi devenit una infernală, ținând cont că alte venituri importante n-au existat, parteneriatul cu autoritățile locale, la care la un moment dat se spera, picând.

”Implicare prin contractul care a fost în derulare până la 31 decembrie. Domnul Mihailovici Mădălin (n.r. – reprezentantul Veoliei / foto principal, primul din dreapta) este un mare petrolist și a contribuit substanțial prin acea sponsorizare. E vorba de 500 de mii de euro pe care nu ți-i dă orice societate. Chiar dacă a avut problemele pe care le-a avut, sau le are în continuare, a rămas, totuși, să susțină echipă și încă o dată trebuie să-i mulțumesc”, a spus Costel Lazăr la ”Neconvențional”, la Ploiești TV.

  • În afară de Veolia, aflat pe partea din față a echipamentului de joc, un alt sponsor pe care Petrolul l-a avut în acest sezon a fost Greenfield Residence, situat pe spatele tricoului, în partea superioară, deasupra numărului de joc. Pe panoul de declarații s-au aflat și alte firme, cu contribuții financiare mai mici.
Tot Veolia a asigurat și în acest sezon mare parte din finanțarea clubului Petrolul, deși de această dată n-a mai fost partener finanțator, ci doar sponsor. A contribuit cu o sumă mult mai mică față de precedenții trei ani, însă rezultatele sportive de acum sunt mult mai bune. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Nu știe dacă fostul partener finanțator se întoarce la club în această postură

Întrebat de moderatorul Cristian Anghelescu dacă Veolia va reveni ca partener finanțator la Petrolul odată cu posibila promovare în Liga 1, Lazăr a spus că nu a discutat despre acest subiect cu Mădălin Mihailovici.

Președintele Petrolului a vorbit însă despre necesități stringente pe care un club precum Petrolul, emblematic pentru orașul Ploiești și județul Prahova, nu dispune, dar la care el visează să le realizeze.

”Nu am purtat discuții în acest sens și nu pot astfel de teori, confirmări sau infirmări. Și eu îmi doresc să avem stabilitate financiară, îmi doresc să batem țărușul unei baze sportive propriii, îmi doresc multe, foarte multe. Trebuie să facem o bază proprie, că nu se poate ca Petrolul să nu aibă bază proprie în Ploiești sau lângă Ploiești. Rămân încrezător că putem realiza niște lucruri dacă ne mobilizăm și dacă ne dorim să le realizăm. Mă refer la toată lumea, la toți petroliștii, să vină cu sufletul, cu bani lângă echipă, să putem realiza ceva”, a mai spus Costel Lazăr.

Conducătorul Petrolului a mai dezvăluit și faptul că în această perioadă de vacanță au fost încheiate câteva contracte de sponsorizare cu firme mai mici, colaborări care vor fi prezentare în prima conferintă de presă pe care clubul o va organiza în acest an.

Costel Lazăr este la al doilea sezon la Petrolul, acum ca președinte, și pare că este pe drumul cel bun cu echipa, către promovarea în Liga 1. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Costel Lazăr, aproape de finalul anului 2021: ”Nu am încheiat niciun contract cu Veolia! Fostul partener finanțator ne-a acordat mare înțelegere în folosirea mașinilor și a mijloacelor fixe, atât!”

Referitor la implicarea financiară a Veoliei la Petrolul în acest sezon, trebuie spus și faptul că același Costel Lazăr își făcea apariția într-o conferință de presă a echipei, aproape de finalul meciurilor din 2021, la 17 noiembrie, în care critica informațiile apărute într-un articol de pe site-ul ”Realitatea sportivă” cum că fostul partener finanțator al clubului oferă în continuare sprijin financiar.

Atunci, spre deosebire de acum, Lazăr, iritat de informațiile apărute în mediul online, infirma faptul că Veolia a oferit bani clubului Petrolul pentru a supraviețui.

”Aș dori să-mi exprim regretul pentru anumite lucruri care au apărut pe o rețea de mass-media. Așa cum ne-am obișnuit, înaintea jocurilor (n.r. – urma meciul cu Concordia Chiajna) suntem atacați și se încearcă o destabilizare a echipei, lucruri care, din fericire până acum, nu au reușit și sperăm ca nici de această dată să nu reușească! Este vorba despre apariția a două articole pe site-ul realitateasportivă.net, în data de 5.11 și în data de 16.11, prin care suporterii Petrolului sunt dezinformați total vis-a-vis de situația administrativă a clubului, de finanțare, de numirea antrenorului, etc. Nu consider că este fair să se apeleze la anumite proceduri, să discredităm anumiți oameni, și mai degrabă l-aș întreba pe domnul reporter de ce nu și-a ales invitatul pentru a-l întreba cum anume a falimentat Petrolul SA (n.r. – invitatul a fost Marius Nicolae, fost manager sportiv al Petrolului)! Cred că aceasta era principala întrebare”

Din păcate, unii nu se ocupă de fotbal, se ocupă de alte lucruri! Mi-aș dori ca, de acum înainte, antrenorul să fie întrebat despre echipă, despre jucători, nu despre finanțarea clubului. Încă o dată îmi exprim regretul și îmi cer scuze față de cei cărora, probabil, le-au fost create anumite neplăceri prin apariția acestor articole și aș vrea ca ei să știe că nu sunt adevărate. Concret, a apărut că am avea o finanțare de la Veolia! Nu am încheiat niciun contract cu Veolia! Până acum, numai eu și Claudiu Tudor știm cum am ținut acest club, în rest nu a venit nimeni lângă noi! Nu am recurs la vânzări de jucători, am apelat la niște prieteni, care ne-au ajutat să ducem lucrurile la capăt și sper ca ei să rămână în continuare lângă noi. Așa cum am precizat într-un comunicat anterior, raportul cu fostul partener finanțator se rezumă la a purta sigla și insemnele acestuia pe tricouri, în urma hotărârii Membrilor Fondatori, și la afișarea bannerelor. La fel se întâmplă și cu ceilalți parteneri pe care i-am avut, pentru că lor li se datorează tot ceea are clubul în momentul de față. Fostul partener finanțator ne-a acordat mare înțelegere în folosirea mașinilor și a mijloacelor fixe, atât! Altfel, am încheiat două contracte cu două firme care s-au oferit să vină lângă echipă cu o anumită sponsorizare, și suntem în discuție și cu alte Societăți care și-au exprimat dorința să vină lângă echipă după rezolvarea situației mărcilor”, spunea Costel Lazăr la 17 noiembrie 2021.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-petrolului-asteptati-la-discutii-financiare-odata-cu-revenirea-la-antrenamente-depinde-cum-isi-doresc-sa-continue-sau-sa-nu-continue-costel-lazar-a-vorbit-despre-ce-stra-19215641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-petrolului-a-numit-primii-jucatori-care-se-despart-de-echipa-dar-si-fotbalistul-de-la-astra-pe-care-si-l-doreste-costel-lazar-a-dezvaluit-si-ce-discutii-a-avut-cu-constantin-budescu-2-19215554

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-vlad-numit-manager-sportiv-la-cs-blejoi-echipa-prahoveana-la-care-a-ajuns-fostul-presedinte-al-petrolului-s-a-reunit-de-urgenta-pentru-un-amical-de-lux-cu-dinamo-19215573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

Marius ANGHEL 09 Jan. 2022, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă